Miért van, hogy csak Magyarország 2/3-a aktív politikailag? Hogyan lehetne bevonni a többieket is?
Csatoló!
Egyetértek veled, hogy nem kell bevonni őket, de a kérdés az volt mivel lehetne mégis. Arra válaszoltam, hogy pénzbírsággal lehetne ösztönözni a népet.
Azzal legfeljebb lázadást és zavargásokat keltenél.
Én láttam már kevesebbért is tömegverekedést.
"Rosszul hiszem, hogy ha építem a világot, akkor az többet ér, mint egy szavazat? - Ezt fejtsd ki kérlek!"
Nem mindegy, hogy te egyedül, esetleg a többi hasonló érzésű ember építi a világot önérzetből, vagy esetleg egy állam fizet erre embereket főmunkaidőben. Azt meg, hogy az állam mit csinál és hogy, azt te és a szavazótársaid döntitek el.
Ebből az látszik, hogy nem vagyunk egyformák. Máshogy gondolkodunk.
Abban egyet értek, hogy ha minden szavazó csak annyival építené az országot, amennyivel én, előrébb lennénk. Abban nem értünk egyet, hogy ha én is elmegyek szavazni, akkor előrébb lennénk. A sorban állás és a szavazó cédulám átkérése több időt vesz el tőlem, mint 3 különóra.
Szerintem többet ér a jótét és a fejlesztés, mint a szavazat. Az egy fő 4 évenkénti választó ereje sokkal kevesebb, mint, amennyit én tudok tenni a fejlődésért. Nem vagyunk egyformák. Valakinek elég az is, ha elmegy szavazni és azt hiszi, mindent megtette, mert másokat bízott meg azzal, amit szeretne. Én abban hiszek, hogy ha a szavazástól bármi megváltozna, betiltanák és ha változtatni akarok, magamnak kell lépnem.
Továbbá az állami, fő munkaidőben dolgozó tanár végezné a dolgát, nem lenne szükség arra, hogy magamfajta is tanítson. Ha az államilag fizetett orvos elvégezné a dolgát (ellátni egy törött csontot, pár napon belül kezelni egy gyulladásos betegséget és nem 8 hónappal a betegség kialakulása után, a lázas, eszméletét vesztett beteget megvizsgálná és nem haza küldené, mint ahogy ezt Székesfehérváron a kórházban csinálják), akkor nem lenne szükség magánorvosokra. De továbbra is szükség van magántanárokra, különórákra, betanítást végző emberekre, magánorvosokra. És ezen az én szavazatom minimálisan (kb 7 millió:1-hez arányban) tudna hozzájárulni az általad elképzelt lehetőségek megvalósulásában, de a tetteim 100%ban azt a célt szolgálják, csinálok.
Node nem csak hanyag az állam, mert szorgosan igyekszik (jelenlegi, és kettővel ezelőtti), hogy hátráltat abban, hogy fejlődjek és fejlesszek.
"Abban nem értünk egyet, hogy ha én is elmegyek szavazni, akkor előrébb lennénk. A sorban állás és a szavazó cédulám átkérése több időt vesz el tőlem, mint 3 különóra."
Ezzel azt hiszem elértünk ahhoz a ponthoz, ahol a vita végetér. Épp ezért kezdtem így a legelső válaszomban, hogy nem kell meg próbálni bevonni a nem szavazókat, mert úgyis csak ilyen válaszok születnek. Aki nem tart ott magától, hogy a változáshoz való csoportos hozzájárulás mindig az egyénnel kezdődik, azt valószínűleg ugyanezt más szájából hallva sem értékeli át a felfogását.
Persze ilyenkor szokás még próbálkozni - teljesen feleslegesen - az öreg szólással, hogy aki nem szavaz, annak nincs joga panaszkodni; dehát ahogy ezt az utolsó soroddal is bemutattad: úgyis mindig megteszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!