Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért mondják, hogy kevés az...

Miért mondják, hogy kevés az emberek pénze, nem lehet megélni stb?

Figyelt kérdés
Bármikor megyek vásárolni (reggel, délben, este), mindig tömve vannak a boltok parkolói, 10 emberből 7-nek van autója, egyesek a szomszéd lépcsőházhoz is kocsival járnak, akkor mi a gond? Vagy csak az, hogy nem az ő pártjuk kormányoz, így semmi nem jó, bármit tesznek? Természetesen főként baloldaliak válasza érdekelne, de írhat bárki, aki tudja (vagy legalább sejti) a fentiek okát.

2018. márc. 4. 11:29
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
72%
Ha valami csoda folytán eltünne az életükből mindaz amin hitel van, csöves Calcuttai bódérengetegen kívül, és toprongyos füvet legelő éhes csavargókon kívül nem látnál mást az országban. Így meg van adva az illuzió, hogy van valamilye, de semmilye nincs. A háza a banké, az autója a banké, ergo a fizetése a banké, a plazma tv a banké, a gyerekei az államé, a jövőjük a banké.
2018. márc. 4. 13:17
 12/20 A kérdező kommentje:
Utolsó: igazad lehet, azért szomorú, ha sokan hitelt vesznek fel. Van egy mondás, bár ma már sokaknak ez nem aktuális: "Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér!" Lehet, hogy ők ezt nem ismerik? :o(
2018. márc. 4. 14:21
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

10 emberből 7-nek autója van,de a 7-ből mondjuk 4 emiatt az olcsóbb terméket veszi le a polcokról.

Alapvető élelmiszereket meg lehet venni hármszoros vagy háromszor kevesebbért is.

Szerintem inkább nézz szét a sorok között,amikor az emberek azt keresik,hogy "ennek mennyi az ára?".

De én sok olyannal is találkozom,hogy visszaviszik a kasszától,mert elnézte az árát vagy nem jól volt feltüntetve,hogy mennyibe kerül.

Persze 10-ből 1 vásároló dobál bele mindent a bevásárolókocsiba,de nem ez a jellemző.

Sokan több bevásároló központot megjárnak,hogy "hol olcsóbb"

Azt meg nem tudhatod ki mennyi időre vásárol be.

Lehet,hogy heti nagybevásárlás volt,vagy olyan dolgokat vett,amik sok helyet foglalnak,pl 48 tekercses 2 rétegű wc papír:D

De van,aki pl húst úgy vesz,hogy amikor akciós,akkor vesz sokat belőle.

Általában hónap elején minden drágább.

Én pl ha olcsó a csirkemell,akkor veszek legalább 5-10 kg-t,és elrakom a fagyasztóba.

Aztán egy ideig nem veszek csirkemellet.

2018. márc. 4. 15:03
 14/20 anonim ***** válasza:
63%
Én nem látom, hogy tömve lennének a boltok, pedig nagyvárosban lakom. Kizárólag munkaidő után vagy hétvége, ünnepek előtt lesz tömeg. De akkor sem azt látom, hogy a kosarak bélszínnel vannak tele, hanem tesco gazdaságos parizerrel. Viszont azt is látom, hogy az ingyen ételosztások valami eszméletlen soha nem látott sorokat generálnak, ez friss jelenség. Az utakon futnak szép autók dögivel, de ez nem változtat azon, hogy az autóink átlagéletkora sosem volt még ilyen alacsony. Valamint azt is határozottan érzem amit a gázolvasó asszony is megerősített a múlt évben mikor rákérdeztem, hogy meg lehet fulladni a kertvárosban, sosem fűtöttek még ennyien szilárdtüzeléssel gáz helyett. Igen, a gázzal fűtők száma drasztikusan csökkent. Nesze neked rezsicsökkentés, ha egyszer a szegénység akkorát ugrott. Nem szelektíven kellene látni csak a kormány egykulcsos kegyeltjeinek a helyzetét, rajtuk kívül van még vagy hatmillió magyar.
2018. márc. 14. 14:39
 15/20 anonim ***** válasza:
66%
Nálunk sincsenek tömve a boltok, pedig a fővárosban élek. Nem tudom, hogy Te merre laksz, de lehet, azért van tömve, mert az az egyetlen bolt a környéken. A kocsihoz meg szintén nem kell sok pénz, már 100 ezerért lehet venni használtan. Nem tudom, ezeket az infókat honnan veszed, de nem hiszem, hogy megkérdeztél minden embert az országban. Miből gondolod, hogy 10 emberből 7-nek van kocsija? Nekünk is van autónk, pont abból a kategóriából, amit írtam, de havonta egyszer használjuk maximum. Amikor nehéz dolgokat is veszünk.
2018. márc. 14. 17:46
 16/20 anonim ***** válasza:
60%
A megélés nem ott kezdődik, hogy az embereknek van pénze kaját venni a boltban.. Gondolkodj már egy kicsit. Dolgoztam boltban diákként, a legtöbben a legolcsóbb, legpocsékabb minőségű termékeket veszik. Az autó se nagy cucc, legalább is nem kéne, hogy az legyen, de egy csomó embernek egy pár száz ezer forintos használt kocsira is több éves hitelt kell felvennie. Lehet hogy neked elég annyi az élettől, hogy dolgozol, eszel és alszol, de képzeld vannak, akik ennél többre vágynak. Amiről te beszélsz, az nem megélés, ez max túlélés.
2018. márc. 14. 17:52
 17/20 A kérdező kommentje:
17:46 : Nálunk van vagy 4 hipermarket a környéken, a parkolók mindig (!) tele vannak. "A kocsihoz meg szintén nem kell sok pénz, már 100 ezerért lehet venni használtan. " - Ja, és a kocsi levegővel megy, adók nincsenek rá, mi? Azért ne nézz hülyének már...
2018. márc. 14. 19:38
 18/20 anonim ***** válasza:
40%
Miért a busz ingyen van?
2018. márc. 14. 21:15
 19/20 anonim ***** válasza:
61%

Te ne nézd hülyének a többi magyar állampolgárt! Nem ők a hülyék mert reálisan látják hogyan alakul az életszínvonal az országukban, csak te vagy nagyon fideszes!

Tény:

a létminimum alatt élők számának növekedése 2010 óta folyamatos, ami 2009-ben 36% ról indult 2015-re pedig 41,5%-on tetőzött.

[link]

Szerinted ez lázálom, csak mert az emberek a boltba autóval mennek a kifliért, de ha valóság esetleg akkor meg a Soros tehet róla tudjuk, értjük. Csak ne zavarjon már, hogy a többi magyar ember a te hitrendszeredtől függetlenül azért még a valóság dimenziójában él és nem veled együtt bolyong a narancsködben.

2018. márc. 14. 21:19
 20/20 anonim ***** válasza:
48%

Úristen kérdező te hallod magad? Komolyan az általad a boltban látott emberek és a bolt előtt parkoló autók számából vonsz le következtetést az országban élő emberek általános gazdasági helyzetéről és életszínvonaláról?

Csak kíváncsiságból, te mennyit tudsz félre rakni havonta? Hányszor és hol volt nyaralni az elmúlt 5 évben?

2018. márc. 14. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!