Mégis csak van félnivalója a FIDESZ-nek?
"Hirtelen megugrott a szabolcsi településeken az ukrán bejelentkezettek száma."
Ezt meg honnan vetted...?
Onnan, hogy szabolcsi vagyok és az itt élők ezzel tisztában vannak. Sőt, nem ritka, hogy fizetnek az ukránok annak, aki megengedi, hogy nála jelentkezzen be.
Ami meglepett most nagyon, hogy a média is írt ma róla:
Lehet, hogy tényleg sokan jönnek át Ukrajnából, de mi köze lenne ennek a választásokhoz?
Magyarországon csak magyar állampolgárok szavazhatnak. Vagyis ha az illetők ukrajnai magyarok, akkor éppen olyan joguk van szavazni, mint nekem vagy neked. De ehhez nem kell itt bejelentkezniük, leadhatják a szavazatukat a konzulátuson vagy elküldhetik levélben is.
Annak sem lenne sok értelme, hogy azért jelentkezzenek be, hogy az egyéni jelöltre is szavazhassanak - mivel magyar lakcím nélkül csak listára szavazhatnak. Akkor csakis abban a városban, arra az 1 országgyűlésiképviselői helyre szavazhatnának a 106-ból. Minden körzetben tízezres tömegeket kellene bejelenteni lakcímmel ahhoz, hogy bármiféle módon beavatkozhassanak az egyéni képviselők választásába. A 8,5 milliós szavazói létszám oszlik meg jelenleg a 106 egyéni körzetben, közel egyformán. Vagyis cirka 80 000 ember választ meg egy képviselőt. Még ha most hírtelen 2-3 ezer új lakosa is lenne annak a közetnek az sem változtatna semmin.
Szerintem ha van is ilyesmi mozgás az inkább munkavállalással kapcsolatos, hiszen jön a tavasz és kezdődnek a munkák a mezőgazdaságban, munkaerőt keresnek az építőiparban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!