Nem értem... Szinte mindenhol azt látom és olvasom, hogy "nincs demokrácia", meg "addig indulok el külföldre amíg még lehet". Ha nincs demokrácia, akkor miért volt tegnap szavazás? Mindenki arra szavazott akire csak akart. Ha a Fideszre akartál akkor arra szavaztál, ha az MSZP-re akartál akkor arra, ha a munkáspártra akkor arra. 70%-os részvétel mellett lett meg a Fidesz 2/3. Lehet háborogni, meg lehet hogy nem tetszik, de akkor is mindenkinek egy szavazata volt, és az emberek így döntöttek. Azért le idióta parasztozni meg tanulatlan akkor nevezni egy vidéki embert mert a Fideszre szavazott az az ellenzéki szavazókról állít ki bizonyítványt... Csak azért leidiótázni valakit mert más a véleménye... Ott volt a lehetőség, még arra is hogy az ellenzéki pártok összefogjanak, nem tették meg. Ott volt a lehetőség, hogy mindenki a Fidesz ellen szavazzon, nem történt meg. Miről beszélünk? A másikhoz még annyit, hogy ha az elmúlt 8 évben szabadon el lehetett hagyni az országot mindenkinek, akkor ez miért most változna? Nem kell ez az uszítás, ha valaki el akar menni innen az elmehet most is meg bármikor amikor csak kedve tartja. De ez a sírás ez szánalmas... Még az is adott, hogy kimentek az utcára és úgy tüntetitek el a Fideszt, viszont ha nem sikerül, akkor annak is vállalni kell a következményét... De egyébként tényleg nem értem azt sem, hogy mi a probléma a Fidesszel... Úgy állítja be mindenki, mintha most valami katasztrófa történt volna. Mint amikor Trump nyert az USA-ban, ott is egy hétig tüntettek, elmondta mindenki, hogy Amerikának vége (ott is figyelmen kívül hagyva a tényt, hogy az emberek demokratikus úton szavaztak rá), aztán mi történt azóta? Semmi, megy tovább ott is az élet mint ahogy itt fog. Azt még hozzá kell tennem, hogy ezt az egészet 21 évesen, egyetemistaként írtam le. Az a baj, hogy sok hasonló korúval ellentétben nem látom mi a baj. Egy szaros diákmunkával 1500 forintot keresek óránként, de csak az ösztöndíjból ki lehet játszva fizetni egy 1 hetes nyaralást akár Görögországban de még lehet Spanyolországban is, a szülővárosomban és Budapesten is egy csomó minden épül és javul, és lehet mondani, hogy így meg úgy lop a Fidesz, de közben legalább csinálnak valamit. Az MSZP mit csinált? Azon kívül, hogy kölcsönöket vett fel és megszorításokat vezetett be. Akkor mi vidékiek is mondhatnánk, hogy idióta agyoniskolázott pestiek, képesek arra a pártra szavazni amelyik tönkretett mindent 2010 előtt... 12 éve még ment a harc az utcákon Pesten, ma meg már Pest nagy részén újraválasztanák ugyanazt a pártot akik ellen akkor harcoltak. Gyönyörű... Ennyit akartam, és a sok ellenzékivel ellentétben én teljesen nyitott vagyok a kulturált eszmecserére, szívesen meghallgatom mindenki véleményét, mert tényleg érdekel, hogy mi a baj a Fidesszel...
Ebből az egészből az jön le, hogy az év 358 napján megéri robotolni, mint egy őrült, éjt nappallá téve csak dolgozni és tanulni, hogy aztán el tudjak menni egy hétre nyaralni. Micsoda jutalom, ezt nevezem.
