Miért bántják a határon túli magyarokat?
A facebookon számtalanszor olvastam azoknak az agyatlanoknak a kiírásait, akik a határon túli magyarokat románozzák, vagy ukránozzák. Milyen lelkű emberek ezek? Vagy ennyire ostobák és szándékosan sértegetik a határon túl élő magyar embereket, családokat?
Egyértelmű, hogy mind attól rettegnek, nehogy újra a Fidesz nyerjen, de erre ez a mocskolódó hazugság és sértegetés a megoldás?
Akkor miért nem kampányoltak ennyire, amikor az mszp repülővel hozta-vitte-szállásolta ide rengeteg közpénzből az izraeli-magyar állampolgárokat szavazni? Akkor miért nem hisztériázott senki?
Egyáltalán miért gondolják azt, hogy a határon túli magyar ember majd a Fideszre fog szavazni? Mitől rettegnek ennyire?
Ha másra nem, de arra legalább jó a facebook, hogy sok ismerősöm, akiket tényleg csak idáig felszínesen ismertem, most rájöttem, mennyire ostobák és primitívek.
A magyaroszági cigányság is magyar de cigány nemzetiségű.
Ugyanezen az alapon ukrán vagy szlovák vagy román egy ott született de magát magyar nemzetiségűnek valló ember. Ha megkapta a magyar állampolgárságot akkor ezek mellé még magyar állampolgár is.
Attól függetlenül hogy ki kilyen pártnak a vak szerelmese - és én is ettől függetlenül írom - annyi igazság van a hőzöngésekben hogy aki nem Magyarországon él az nem tapasztalja meg hogy mi történik az országban és hogy mi lesz a tétje a választásának + ők maguk a külföldön élő kettős magyar állampolgárok mondták hogy hálából fognak arra a pártra szavazni amelyiknek a magyar állampolgárságot is köszönhetik (az a párt csak ezért csiálta és ezt egy aktív párttagtól hallottam).
Olyan külföldi magyarról is tudok aki direkt azért szavaz egy bizonyos pártra mert szerinte azzal a Magyarországon élő magyaroknnak rosszabb lesz. Kedves.
Olyan külföldi magyart is ismerek aki ennek a fordítottja és nem fog hálából szavazni hanem folyamatosan olvassa a híreket és igyekszik úgy szavazni hogy a magyaroknak jó legyen.
De én sem és szerintem sokan mások sem haragudnak a kettős állampolgárokra. Én örülök hogy kettős állampolgárok lehetnek és szeretném ha ők Magyarországra költöznének. Inkább velük gyarapodjon az ország lakossága mint nem magyar nemzetiségű és más vallású emberekkel.
A politika kontextusában kell értelmezni a problémát. Nem azért "bántják" a határontúliakat, mert határontúliak, hanem mert szavazati jogot kaptak egy olyan kérdésben, amihez nincs sok közük.
Egyúttal válaszreakció is a kormány migránsozására, hiszen a kedves kormányunk szerint minden külföldi rossz. Kellemetlen az általánosítás, mi?
Mindenkinek lehet véleménye, én sem vagyok róluk jó véleménnyel. (Főleg mióta erdélyi jöttment spicli főnök popójában lévő előretörő egyén a munkatársam, aki dolgozni nem csak a száját jártatni szereti.)
Amúgy szólásszabadság van, nem kötelező őket szeretni sem! Migránsok ők is, gazdasági okokból jönnek mint máshonnan.
"...akik a határon túli magyarokat románozzák, vagy ukránozzák. "
Miért? Nem azok? Románok és ukránok! Én beszélek pl németül, de ettől még nem leszek német állampolgár.
Egyébként az a súlyos, hogy a jobberek összemossák a magyargyűlölettel azt, hogy sokan csak szavazati jogot nem adnának nekik.
Én nem utálom és pláne nem üldözöm őket, de szavazati jogot nem adnék nekik. De szerintem ők is kikérnék maguknak, ha Romániában kapnék én is szavazati jogot, holott sose éltem ott és nem fogom a választásom következményeit viselni.
"Egyáltalán miért gondolják azt, hogy a határon túli magyar ember majd a Fideszre fog szavazni? Mitől rettegnek ennyire?"
Nyilván arra a pártra fognak szavazni, amelyiktől a szavazati jogot kapták. Ehhez nem kell Einsteinnek lenni.
Plusz még vegyük oda a kampányt is: a kitalicskázott támogatásokat futballcsapatoknak meg stadionoknak, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!