Azért vezették be a közmunkát, közfoglalkoztatást mert kellet az olcsó munkaerő?
Erre felé vannak közfoglakoztatottak Diplomás végzettségűek-től az utca seprőig. A hivatali irodai dolgozótól az utca seprőig.
Kinek jó ez az egész?
" A közmunka program elindítása több százezer embernek segített az elején. Azóta sokkal kevesebben vannak és folyamatosan csökken is a számuk. "
Éhenhaltak azóta.
Nem akarlak elszomorítani öreg, de 50 ezer forint közmunkából te nem fizetsz rezsit, és nem is eszel még kenyeret és vizet sem! Semmiféle segítséget nem jelent, de annyi hátránya van, hogy nem mersz egy normális munkát elvállalni, mert félsz, hogy akkor kiesel a közmunkából és még az sem lesz, ha a munka nem jön be....
Tehát ez az agyrém senkinek sem jó.
"Rászoktatja az emberekt a munkára. "
Téged is rászokatnálak, hogy kib@zlak a munkahelyedről, aztán felajánlok egy remek közmunkát ugyanarra a munkavégzésre neked, csak nem 120 hanem 50 ezerért, független attól, hány diplomád van te nyomorult...
Csatlakozom az utolsóhoz, nálunk is többen vagyunk közmunkások, mint a rendes dolgozók, és ugyanazt a munkát végezzük, mint ők. Volt rendes munkahelyem, ami megszűnt, nem vagyok se alkoholista, se tanulatlan, segélyen se éltem előtte, még a tb-ém is fizetnem kellett mikor munkanélküli voltam.
Tudom, hogy váltanom kellene, de már túl megszoktam itt az elmúlt évek alatt, szakmába vágó a munka, jó a társaság, mivel leginkább hasonló helyzetben lévő emberekkel dolgozom együtt, ismerem őket, valahogy nem hiányzik, hogy mindezt elölről kezdjem, új munkahely, új feladatok, új emberek és szokások megismerése, de előbb utóbb muszáj lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!