Mivel lehetne népszerűsíteni ma Magyarországon a politikát?
Iskolában politikával foglalkozni tilos. És ez így van jól, mert ha a politika szóba kerül elég hátrányos megkülönböztetések lehetnek és mivel a diákok többségének még korából adódóan nincs fogalma róla így manipulálható, ami szintén elég szar dolog.
Nem kell népszerűsíteni, akit nem érdekel, attól sem fogja érdekelni ha fejen állsz. Viszont ha a politika kedvező egyre több embert leköt. Én például szeretem, és olyan emberek is tartoznak a baráti körömbe, akik jobban értenek hozzá, politológiát tanulnak stb. tehát van alkalmam informálódni és egyebek. Ez nem mindenkivel van így, tehát nem mindenkinek van rá lehetősége sem.
Majd az idő népszerűsíti.
Iskolában politikával foglalkozni tilos. És ez így van jól, mert ha a politika szóba kerül elég hátrányos megkülönböztetések lehetnek és mivel a diákok többségének még korából adódóan nincs fogalma róla így manipulálható, ami szintén elég szar dolog.
EZ csak fél igazság.Pártpolitikáról nem szabad beszélni, de politikai és gazdasági alapfogalmakról meg kell.pl mi az a hitel, thm, kamat, mi a demokrácia, miért jó,...
ma 11:01
Szerintem a választási rendszert úgy kéne megváltoztatni, hogy csak a magyar pártok kerüljenek be a parlamentbe:D
Mert magyarország a magyaroké!
68
Tehát szlovákiában ne legyen magyar érdekképviselet, ezt a logikát követve?
A válasz írója 39%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 15:27
jogos a felvetés! ez az amikor csak szlogeneket hajtanak egyesek...
Jogos. Már oviban el kellene kezdeni a gyerekek nevelését a politikára, hogy elsőben egy unalmas, rossz humorú, bezárkózott könyvmolyok legyenek.
Az embereknek 18 éves korukig vannak a legszebb éveik, szerintem kár lenne ezzel elb@szni az egészet. Nem azt mondom, hogy ne tanulják meg ezeket, de az, hogy mi a THM, kamat, azt már mindenki tudja. Ha pedig a politológia általános tantárgy lenne, én tényleg felakasztanám magamat. Nincs idő olyan órákra, ami tényleg fontos lehet, mint földrajz, biológia, történelem, és akkor olyanokat tanuljanak a gyerekek a 8. órában, hogy mi a kamat... Ez a viccek közül is a sz@rabbak közé tartozik.
A történelem órát kellene megtolni, hogy legyen idő ezekre is. De csak úgy mondom, hogy töriben 5. és 9. tanulják a demokráciát. A francia forradalomnál veszik a nacionalizmust és a liberalizmust, és ugye a 20. század, és a jelenlegi Parlament. Akit érdekel, az megtanulja, akit meg nem, az meg lógni fog a politológiai óráról. Azt hiszem, erre nincs senkinek sem szüksége.
Az alap dolgokat meg nem az iskolában kell tanítani, így a szex megtanítása is a szülők feladata, ami szintén nem tantárgy. A bankokkal, hitelekkel kapcsolatos dolgot is a szülőknek kell megtanítania, ha meg sz@rnak rá, akkor az a szülőnek a felelőssége lesz. Vannak dolgok, amiket nem tantárgyként kell kezelni. A tanárokat meg kérdezni kell, nem tőlük megtudni mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!