Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek az Origo...

Mi a véleményetek az Origo cikkeiről? Azt mondják, holland állampolgárok, hogy Magyarországon akarnak élni, és dolgozni.

Figyelt kérdés
2018. ápr. 23. 18:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
46%
Orbán már építi a kerítést a nyugati oldalon is.
2018. ápr. 23. 19:18
 12/18 anonim ***** válasza:
47%

Én mondjuk nem látok benne problémát, hogy állítólag csak a nyugdíjasok jönnek, mert ezek nálunk költik el a pénzüket, vásárolnak és veszik igénybe a szolgáltatásokat.

Ha ez ennyire semmit nem érő dolog lenne, akkor a turistáknak és az idegenforgalomnak nem lenne kiemelkedő jelentősége, aminek a külföldiek itt elköltött pénze a lényege.

Kétségtelen, hogy főleg nyugdíjasok jönnek, de 20%-uk nem nyugdíjas.

Akiknek nem specializálódott a végzettségük egy adott országhoz, azokból jönnek a középkorúak és hozzák a családjukat is. Éttermet, borozót, panziót nyitnak, tanyákat vásárolnak és termelnek, ismerek író-iparművész házaspárt 4 gyerekkel, vagy olyan mérnököt aki az Audinál helyezkedett el. A településünkön a suszter német (gyönyörű boltja van) a felesége lett a körzeti nővér, 2 gyerekük van.

Nem hiszem, hogy ezt csak egy páran látjuk, a többség meg nem!

2018. ápr. 23. 19:21
 13/18 anonim ***** válasza:
27%

"Kamu. Ma láttam egy Holland tv reklámszünetében, hogy erősen bírálták a politikánkat és a kormányfőt, így minimális esélyét látom"

Igen, biztos láttad :D

Erről beszéltem az előbb, össze-vissza hazudsz.

Fogadjunk nem tudod az időt és a csatorna nevét megmondani :)

2018. ápr. 23. 19:25
 14/18 anonim ***** válasza:
66%

Hát. Csak ezek a buta külföldön élő magyar testvéreink akarnak ott maradni a nyugati csóróságban. Ahelyett hogy hazajönnének a nagy jólétbe és az Európában legmagasabb magyar fizetésekre.

Amúgy igen. Néha jönnek külföldiek is de már 20-30 éve is így volt. De arra kihegyezni az egészet hogy az összes nyugati állampolgár ide akar menekülni: csak egy átverés.

2018. ápr. 23. 19:31
 15/18 anonim ***** válasza:
48%

Nem csak az Origo cikkezik róla. Össze lehet vetni más újságok cikkeivel:

"Az utóbbi időben Csemő huszonöt kilométeres körzetében nagyjából háromszáz holland és flamand vásárolt magának házat. Van, aki csak nyaralni jár ide, de egyre többen maradnak egész évben." MNO 2017. aug. 17.

"A Lajosmizse és Cegléd között félúton meghúzódó község az utóbbi években valóságos mintafaluvá nőtte ki magát: virágos utcák, terek, rendezett kertek mindenfelé. Egyre többen költöznek ide a környező városokból, sőt messzebbről is - már több mint 300 holland betelepülő választotta Csemőt végleges ..." hvg.hu 2005. dec. 5.

„Egy gazda lánya vagyok. Egész életemben arról álmodtam, hogy a természet közelében élhessek. Sosem találtam volna olyan helyet Hollandiában, amit itt találtunk” – mondja egy holland az Algemeen Dagblad riporterének. Ezt követően abba az irányba mutat, ahol a földjük található. Anita, Ria nevű barátjával 2011-ben érkezett a magyarországi Csemő faluba, ami egy órára található Budapesttől. „Egyáltalán nem az elsők között érkeztünk. Akkor már negyven holland élt itt.” Azóta mintegy kétszázötven holland él Csemőn a lap szerint. [link] 2018. március 16.

...

2018. ápr. 23. 20:30
 16/18 anonim ***** válasza:
16%
Ez talán kicsit felnagyítja a dolgot.
2018. ápr. 23. 21:29
 17/18 anonim ***** válasza:
59%

# 15

Erről én is tudtam, nekem is van holland ismerősöm, de ez kicsit messze áll, a cikkben említett "a bevándorlás visszaszorítása helyett arra akarnák rákényszeríteni a fiatal holland lányokat, hogy járjanak olyan tanfolyamra, ahol megtanítják nekik, hogy hogyan kell viselkedjenek egy esetleges migránserőszak esetén.

A kiváló intézkedésre válaszul olyan pólókat kezdtek el Hollandiában terjeszteni, amelyen egy Magyarország térkép és egy olyan felirat szerepel, miszerint: „Nekünk nem kell terápia, inkább elköltözünk Magyarországra"".

Erre kiteszik a pólót, amit évek óta csináltak.

Amúgy érdekes az a mandineres cikk, hiszen itt meg akkor szembe mennek azon kijelentéssel, hogy "Eddig egyetlen külföldi sem szerzett földtulajdont Magyarországon, megvédjük a magyar földet, megtesszük ezt a jövőben is, pedig az ellenzéki pártok mindent megtesznek ennek megakadályozása érdekében " Fazekas Sándor a Fidesz XXVI. tisztújító kongresszus 2015.12.13

2018. ápr. 23. 21:32
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes, ide Borsodba nem jön egy se, vajon miért? Pedig fillérekért lehet venni szép nagy házakat, és migránsok sincsenek. Csak cigányok meg közmunka :))))
2018. ápr. 23. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!