Szerintetek hány évet bír még ki Magyarország a Fidesz kormányzása alatt, ameddig még élhetőek a körülmények?
"Már 8 éve készül összeomlani az ország de nem bír."
Amíg kapjátok az ingyenpénzt az EU-tól, addig nem is.
Na de majd utána, amikor saját erőből kellene megélnetek...
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__92..
Az egy megcáfolhatatlan tény, hogy az ország GDP-je az MSZP kormányzás alatt a béka segge alatt nőtt a környező országokhoz képest. Már 1994-től 1998-ig is sereghajtók voltunk növekedésben, de igazán durva válság előtt volt: 2002-től 2008-ig Szlovákia és Csehország is elhúzott a fenébe tőlünk. Amikor itt 0.5%-os növekedés volt 2007-ben, akkor Szlovákiában 10%-ot is meghaladó. Aztán amikor jött a 2008-as bezuhanás, nálunk csökkent a legjobban a V4-ek közül a GDP.
A FIDESZ kormányázsa alatt 1998-2002 között és 2010-óta is minimum a többi V4-ek szintjén növekszünk, gyakran meg is előzve őket. Mindenki olyan következtetést von le ebből, amilyet akar, de a száraz tények ezek. Az én véleményem az, hogy gazdasági értelemben nem lesz a jövőben sem probléma Orbán kormány alatt, viszont ha MSZP lenne most is hatalmon, már Románia is beelőzött volna minket. A szólásszabadság, jogbiztonság egy másik problémakör, de ezeket is durván túldimenzionálja az ellenzéki média.
(Amúgy soha nem szavaztam a FIDESZ-re.)
"A FIDESZ kormányázsa alatt 1998-2002 között és 2010-óta is minimum a többi V4-ek szintjén növekszünk, gyakran meg is előzve őket."
Ez nagyon érdekes, mert én azt látom, hogy 2008-ig meredeken emelkedik a magyar GDP, aztán meg nem nagyon megy sehová.
Sőt, azt kell, hogy mondjam, 2010 óta átlagosan 2%-ot nőtt évente a magyar GDP, miközben a gazdasági össztermelésünk 5-6%-át szintén minden évben az EU-segély adja.
Ez szerintem annyira nem pozitív adat.
"Az egy megcáfolhatatlan tény, hogy az ország GDP-je az MSZP kormányzás alatt a béka segge alatt nőtt a környező országokhoz képest. Már 1994-től 1998-ig is sereghajtók voltunk növekedésben, de igazán durva válság előtt volt: 2002-től 2008-ig Szlovákia és Csehország is elhúzott a fenébe tőlünk. Amikor itt 0.5%-os növekedés volt 2007-ben, akkor Szlovákiában 10%-ot is meghaladó. Aztán amikor jött a 2008-as bezuhanás, nálunk csökkent a legjobban a V4-ek közül a GDP. "
Egy dologban van igazad, a 2005-2007 közötti időszakban. Akkor vezették be a 13. havi nyugdíjat és egyéb szociális faxságokat. Itt látszanak a következmények:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!