Mit szoltok hozza, hogy 99% feldolgozottsagnal, mar 50% felett van a fidesz az orszagos listan?
Én azt látom, hogy 49,99%.
Az összesítettet kell nézni, nem a másikat.
Meg az "anomáliáknak" köszönhetően sok ellenzéki szavazat elveszett, sokan nem is szavazhattak, mivel eleve később kapták meg a levelet, amiben szavazhattak volna (jellemzőan külföldi, ellenzéki szavazók). Máshova nem ment ki a mozgóurna (szintén ellenzéki szavazókhoz). A többletszavazatok miatti levonások (amiket minden párttól levonnak) szintén a győztes %-ának kedveznek, mivel ha minden listáról levonnak mondjuk 25 szavazatot egy szavazókörben, azzal a Fidesz-KDNP 25 sazavazatot veszít (már ha nem neki volt eleve 25 többletsazavazat), az ellenzéki pártok meg egyenként veszítenek 25 sazvazatot. Így, ha mondjuk 100 sazvazat volt a Fideszre, és 5-ellenzéki pártra 25-25-25-25-25 szavazat érkezett, akkor levonás előtt a Fidesznek 44%-a van, levonás után 100%-a. Érdekes, ugye? :)
#3:
Felesleges magyarázkodnod.
„Honnan veszed, hogy külföldön ellenzeki szavazok laknak?”
Bocsánat, nyilván tévedtem, és külföldön nem is laknak ellenzéki szavazók...
Az a több százezer fiatal, aki a Fidesz-KDNP miatt vándorolt ki, nyilván szintén rájuk szavaz.
„en külföldön lakom, de csak fideszes szavazot ismerek, akik különbözö hullamokban erkeztek”
Nem mindegy, hogy hol. Ha szomszédos országban, ott nagy a Fidesz többsége. Szintén növeli a Fidesz %-át, ha ezeken a helyeken (ahol szerinted csak Fidesz-szavazók élnek) még az érvénytelen szavazatokat is érvéynenek nyilvánítják:
„akik nem kaptak meg idejeben a levelet,azok az utolso pillanatban regisztraltak.”
Nem:
„Január elején ennek érdekében be is regisztráltak ügyfélkapun keresztül a rendszerbe, a szavazólapok azonban csak a napokban érkeztek meg hozzájuk.”
Ha valamit így szerveznek meg, az a dolog teljesen komolytalanná válik, bármi is legyen.
#4:
Mintha magam is ugyanezt linkeltem volna a 2-esben...
Az még mindig "csak" 48%.
A határon túliak szavazatait akiket megvettek állami pénzen az én adómból én nem tartom legitimnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!