Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha az egészségügy helyzet...

Ha az egészségügy helyzet szóba kerül, miért az a kormánypárti védekezés, hogy mennyi kórház, rendelő újult meg?

Figyelt kérdés

Olvastam most is, hogy Győrben a kórházban 50-60 ápolónak lenne állás, így a munkaerőhiány miatt osztályokat vonnak össze. Pedig a kórház nagyon szépen fel van újítva új szárnyakkal, szigeteléssel, ami akarsz, csak ápoló meg orvos nincs.

Akkor miért mindig ez a védekezés a fidesztől és szimpatizánsaiktól, hogy megkapjuk a listát a megújult kórházakról, ha a rossz egészségügyet felhozza valaki. Nem értik, hogy a beteget nem szép tapéta gyógyítja? Hiába érzi magát lelkileg jobban egy új épületszárnyban, ha közben a saját vizeletében fekszik, mert nem érnek rá kicserélni alatta az ágyneműt csak órákkal később, vagy nincs, aki bekösse időben az infúziót.

Elmúltak a választások, láthatták, hogy nem ebbe fog belebukni a Fidesz, akkor legalább mondanák azt, hogy le van tojva a magyar egészségügy, és mindenki úgy döglik meg a kormánytól, ahogy akar, de csak nem értem mi a jó azzal, hogy állandóan azzal idegesítenek, hogy elmesélik hány milliárd -jellemzően uniós forrásból érkező- pénzt költöttek rendelő és kórház felújításra. Ha nekem komoly bajom van, az érdekelne, hogy ellássanak, nem az, hogy mennyire szép a járólap.

2018. ápr. 17. 20:26
1 2
 11/19 Andizsuzsi ***** válasza:
7%

'A felújításra szánt pénzeket lehetett volna alkalmazottakra is költeni"

Nem lehetett volna, ugyanis a sokszor megállított Brüsszel a felújításokra adott pénzt. A munkaerőt a költségvetésből kellene finanszírozni.

2018. ápr. 17. 21:23
 12/19 anonim ***** válasza:
0%

A költségvetést meg az adókból, amit mindenki elcsal.

Az a probléma, hogy az emberek csőlátással skandálnak minden hülyeséget. Egy kicsit messzemenőbben kéne gondolkodni! Egy sz*r gazdasági helyzetben álló országgal nehéz mit kezdeni.

Vajon az ellenzéknek sikerült volna helyrerázni az egészségügyet 4 év alatt? Talán! De az tuti valami rovására ment volna, mert jelenleg ennél többet nem lehet tenni!

U.i.: Ha valaki megint a stadionnal jönne:

Arra is tuti van támogatás, + egy eb/vb már majdnem vissza is hozza az árukat. Ugyan nem látom értelmét, miért pont ebbe az irányba ment el a kormány, de ha már így döntött, fejezzék is be a stadionokat. Ha most elkaszálod, több kárt csinálsz, mint hasznot.

2018. ápr. 17. 23:22
 13/19 A kérdező kommentje:

1-es! Nem ment át a lényeg, akkor újra egyszerűbben.

Hiába szép az alma, ha rohad. Így érted a problémát?

Én amúgy sosem cáfoltam, hogy vannak "Patyomkin-kórházak" és rendelők, fel is háborít nagyon, hogy arra, bár főleg uniós forrásból van pénz, csak arra nincs, aki dolgozzon bennünk, meg amivel dolgozzon bennük.

Bár érdekes, hogy lementek a választások, már a fideszesek szerint is nagy baj van az eü-vel, csak hát, azt nem lehet megoldani egyik napról a másikra, míg korábban ilyenről szó sem volt, minden szép volt, minden jó volt, minden más csak ellenzéki propaganda meg. Döntsétek már el...

2018. ápr. 17. 23:30
 14/19 anonim ***** válasza:
73%
szerintem a vizitdíj remek ötlet volt,mert kipucolta az unatkozó nyugdíjasokat a rendelőből.
2018. ápr. 17. 23:45
 15/19 anonim ***** válasza:
0%

Most egy őszinte, nem provokatív kérdés.

Ha nyert volna az ellenzék, ők miből/hogyan oldják meg a bérezéseket például?

Gyurcsányt hallottam, hogy Európa szintű minimálbért akar. Ez jól hangzik, de amikor két éve emlkedett a minimálbér, 2. ember államcsődöt kiabált.

Vagy hogy kéne?

Az orvosok bérét négyszerezni, az ápolónőkét triplázni, az óvónőkét szintén, mert ők is emberekkel doglalkoznak. Ha már az óvodába emeltük a bért, a tanárokét is kell megint, mert mi az, hogy egy retek óvónő többet keres náluk...