2018. ápr. 9. 10:44
12/15 A kérdező kommentje:
Ez az élet... Szerintetek a nagy nyugaton nem kell dolgozni? Mint a gép... Többet keresel, de drágább is minden. Mit szeretnétek? Meséld el... Ne kelljen dolgozni de keressünk havi fél milliót? Jó lenne, csak az élet nem így működik, sehol a világon. És igen, általában 16:20-kor végzek az utolsó órámmal, 18:00-kor már elkezdtem a műszakot, 2:00 jó esetben ha végzek, 3:00ra itthon vagyok, lefekszek aludni, reggel legjobb esetben 9:00-kor ébresztő, irány az egyetem. Erről szól az élet sajnos. Tedd a szívedre a kezed és mondd azt nekem, hogy ha tegnap a Jobbik vagy a baloldal nyert volna, akkor 4 éven belül beköszöntött volna a bibliai paradicsom és félmilliót keresnék havonta úgy hogy nem kéne ennyit dolgozni... Ezt ígérte a Jobbik, európai béreket. A kétfarkú meg ingyen sört meg örök életet. Kb. ugyanolyan hihető az egész. Viszont apám tud még csekket mutatni, hogy mennyi rezsit fizetett 2008-ban, meg mennyit most. Például. Egyik oldalon eredmények vannak, másik oldalon meg csak az ígéretek. Ennek az eredményét láthattuk tegnap.
2018. ápr. 9. 11:21
13/15 anonim válasza:
Nem kezdem el sorolni, ne haragudj. Kezdetnek mondjuk a sok felesleges szakot be lehetne zárni, ami munkanélküliek tömkelegét képzi minden évben és az összes támogatást azokra a szakokra fordítani, amire van legalább minimális kereslet. Kevesebb ember között oszlana el az ösztöndíj, többet kapnának az arra érdemesebbek, máris nem kellene megszakadni meg egyetem mellett árufeltöltőként robotolni éjszaka.
A diákmunkával is csak annyit értek el, hogy a felnőtt munkavállalók sok helyről kiszorultak, mivel magasabb órabér mellett is jobban megéri egy diákmunkást foglalkoztatni. Marad a közmunka, havi 60 ezerért, ami még alacsony rezsi mellett is kb éhhalált jelent.
Az elhelyezkedésre szintén biztosíthatnának nagyobb lehetőséget, nem egy ismerősöm mérnöki diplomával, jó tanulmányi eredményekkel sem kell sehova, mert ugye nincs ismerős, nincs aki bedugja, másképp meg kb lehetetlen bejutni.
Kezdetnek nekem ennyi bőven elég lenne.
2018. ápr. 9. 11:28
14/15 anonim válasza:
Mondjuk ha te 16:20kor végzel, 18kor már dolgozol és hajnalig ott vagy, akkor nem nagyon tanulsz. Ilyet én például nem engedhetnék meg magamnak. Ott a hétvége, de sajnos abba sem fér bele minden, annyi a teendő.
2018. ápr. 9. 11:37
15/15 A kérdező kommentje:
Ebben teljesen igazad van, de akkor ennyiből az összes bölcsész szakot el lehetne törölni a francba, és el is kéne. Ugyanitt tartanánk, az emberek nagy része meg lenne elégedve, a sok belpesti homokos bölcsész meg kiülne a villamos sínekre az Oktogonra és sírna, hogy "jajj köcsög fidesz, nincs demokrácia, de rossz nekünk". Mint tegnap. Van akinek semmi se jó. Hibátlanul meg nem lehet csinálni a dolgokat, és nem is állítom, hogy hibátlanul csinálja a Fidesz. A millió stadion helyett inkább arra kéne rámenni, hogy mondjuk ha jelentkeznek 600-an kollégiumba akik közül 500 mondjuk tényleg rá is szorul, akkor ne egy nyamvadt 200 férőhelyes kollégium legyen amibe az adott kar hallgatóit el tudják helyezni. Például. Nem mondom, hogy hibátlan ami van, de hogy messze a legjobb az biztos. Nézz rá az ellenzékre. Nem a fidesz ennyire jó, hanem az ellenzék ennyire szar. Amíg egy MSZP ott tud lenni 3. helyen akik szétlopták az országot úgy hogy közben semmi eredményt nem mutattak fel, meg amíg a Gyurcsány ott tud lenni a parlamentben, addig nem kell csodálkozni, a legkisebb rosszat választják az emberek, ez pedig jelenleg a fidesz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!