Mivel lehetne népszerűsíteni ma Magyarországon a politikát?
Első lépésben be kell vezetni a kötelező, nem elmismásolt, azaz osztályfőnöki órának, vagy valami hasonlónak felhasznált társadalomismeretet, és közgazdaságtant ötödik osztálytól kezdve. Ha tisztában vannak a politikai alapfogalmakkal, és tudják, mit lehet és mit nem lehet megtenni úgy, hogy ne legyen államcsőd, akkor nem fogja őket érdekelni a hagymázas hülyék délibábos álmodozása.
Második lépésben meg kell változtatni a jelenlegi választási rendszert: negyed százalékos parlamenti küszöb, és tisztán listás választási rendszer kell, az egész országot egy kerületnek véve. Így nem alakulhatnak ki böhöm pártok, plusz, az emberek nagyobb kedvet kapnának a politikához, hiszen esélyesebb, hogy bejutna a pártjuk. Én pl, mint liberális, most egyetlen párttal sem vagyok képviselve, mert nincsenek liberálisok a parlamentben. De említhetném a szocdemeket, a kommunistákat, a feministákat, az egyes szakmákhoz kötődő pártokat - agrárpártok, munkáspártok, stb.- és a nemzetiségi pártokat. Sokkal reálisabban lenne leképezve a magyar közélet, ha alacsony lenne a küszöb, és ezzel komoly szabályozást kapna a mindenkori legnagyobb párt: nem lenne korlátlan hatalma, rá lenne kényszerítve a párbeszédre.
Utolsó lépésnek pedig, el kell érni, hogy egyrészt ne féljenek a magyarok a vitáktól, másrészt, hogy tudjanak érvelni, és egy közgazdasági vita közben ne az legyen az aduász egyeseknél, hogy lezsidózzák a másikat.
11:01! Nagyon érdekes amit írtál a választási rendszer megváltoztatásáról, van benne valami...
Szerintem is a legfontosabb, hogy már gyerek korban tanítsák a kicsiket pénzügyi és társadalomismereti alapfogalmakra.Ezzel elkerülhető lenne az ilyen mértékü eladósodottság és a szélsősggek ilyen mértékü megerősödése.Az oktatással a legnagyonn probléma az az, hogy a porosz rendszer van érvényben. A tanár mond valamit, a gyerek azt bebiflázza és visszamondja.Többet kellene vitatkozni órákon. diák ne a gondolatot tanulja, hanem gondolkodni tanuljon.
Olyan nincs, hogy valakit nem érdekel a politika. Hogy bír valakit nem érdekelni a politika? Hiszen ettől függ az élete! A politikától függ az élete!
Olyan sincs, hogy valaki azért nem megy el szavazni, mert "nincs kire". MINDIG van kire! Az egyik párt mindig jobb egy másiknál. Ki kell választani a szerinte legjobbat és arra kell szavazni.
Aki azt mondja, hogy őt "nem érdekli a politika", az magára vessen, mert pont az ilyen "politika-ellenes" emberektől szar a közhangulat.
Semmivel!
Aki józanul gondolkodik, az látja hogy a sok "bűbáj és rizsa" mellett a lényegi kérdésekben a Fidesz is a nagytőkét a nemzetközi nagytőkét, a multikat, a nagyvállalkozókat részesíti előnybe.
A VÖRÖS NARANCCSÁ AVANZSÁLÓDOTT!
Szerintem lopással.
Mindenki politikus akarna lenni:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!