Mi az oka annak, hogy az eddigi extra alacsony részvételekhez képest idén 70%-ot is jósolnak?
10.
Miért? Voltak itt már tervek Orbán megölésére, kivégzésére, börtönbe vetésére, volt ő már minden. Orbáncigány, náci és zsidóbérenc.
Ne tegyünk már úgy, hogy az ellenzék elegáns úriemberek gyülekezete lenne.
Éééés a válaszoddal bizonyítottad is, hogy Hakapeszinek van igaza.
HakapesziM
Azok nem számítanak, tudhatnád, nekik szabad.
Azonban ha te leírod, hgy ők ezzel mocskolódnak és gyűlöletet keltenek, na az már felháborító!
Tudom, hogy furcsa azt olvasni, hogy az ellenzék gyűlöletkampánya, de érdemes végiggondolni.
Csak én mit kapok itt - mondjuk nem nagyon izgat - lusta vagyok rá, de ha csinálnék egy válogatást, az szép lenne. A műveletlen kamionos, rasszista és náci (korábban a Jobbik mellett érveltem, még a pálfordulásuk előtt, akkor sem volt jó), a privát üzenetek - mai nap is kaptam vagy hármat - ha idemásolnám, kitörölnék, személyeskedések stb.
Nem nagyon érdekel, 17 éve az utakat járom Szibériától a portugál partokig, nem ijedek meg egy fröcsögő alaktól személyesen sem, nemhogy egy névtelen fórumon. Szóval meg sem karcol.
Csak vegyük észre - a gyűlöletpolitizálás nemcsak a Fidesz eszköze.
A gyűlöletpolitizálás valóban nem csak a fidesz eszköze, de a fidesz járatta azt csúcsra. Állami pénzekből a milliárdokat nem sajnálva a média nagy részének teljes kontrolljával 0-24 szítják a gyűlöletet. Ilyenre korábban nem nagyon volt példa, csak a múlt században...
Ezzel szemben az ellenzék labdába se tud rúgni.
11:
"Miért? Voltak itt már tervek Orbán megölésére, kivégzésére, börtönbe vetésére, volt ő már minden. Orbáncigány, náci és zsidóbérenc. "
Mégis Orbán fenyegette meg a nem fideszeseket elégtétellel, megtorlással a nemzeti ünnepen, az állami ünnepség mondott beszédében.
Utoljára 2002-ben volt 70%-os részvétel, mert el akarták zavarni a Fideszt, ezért sok passzív választópolgár is részt vett a szavazáson. Emellett pedig elképesztően átpolitizált légkör jellemezte akkor Magyarországot, nagyon erősen sujkolták azt, hogy sorsdöntő a választás.
Nos, ez ugyanígy néz ki most, 2018-ban is. Sokan annyira elégedetlenek már a Fidesszel a passzív választók közül, hogy valószínűleg ráveszik magukat és elmennek a kormány ellen szavazni, valamint idén is teljesen beszűrődik mindenhova a politika, most teljesen ez határozza meg a mindennapokat, még akkor is, ha az ember nem akar vele foglalkozni.
17: Én most még erősebbnek érzem a közhangulatot, a gyűlöletkeltést, mint 2002-ben.
Valószínűleg azért, mert már sokkal nagyobb a zsákmány, amit védenek, mint 2002-ben.
Várjuk ki a végét, mindig többen mondják, hogy elmemnek, mint ahányan végül tényleg. De ha mégis, akkor valószínűleg jól sikerült a Fidesz mozgosítása:
"a mozgósítás különösen a falvakban volt hatásos: a községekben élők körében március eleje óta 54-ről 68 százalékra nőtt a „biztos” szavazók aránya, és a megnövekedett részvételi kedv – a várakozásokkal ellentétben – nem az ellenzék esélyeit javította: épp a falusiak körében 39-ről 48 százalékra nőtt a Fidesz-szavazók aránya."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!