Miből vonja le az összes ellenzéki párt azt messzemenő következtetést, hogy a magas részvétel csak nekik kedvez?
"Abból, hogy a fidesz ki lett vágva."
Ezt így eredmények nélkül?
Mi vagy te jós?
Sok szavazó = lelkesedés. A fideszesek között nem volt különösen nagy lelkesedés. A kormányváltó oldalon volt, csak az volt a kérdés, hogy ez megjelenik-e majd szavazatokban is. És igen, megjelenik.
Egyébként elég általános, hogy a magas részvétel a liberálisabb pártoknak kedvez szinte mindig.
Vagy lehet úgy is nézni, hogy a Fidesznek amúgy is elég jó a mozgósítása, vagyis a többlet az az ellenzéki mozgósítás eredménye lehet, mivel az ellenzéknek meg elég rossz volt a mozgósítása pl. 2014-ben.
Akárhonnan nézem, szerintem a magas részvétel a kormányváltásnak kedvez. Hogy elég lesz-e, azt majd meglátjuk.
Becslések szerint a Fidesz a mandátumok legtöbb 58%-át fogja megkapni, viszont akár a többség bukására is van minimális esély.
Nyilván a szavazók 60%-a, aki valamelyik ellenzéki pártra voksolt, abban reménykedik, hogy bukik a Fidesz... Persze nagyobb az esély arra, hogy maradnak, de egy 10%-nyit legalább adnék arra, hogy borul a bili.
#8 szerintem ez már nem az MSZP-ről szól. Szerintem az már egy zombi párt.
Vidéken lehet erős a Jobbik simán. Vagy lehet az is, hogy egyszerűen elegük van az embereknek ebből a politkai terrorból (túl erős szó, de nem jutott eszembe enyhébb).
"ez már nem az MSZP-ről szól."
Legyen igazad!
De ezt az mszp is tudja? A nyilatkozatból nem ez derült ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!