Sokat fejlődött Budapest 2010 óta?
A kerület ahol lakom rendkívül nagy mértékben fejlődött.
Mondjuk azt meg kell hagyni, hogy a projektek nagy része még 2010 előtt kezdődött pl 4-es metró.
De Tarlóssal elégedett vagyok. Ő inkább független mint Fideszes és szerencsére távol tartja magát a nagypolitikától.
Sokat, csak visszafelé.
Úszik a szemétben (régebben már reggel 7-kor söpörték a szemetet, és estig folyamatosan, ma jó, ha látsz napi két söprést), a nagyobb csomópontoknál lévő oszlopok borításait évek óta nem hozzák rendbe - a Deáktól a Keletig például), a közlekedési járművek még mindig nincsenek lecserélve,
rengeteg az „ez a bolt eladó/kiadó” felirat mindenhol a városban, ha a vidékiek nem költöznének folyamatoan Pestre, már régen kongana a város az ürességtől,
kátyúk, szmog, hányások, zaj - világvárost építünk?
több iskolából kiveszik a gyerekeket, mert nincs szakos tanár, az orvoshiány egyre nő,
nem is folytatom, mert semmi értelme. Elpusztuló ország, elpusztuló főváros.
Szerinem eszméletlenül sokat - de még sok van hátra.
Egyébként a légszennyezettség 30-70% között van és ugyanannyi Pécsett, Debrecenben, Miskolcon, Sátoraljaújhelyen is (forrás: szmogtérkép), tehát nem tudom, milyen szmogról beszélnek állandóan.
- A kerületünkben felújított orvosi rendelő, az összes de az összes park, tér felújítva, utak közül sok felújítva, két és félszer annyi térfigyelő kamera, mint régen pedig akkor se volt kevés. Ezeket nézhetnék intenzívebben, de így is hallani pozitív híreket, elfogott tolvajok és megkerült értékek.
Támogatás társasházaknak felújításokra, lámpára a kapukban stb.
A közlekedés:
A Futár olyan, amilyen, de én pl használom aktívan,
A villamoson bemondja, merre jársz, a megállókban ki van írva a neve, a menetrend ott van, ha elvész, pótolják.
Rengeteg-rengeteg új busz.
Új villamosok.
Nem 150 új busz kb 15 év alatt, hanem nagyságrendekkel több. Újakról beszélek, nem használtan beszerzettekről.
Villamosvonal-építések. Bár Demszky is hosszabbítgatta az 1-est, de egyre lankadóbb tempóban.
Bringasávok, bringautak létesítése.
Egyre több és használhatóbb kerékpártámasz.
Más kerületekben is látom, amit az enyémben: ezt-azt felújítanak, építkeznek, gusztusos, felújított parkok. Parkok, ahol 5 éve még a lélek se járt néhány hajléktalanon kívül, most tele családokkal, pl Bikás park.
Csak az én városrészem:
2014 Street View: omladozó családi házacska --> 2016=ra játszótér, tele élettel.
2014 parlag --> kutyafuttató,
Régi ovi --> új, több férőhelyes ovi
2014 Street View omladozó szakközépiskola --> 2017-re felújított homlokzat.
2014 Street View üres, gazos telek --> 2018: költöznek be az új, pofás kis társasházba a lakók.
Azért ha ezen az úton járna Budapest, a kerületek pedig követnék a 8-9-13 példáját, 10 éven belül élhetővé válna a város.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!