Mi a véleményetek a cenzusos választójogról?
"Tényleg, hát miért is tennénk különbséget egy szenilis, skizofrén, tömeggyilkos és egyetemi tanár szavazta között mégis miért tennénk különbséget?"
A demokrácia arról szól, hogy mindenkinek egy szavazata van és mindenki szavazata ugyanannyit ér. Mindenki beleszólhat a dolgokba és mindenki szavának ugyanakkora a súlya. Ez van. Ha nem tetszik akkor Észak-Koreát javaslom, ott nem kell szavazni, nem lesz ilyenből gond. Mondom ezt egyetemistaként. Szóval nem egy "legyen zárcsökkentés" kaliberű ember vagyok én sem. Most akkor döntsétek már el, hogy van-e demokrácia most vagy nincs, akartok-e demokráciát vagy nem, mert ez így elég vicces. :D Néha én is sírógörcsben török ki, hogy te jó ég, ennek az idióta cigánynak akinek látszik a tekintetén, hogy szellemileg egy virágcserép szintjén lehet ugyanannyit ér a szavazata mint az enyém, de ez a demokrácia.
"vagy b4sszon rá az egész ország arra, hogy egy közmunkaprogrammal és egy Erzsébet-utalvánnyal választást lehet nyerni"
Ja, hogy ez csak a szokásos siránkozás a Fidesz győzelme miatt. :DDD Értek mindent. :D A szavazók 49%-a azt akarta, hogy a Fidesz győzzön. :D Sírjatok! :DDDD
Bárhogy próbálod meghatározni a cenzust,a rendszer mindenképpen elitista és kirekesztő lesz, ráadásul bármilyen tényezőt választasz cenzusnak, az mindenképpen önkényes, így a demokrácia legalapvetőbb elveivel sem összeférhető.
Arról nem is beszélve, hogy a fenti tényezők egyike, vagy kombinációik alapján sem lehet meghatározni objektív módon, ki az értékes eleme a társadalomnak. Mert gondolom ez alapján szeretnéd szétválasztani, ki milyen szavazati súllyal bír.
"Ha az Isten barmairól azt mondanák, hogy az MSZP-re szavazott az összes, akkor egyből nem akarná tőlük elvenni. :D"
Én speciel elvenném akkor is. Az MSZP se jobb semmivel, mint a Fidesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!