Aki meg tényleg keveset keres, az meg levan ejtve, mert az úgy is csak egy gyári munkás, egy tanulatlan senki...

A létszámokkal is ugyanez a helyzet.

Sok a közalkalmazott, viszik a pénzt, de az ügyintézés lassú, kéne ember...

Ezt így nem lehet!

2018. ápr. 18. 06:40
 16/19 anonim ***** válasza:

Én meg azt nem értem, hogy szektásokkal mit kell kínlódni.

Ezeknek tökmindegy, csak a szektájukat éltethessék, csak az a jó nekik.

Itt kell hagyni őket az 5*-os kórházaikban, hadd dögöljenek meg bennük, a normális embert meg majd nyugaton ellátják.

2018. ápr. 18. 06:42
 17/19 anonim ***** válasza:

Nyugaton?

Mindenki özönlik haza ha valami kínja van, mert nem tudja megfizetni a kinti orvost. . .

Olyankor már jó nekik ez is!

Meg amúgy nem a szutykos bevándorlóknak tartják fönt ők sem a jobb helyeket!

2018. ápr. 18. 08:14
 18/19 Andizsuzsi ***** válasza:

"Egy sz*r gazdasági helyzetben álló országgal nehéz mit kezdeni."

Sz@r???? A csapból is az folyik, hogy milyen remekül tejesítünk. Történelmi mélyponton a munkanélküliség, a kamatok, az infláció. Orbán szerint az EU-s támogatás nélkül is növekedne a gazdaság, sikeres lenne az ország. Vagy mégsem?

"Vajon az ellenzéknek sikerült volna helyrerázni az egészségügyet 4 év alatt?"

8 az. És senki nem várta el a rendbetételt, csak azt, hogy megkezdődjön. Nem szépen beharangozott látszatintézkedésekkel, hanem 8 év alatt felmutatható eredménnyel.

"U.i.: Ha valaki megint a stadionnal jönne:

Arra is tuti van támogatás"

Van. Csak stadionra az árvák könnye sem elég. Milliárdokkal toldják meg a költségvetés terhére. És nem elég a stadiont felépíteni, üzemeltetni is kell. Márpedig ez is állami feladat, mert az üzemeltetése talán egyedül a Fradi stadionnak gazdaságos, de az is csak azért, mert a focin kívül egyéb rendezvényeket is tartanak benne, valamint a válogatott is zömében ott játszik, így az MLSZ-től is csurran egy kis bérleti díj.

" + egy eb/vb már majdnem vissza is hozza az árukat"

Az EB-t Európa-szerte rendezik, egyedül a Puskásban lesznek mérkőzések.

A vizes vb után pedig naiv dolog azt gondolni, hogy nálunk bármi is rendtábilis lenne.

2018. ápr. 18. 13:52
 19/19 anonim ***** válasza:

1)

Lehet jól teljesítünk MAGUNKHOZ KÉPEST, de attól még sz*r a helyzet. Fejlődik az ország, növekedik a gazdaság, de az még nem jelenti azt, hogy van mit a tejbe aprítani.

Eddig volt nagyon nagyon sz*r, most már talán elérjük a nagyon sz*r állapotot.

2)

Szándékosan nem írtam 8 évet. Az ellenzéknek lenne 4 éve bizonyítani, kézzel fogható eredményt felmutatni. Ha ez nem jönne össze, ugyan ott lennénk, mint a Fidesz-el, innentől nem értem, az ellenzék miért tenne jobbat az egészségüggyel.

Ismétlem, nem lehetetlen dolog az egészségügyben kézzelfogható eredményt felmutatni, feltéve, ha valami rovására megy. Főleg, ha egy durr bele látványos eredményt akarsz felmutatni!

Amúgy nálam a kórházak fejlesztése valamiféle megkezdési folyamat, szóval nem értem, hogy akkor honnan indul a "megkezdődés".

De én komolyan csak annyit kérnék, hogy valaki vezesse le nekem, hogyan is gondolja az egészségügy/oktatás gyors helyrerántását.

U.I.:

Már nem emlékszem mióta húzza a fidesz a stadionokat, de az eb eddig egy helyszínen volt. Az eb-re való pályázás lehetséges lett volna, így viszont lehet elszámolták magukat. VB amúgy még összejöhet, főleg ha abból indulok ki, hogy a mostanit a közutálatnak örvendő Oroszország rendezi.

2018. ápr. 18. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!