A fiataljaink jelentős hányada Nyugat-Európába szüli meg az első gyermekét, így egyáltalán mi értelme van a CSOK-nak?
Semmi értelmét nem látom. Ez csak azoknak jó akiknek már van három gyermeke, vagy azoknak akiknek kettő van és terveznek egy harmadikat.
Szerintem a CSOK nem elég átgondolt. Amolyan hirtelen reakció a tömeges elvándorlásra, gyorsan-gyorsan adjunk valamit amit lehet mert kiürülnek az országból a fiatalok.
"A CSOK annak jó, akinek már van 10-15 milla a zsebében és legalább két gyerek már ott van."
De ezek már nem az életüket most kezdő fiatalok, ezért értelmetlen a csok, azt viszont elérte a csokkal orbán hogy országszerte a csillagos égig emelkedtek a lakás és ház árak. Hát mitmondjak? ez is csak látszólag tünik jónak de valójában még inkább rossz lett, olyan mint az orbán féle többi rendelet, nesze semmi fogd meg jól.
Meg ez olyan házaspároknak jó akiknek legalább ötszáz ezer forint havi nettó jövedelmük van és eddig albérletben vagy egy kisebb saját lakásban éltek és tervezik a harmadik gyermeket.
Az átlag kétgyermekes magyar családnak mikor lesz havi ötszáz ezer Ft nettó jövedelme. Az átlag kétgyerekes családnál havi kétszázezer nettó jön be jó esetben, ők, hogyan tudnák letörleszteni a CSOK-ot a harmadik gyermek születése után ilyen fizetés emelések mellett. Ezzel a kedvezménnyel csak még szélesebbre nyitották csak azt a bizonyos ollót, a tehetősebbek és alacsonyabb jövedelműek között.
"Ugyan mitől jogellenes ez?😂 Ha az irigység fájna, üvöltenétek"
Itt nem irigységről van szó.
Pusztán igazságtalanságról.
Miért célja az az államnak,hogy olyan emberek pénzéből,akik rosszul élnek,olyanokat támogassunk,akik amúgy nem szorulnak rá arra,hogy a lakhatásuk megoldott legyen.
Miért kell olyan embereknek ingyen 10 millió Ft-ot adni,akik amúgy kb pár éven belül amúgy is összeszednék ezt a pénzt.
Még olyan emberek,akiknek 10 millió Ft összekaparásához 20 év kell,azoknak nem adunk semmit,sőt az ő adóforintjaikból is segítjük az előbbi csoportot.
Ez nem más,mint egy szűk kisebbség zsebének a tömése.
Nem társadalmi cél,ugyanis nem ők alkotják Magyarország 80-90%-át,és nem is náluk anyagi kérdése a gyerekvállalás.
Nem ez fog javítani a demográfián,sőt így a fennmaradó többségnek egyre nehezebb lakáshoz jutni,és rengeteg köztük az olyan gyermektelen fiatal,aki mondjuk addig nem fog gyereket vállalni,amíg nincs saját lakása.
Ezért még többet kell dolgoznia,így a gyerekvállalás még tovább kitolódik,sokaknál pedig emiatt már meg sem valósul.
Még ha külföldön is dolgozik valaki,akkor is hosszú évek kellenek,mire összejön egy saját lakásra való.
Így viszont még +3-5 évet kell mondjuk dolgozni ugyanazért a lakásért.
Nagyon nem mindegy,hogy valaki 35 vagy 45 évesen jut el ide,mert aki 45 évesen az már bizony nem fog gyereket vállalni.
Nem 10 milliót kellene osztogatni,hanem mondjuk 2-3 millió Ft-ot 3szor annyi embernek,akiknek 2-3 millió Ft hiányozna egy saját lakáshoz.
Meg úgy eleve vérlázító szerintem ilyen egészségügy mellett csak úgy egyes emberhez ingyen 10 milliót dobálni.
11-es tökéletesen leírta. Ez nem a fiatalok gyerekvállalását és elindulását segíti elő, hanem a már saját lábukra állt többgyermekesek előrelépését. És ez az előrelépés sem a létfenntartáshoz szükséges, hanem egy még jobb színvonalhoz...
Az én ismerettségi körömben a háromgyerekes ingyen tízmilliót olyanok vették igénybe, akiknek volt már saját otthonuk, és így előrébb léptek a nagyobba, a másik ingatlannal pedig fialtatják a pénzt. Kivétel nélkül.
Persze, nem leszek álszent, én is így csinálnám. De jelenleg "elinduló" fiatalként több lakáskasszával, az évek alatt ott tartunk, hogy a főváros környékén sem tudunk egy felújítandót sem venni hitellel sem, és gyűjtögethetünk tovább - persze hiába, mert az albi mellett iszonyú nehéz, és gyorsabban drágulnak az ingatlanok, mint ahogyan mi pakoljuk félre a pénzt.
Az pedig megint nem igaz, hogy nem hajtotta fel a csok az ingatlanok árát, mert a behozásakor napok alatt 5-10M-et drágultak a csok-képes ingatlanok. Ergo befolyásolta a piacot.
Hol van a hiteles kimutatásod a dologról?
Mellesleg én gyerektelen vagyok, de a csok annyiban közvetve segített nekünk, hogy egy kihasználatlan házat sikerült eladni általa. Lehet ha ez nincs még 4 évig kellett volna árulni, addigra meg ment volna tönkre jócskán....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!