Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Igaz, hogy a magyar társadalom...

Igaz, hogy a magyar társadalom általánosan szélsőjobboldali nézeteket vall?

Figyelt kérdés
Ha valahova be kellene lőnöm őket, akkor én is azt mondanám.

2018. márc. 5. 10:35
1 2 3 4 5
 11/44 A kérdező kommentje:

Túrórudi2 és hakapesziM

Ti aztán jól megcáfoltatok, srácok. :D

2018. márc. 5. 11:21
 12/44 A kérdező kommentje:

Petőfit, Adyt és József Attilát például szeretem, de őket a mostani nemzethyek valószínűleg mindenféle lipsinek, zsidónak és komenistának hordanák el, ebben a sorrendben.

Széchenyinek pedig valószínűleg az lenne a sorsa, mint a saját idejében is.

2018. márc. 5. 11:23
 13/44 anonim ***** válasza:

A jobbos meg a naci azt akarja hogy mindenki egyforma legyen, vagyis mindenki olyan legyen mint o, mert o tokeletes. a magyar ugyanaz mint a zsido, felsobrendu kivalasztott nepnek hiszik magukat. (ezt bizonyitani is kene)

a magyar kulturaban nincs semmi kulonleges, inkabb csak primitiv nepszokasoknak nevezheto.

2018. márc. 5. 11:25
 14/44 anonim ***** válasza:
45%

Valamilyen szempontból idegen vagy kérdező, mert így mindig valamilyen 600, 200 éve bevándorlók nyilatkoznak,

akik megtanultak ugyan magyarul, de a szívük nem lett magyar.

Érdemes lenne a származásodat megkapargatni, milyen felmenőkkel rendelkezel, mindjárt tisztábban látnánk.

2018. márc. 5. 11:26
 15/44 anonim ***** válasza:
84%

A szélsőjobb önmagában talán erős, de mindenképp vannak ilyen tendenciák. Sok dolog, amit felsoroltál kis túlzással történelmi szükségszerűség. Nyilván van egy vezérkultusz, ha már úgy nézett ki az elmúlt 150 év, hogy Ferenc József, Horthy, Rákosi, Kádár, majd a rendszerváltás után is sokszor emberekkel lehetett azonosítani pártokat. Horn, Gyurcsány, Torgyán, Orbán. Most is nagy kínja az ellenzéknek, hogy nem nagyon van ilyen alakja, a programok meg nem érdekelnek senkit.

Én például az a fajta liberális vagyok, aki nem fog habzó szájjal nácizni, mert tudom jól, hogy a legtöbb ember, bár szeretné azt hinni, hogy szabadon választotta a nézeteit, valójában a környezetének és végzettségének megfelelően áll be egy ideológia mögé.

Én javarészt azért vagyok liberális, mert egyetem óta belpesti entellektüel közegben élek, bölcsészkarra jártam, itt ez van. Ha Tiszavasváriban nőttem volna fel és közmunkáznék, akkor Jobbikos lennék, ha angyalföldi nyugdíjas, akkor DK-s vagy MSZP-s, ha debreceni magánvállalkozó villanyszerelő, akkor meg Fideszes. Aki azt hiszi, hogy ez nagyon másképp volna, az magát csapja be.

Magyarországon ma azért ennyire erős a jobboldali populizmus, mert a környezet igen erősen adott ehhez. Ennyi és nem több a megfejtés.

2018. márc. 5. 11:27
 16/44 anonim ***** válasza:
70%

"Petőfit, Adyt és József Attilát például szeretem, de őket a mostani nemzethyek valószínűleg mindenféle lipsinek, zsidónak és komenistának hordanák el"

Na látod, csak akad azért egy - két név. Tavaly volt Arany emlékév is. És volt még jó néhány, Móricz, Babits, hosszan lehetne sorolni. A zenei kultúra meg kicsit több mint "heje - huja", ehhez már végképp nem értek, botfülem van, de azért volt egy Kodályunk, Bartók, ezek külföldön is ismert nevek. Jók vagyunk a sportban és sok más területen.

Épp az a baj, hogy évtizedeken át nevelték belénk, hogy senkik vagyunk - és van aki el is hitte.

2018. márc. 5. 11:28
 17/44 anonim ***** válasza:
91%
Nem nagyon értem, mit szeretnél. Írtál magadról pár dolgot, és eltökélted magadban, hogy aki nem olyan, mint te, az szélsőjobboldali. Hidd azt, ha neked ettől jobb a közérzeted.
2018. márc. 5. 11:30
 18/44 anonim ***** válasza:

"Valamilyen szempontból idegen vagy kérdező, mert így mindig valamilyen 600, 200 éve bevándorlók nyilatkoznak,

akik megtanultak ugyan magyarul, de a szívük nem lett magyar."

Csodálkoznék, ha te 600 évre visszamenőleg le tudnád vezetni a családfádat. Én 200-ra se tudom. Úgy gondolom, nem ezen múlik.

2018. márc. 5. 11:34
 19/44 anonim ***** válasza:
Kérdező, ezek a nevek nálad az általános iskolai tananyagból ragadtak meg, ha csak ennyit ismersz a magyar kultúrából, rendkívül műveletlen vagy. Az, hogy szerinted "valószínűleg" mit gondolnak az általad említettekről, nem tény, amire hivatkozva megalapozott véleményt nyilváníthatsz.:-) A toleranciába messze nem fér bele ez a fajta ostoba provokáció, amit itt csinálsz, ahogy a segítőkészséged is erősen megkérdőjelezhető. Pszichés önvédelmi mechanizmusként persze lehet használni egy ideig a kisebbségi komplexusodnak ezt a fajta túlkompenzációját, de hosszú távon nem működik, próbálj inkább szakemberhez fordulni.
2018. márc. 5. 11:43
 20/44 anonim ***** válasza:
87%

# "Toleráns vagyok másokkal szemben..."

Csak úgy tűnik, épp a nagyarokkal szemben nem.

A tolerancia pont azt jelenti, hogy elfogadod, hogy vannak, akik fontosnak tartják a népi táncot, a disznóvágást, a rovásírást, a Szent Koronát, meg hasonlókat.

Jó, szerinted ezek nem fontosak, de nagyon sokan vannak, akik szerint fontos, a több évszázados " a múltat végképp eltörölni" vágyó erőfeszítésekkel szemben.

Ne felejtsd el, a többség mindig ragaszkodott a hagyományaihoz, és csak gyilkos forradalmak, ideológiák tudták őket aggresszíven leszakítani a gyökereikről.

Ha akarsz, legyél nemzeti, vallási, kulturális és nemi identitás nélküli világpolgár, egyfajta homo sorosenzus, de ne várd el másoktól is hogy olyanok legyenek, ne fikázd a másképp gondolkodókat.

2018. márc. 5. 11:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!