Létezik olyan értelmiségi aki szívvel lélekkel Fideszes?
A kevésbé tanult, kevésbé világlátott, kevésbé tapasztalt embereket könnyen meg lehet vezetni, el lehet hitetni velük, hogy a gonosz Soros és migráshordái ellen küzd Viktor és Magyarország.
Aki tanult, olvasott ember, aki élt külfüldön, dolgozott nagyobb szervezeti egységekben, az pedig látja, hogy a világ nem fekete-fehér, és nem ilyen egyszerűen működik.
A kérdésem ez utóbbi csoporthoz szól: van olyan köztetek, aki szívvel-lélekkel Fideszes? (Olyan biztos van, aki "a többi még rosszabb", vagy "jómódúaknak kedveznek, tehát nekem is" alapon szavaz rájuk, de engem most nem a szavazat érdekel)
Ja és a Diploma nem jár együtt az inteligenciával :)
Rengeteg 8 általánossal élő embert ismerek akik külföldön sikeres vállalkozást indítottak, és több száz embernek adnak munkát!
Szerintem sok értelme nincs a sok történelem olvasásnak, persze egy alap műveltség kell, de sokkal előrébb lenne az ország ha nem a múltal hanem a jövővel foglalkoznánk!
A múltat nem lehet megváltoztatni, viszont a jövőt igen!
Sok ilyet ismerek. Mind hívő ember, aki hallgat az egyháza szavára.
Több olyat is ismerek, aki a Jobbikot is kultiválta, de aztán az egyháza intelme miatt megmaradt a fidesznél.
"Szerintem sok értelme nincs a sok történelem olvasásnak"
Mivel az aktuálpolitikábai folyamatokra hatalmas befolyása van és a politikai diskurzus egyik alapvető meghatározója ez a kijelentés így elég méretes ostobaság. Mintha azt mondanánk, hogy ne foglalkozzon joggal vagy közgazdaságtannal senki, mert nincs sok értelme a politikában.
Hadd közelítsük más máshogy a kérdést!
Mint látszódik a válaszaitokból, sok intelligens, értelmes és sok nem intelligens nem értelmes ember szavaz a Fideszre. Tehát nem az intelligenciaszint a választóvonal -megítélésem szerint- a Fidesz-szavazó ill. az ellenzék közt. Mégis mik a közös jellemzőik?
1. ált. a tévéből, jellemzően a m. kir. tévéből tájékozódnak,
2. nem mozdulnak ki a komfortzónájukból (fiz., eü vagy anyagi okokból),
3. nem ütközettik és vagy updeteolják a véleményüket,
4. nagyobb mértékben függnek az államhatalomtól annál, mint hogy önálló véleményt merjenek megkockáztatni (nyugdíj, ilyen-olyan támogatás stb).
A jellemzőikből arra következtetek, h ők öregek. Vagy csak fejben, vagy fejben és testben egyaránt. (Hozzájuk képest statisztikailag elhanyagolható a rendszer haszonélvezőienk száma, úgy ítélem, nem az űberkedvezményezettek a Fidesz a tömegbázisa.)
Emlékeztek, hogyan csökkent le annak idején az MSZP támogatottsága? A választóik kihaltak.
A fenti modell alapján Fideszesnek lenni gerontológiai kérdés.
"Emlékeztek, hogyan csökkent le annak idején az MSZP támogatottsága? A választóik kihaltak."
Nem emlékszünk.
2006 MSZP lista: 2 336 705 voks
2010 MSZP lista: 990 428 voks
Négy év alatt meghalt másfél millió ember? :-D
Igen 68%-os válaszoló, Soros György írt egy cikket, aminek a címe valahogy így hangzott "Ez az én tervem az európai migránskírizisre" ez volt 2015 szeptemberében.
2017 tavaszáig-nyaráig szerintem te sem tudtál róla, hogy van Soros-terv, míg a Fidesz elő nem vette. Még kínosabb lett a dolog, mikor a Magyarország által delegált EU biztos Navracsics Tibor közölte, hogy semmiféle ilyen tervet nem hajt végre az Európai Bizottság. Ezeket is illik tudni. Szóval igen van egy cikk, aminek az a címe, hogy a tervem és Soros György írta, ez valóban igaz, csak elég erőtlen terv, ha senki sem akarja végrehajtani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!