Más is van, aki a Momentumra szavazna, de csak ha külön indulnak, ha belemennek az összefogásba, akkor nem?
Eddig teljesen nyilvánvaló volt, hogy ők mindenkitől függetlenül indulnak. Most azonban már az is felmerült hogy a Jobbikkal meg Gyurcsánnyal is képesek összefogni, sőt postáskodnak is a két oldal között. Ez csak nálam verte ki a biztosítékot?
Én örülnék ha egy független fiatalokból álló párt is képviselné magát a parlamentben és úgy terveztem, hogy szavazok a momentumra. De ha összefognak az MSZP-vel vagy Jobbikkal és visszaléptetik a jelöltjüket és azt várják a szavazóiktól, hogy mondjuk egy leszerepelt MSZP-sre szavazzanak, csak mert az a legesélyesebb, hát tőlem aztán hiába várják. Ha ezt megteszik, akkor én már csak azért is a FIDESZ-re fogok szavazni. Ezzel büntetném őket, mert én mint momentum szimpatizáns elárulva érezném magam, ha a momentumosok, akik 1 éven át azt hangoztatták, hogy ők senkivel nem fognak össze, beállna a leszerepelt ellenzéki pártok mögé.
Ha nem a legerősebb helyi ellenzéki jelöltre szavazol, akkor gyakorlatilag a FIZESD-re szavazol. Ezzel nincs is baj, ha a jelenlegi kormánypárttal szimpatizálsz, nem kell ehhez ilyen nyakatekert indokokkal előjönni.
Ha kormányváltást akarsz, akkor viszont a legerősebb (esetleg a közös jelölt, ha lesz) az egyedül helyes választás, bárki lesz is az.
Milyen kormányváltást?! MSZP-DK-Jobbik-LMP-Együtt kormányt??? Ezek még ellenzékben is csak marják egymást. Eleve teljesen különböző ideológiájú pártokról van szó. Az ország teljesen kormányzásképtelen lenne.
Én a Momentumot szeretném ha minél nagyobb arányban lenne jelen a parlamentben, hogy legyen végre valaki a sok vén szar között, aki a fiatalság érdekeit is képviseli.
#8:
Szerintem pont a Fidesz túlhatalma a tökéletes példa arra, hogy miért nem jó az, ha egyetlen nagy párt van kormányon úgy, hogy semmiféle egyezkedésre nincs rászorulva.
Hollandiában, Svédországban pl. teljesen normális, hogy négy-öt párt alakít kormányt, ennélfogva a politikusoknak meg kell dolgozniuk ezért, folyamatosan ütköztetniük kell az érveiket, terveiket. Véleményem szerint ez visz leginkább előre egy országot, nem az, ha van egy 50%-os kormánypártunk, amely azt csinál, amit akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!