Az ellenzék tud mondani bármit az eszement ígéreteken, a fogjunk össze-ne fogjunk össze civakodáson és a "váltsuk le Orbánt"-on kívül bármit is? Mert oké, tegyük fel, hogy sikerül, na és aztán mi lesz?
Én már semmilyen "szövetségen" nem tudnék meglepődni.
Mindenesetre elég szánalmas az ellenzék, hogy ennyire tellett tőlük 8 év alatt, hogy 1 hónappal a választások előtt is csak annyi a programjuk hogy "ne Orbán Viktor", illetve egymást túllicitálva ígérgetik az egyébként államcsődöt okozó eszementségeket, hogy minél több proli szavazatot vásároljanak fel. És még mindig azon civakodnak, hogy együtt vagy külön tudnak nagyobb szeletet lehasítani annak a tortának az 1/3-ából, amit a fidesz meghagy nekik. Én ezt úgy mondom, hogy kormányváltást szeretnék, de ilyen ellenzékkel ez nem fog menni, de jobb is hogy ezek a hiénák nem kerülnek hatalomra, cseberből vederbe kerülnénk, ezeknél még a fidesz is jobb.
Írország adóparadicsommá válása miatt lett a világ egyik leggazdagabb országa.
A Japánok meg a Koreaiak meg valószínűleg a szorgalmuknak és a teljesítményjutalmazó országuknak, meg a munkához való hozzáállásuknak köszönhetően lettek ilyen fejlettek. Jártam Japánban ,tudom, hogy mennek ott a dolgok.
Na mindegy, közben rég eltértünk a kérdés témájától.
Senki sem győzött meg. Mondjuk a válaszolók 90%-a meg sem próbálta.
Ha már nem lopnak annyit, akkor lesz pénz mindenre. Pl nem kell elvenni a rákos betegektől, a rokkantaktól, a felsőoktatásból és még számos helyről, ahonnan a fidesz az elmúlt 8 évben saját program nélkül elvette. A kérdezőt valójában nem is az érdekli, hogy kinek milyen programja van, minden értelmes válaszra elutasítóan válaszol, és csak a fideszt pártolja, még ha néha úgy is tűnne hogy nem. Már a kérdésben a maradék 1/3 is egy hazugság, mivel csak a fidesz saját magára írt választási törvényéből következően lehetséges, hogy 50%-nál kevesebb szavazó 2/3-ot jelent. A valós célja a kérdésnek, hogy bizonytalanná tegye itt a gyakorikerdesek-en az embereket, akik akár innen tájékozódnának. A fideszi befolyásolás eggyel magasabb szintja a trollkodás után. Csak még így is nagyon átlátszó. Ahelyett, hogy itt kérdezgetnél, kedves kérdező, jobb lenne, ha magad néznél utána, kinek mi a programja, és aszerint választanál - ha a kérdésed gyanúmmal ellentétben mégis igazi lenne, amit kétlek.
Ha nézel tévét, akkor láthatod, hogy minden pártnak van inagzi programja, ami vagy tetszik vagy nem, mindenesetre létező - kivéve a fidesznek. Ezt miért nem hoztad fel az érveid felsorolása alatt? Az miért nem zavar, hogy a főni veje bizonyíthatóan ellop 13milliárd forintot, nagyértékben, bűnszövetkezetben elkövetve? Az miért nem érdekel, hogy a fideszék hazugsággal és fenyegetéssel valamint egy ügyes törvénnyel elvette az emberek 3000milliárd forintnyi magánvagyonát? A többit már nem is sorolom, mert több,mint amennyi időm van.
"Na mindegy, közben rég eltértünk a kérdés témájától.
Senki sem győzött meg. Mondjuk a válaszolók 90%-a meg sem próbálta."
Akkor nekem már csak egy miatt is mindegyik más, mint a FIDESZ, még pedig azért, mert ők hajlandóak leülni beszélgetni és vitatkozni, részt venni a tárgyalásokon, amiken olyanok programokat akarnak alkotni, amelyek túlmutatnak egy kormányzati cikluson.
Ezen felül mi vonzó egy program nélküli pártban? Számomra ez elképzeletlenséget sugároz, majd lesz a mi lesz alapon kormányoznak. Aztán majd nézünk, mint a migránsáratdatnál. Igaz, hogy fél-egy éve jelezték a titkosszolgálatok, hogy itt gondok lesznek, csak senki nem foglalkozott velük, aztán meg néztünk, hogy ezek hogyan kerültek ide.
"Írország adóparadicsommá válása miatt lett a világ egyik leggazdagabb országa.
A Japánok meg a Koreaiak meg valószínűleg a szorgalmuknak és a teljesítményjutalmazó országuknak, meg a munkához való hozzáállásuknak köszönhetően lettek ilyen fejlettek. Jártam Japánban ,tudom, hogy mennek ott a dolgok."
Egy a fontos ezekből, hogy nem lehetetlen. Csak tenni kellene érte. Finnországot is lehetne említeni, előbb volt oktatási reform és azt követően indult be a technikai fellendülés.
Ha marad a FIDESZ, akkor megint lesz négy évünk, amikor például oktatásunk ugyanolyan pocsék marad, mert szerintük minden jó és nem kell változtatni.
Semmi garancia nincs rá, hogy az ellenzéki pártok nem lopnák ugyanúgy szét magukat.
A fidesz elleni érvek újra és újra sorolásai engem nem érdekelnek, mert már a fülemen jön ki, pontosan tudom az összeset, azt is hogy semmi programjuk nincs, nem arról kell meggyőzni engem, hogy miért ne a fideszre szavazzak, mert rájuk semmiképpen nem fogok. Egy szóval nem írtam, hogy ne lenne programja az ellenzéknek, pusztán az a bajom ezekkel a programokkal, hogy mindegyik nélkülöz mindenféle szakértelmet és a közgazdaság alapvető ismeretét. Én alapvetően szabadpiaci, klasszikus liberális, libertárius, angolszász típusú (liberál-)konzervatív gondolkodású pártot támogatnék a jelenlegi a baloldaliságot és progresszivizmust hirdetőkkel szemben. Felelős egyénekéet és egy működőképes, növekvő gazdaságot tartanék fontosnak, mert ez szolgálná hazánk jövőjét. Na, ilyen pártot nem látok az ellenzékben, és a kormánynak sincs köze ehhez. Ezért nem fogok szavazni egyikre sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!