Hogyan menjel el szavazni április 8. -án ha dolgozok 12 órába 6-18 ig, és nem érek haza időben az út hossza miatt?
Veletlenul kimaradt 3jart.
Lebetegedsz.
Szabit veszel ki.
"Kérheted, hogy másik szavazókörben szavazhatsz,"
Javítás: *szavazhass
Én kézzel irtam egy igazólást.
Igazolom, hogy a mai napon Kovács Nyuszi magyar szavazáson megjelent.
Budapest 2018.04.08
na erre a papírra kértem egy pecsétett amit az ott ülő nő/férfi aki a szavazó lapot addja elovasása után rá is nyomta (ez áltál igazlolta)
Saját ötlet volt nem tudom, hogy ez hivatalos-e de nekem be vált és jól esett, hogy jó ötletem volt amit senki sem szólt le.
Én szimplán beteget jelentenék, vagy szabadságot vennék ki (ha lehet).
Esetleg késel 2 órát, csak találsz valamilyen indokot.
Érdekes az az állítás, hogy „A munkáltatódnak kötelessége időt biztosítani neked arra, hogy elmehess szavazni”. Ez saját szabály? Azt nem tudja érvényesíteni a kérdező. Vagy van ilyen hatályos jogszabályi hely? Akkor illet volna odaírni, hogy a kérdező hivatkozhasson rá. Persze, mivel nincs…
Nem járt még le az átjelentkezés határideje; holnap 16 órakor jár le.
De átjelentkezni nem (településen belüli) másik szavazókörbe, hanem másik településre lehet. És minden településen egy kijelölt szavazókör van, ahol az oda átjelentkezettek szavazhatnak. Kivétel Budapest, ott több is van.
Ha a kérdező másik településen lakik, mint ahol 8-án munkát fog végezni, akkor átjelentkezhet. És ha ott 19 óra előtt eléri az átjelentkezettek részére kijelölt szavazókört, akkor megoldás az átjelentkezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!