Miért mondják, hogy kevés az emberek pénze, nem lehet megélni stb?
Igazad van.
Én jártam például Kubában, na ott tényleg szegénység van. Szegények sokasága ücsörög az utcákon, a házak kivétel nélkül omladozófélben vannak, úgyhogy aki nekem itthon szegénységről beszél, azt legszívesebben azonnal elküldeném Kubába, hogy megnézze, mi a valódi szegénység.
S meglepő módon a kubai emberek mentalitása sokkal pozitívabb, a szegénység ellenére boldogok, lehet, vidáman énekelnek az utcazenészek, miközben egy száraz kenyér volt az aznapi betevőjük.
Velünk magyarokkal az elégedetlenség és a negatív mentalitás a probléma.
Kb. a 40-dik leggazdagabb ország vagyunk a 180-ból, mégis boldogság és elégedettség tekintetében mindössze a 177-ikek vagyunk, továbbá depresszióban és öngyilkosságban világelsők vagyunk.
Szóval ébresztő magyarok!
Lehet, hogy Ausztriához meg Svájchoz képest le vagyunk maradva, lehet hogy még a cseh és szlovák életszínvonalat se érjük el,de így is jobban élünk mint a Föld népességének 90%-a...
1: Nem érted, tömve vannak a boltok, nem csak pang, és az emberek megpakolt kocsikkal jönnek ki. Ez mióta szegénység?
2: Egyetértek, a magyarok valamiért nem becsülik meg a jót, csak azt nézik, mi nincs.
3: Milyen kampány? Én ezt látom, nem kell itt félremagyarázni semmit.
Szia!
Nyilván vannak gazdagok is, de országosan nagyok a különbségek. Felteszem, Budapesten vagy legalább városban laksz, ott sokkal jobb a helyzet, mint a vidéki településeken.
Az autók kapcsán tévedsz: az alábbi cikk szerint 2016-ban az háztartások 44%-ában volt autó. Ráadásul a magyarok körében az autó státuszszimbólum, olyanoknak is van, akiknek nem telne rá és nyomorognak miatta.
Nyilván aki a szomszéd lépcsőházig is autóval megy, az vagy nem szegény, vagy buta. De ettől még vannak sokan olyan szegények, akik nem a hülyeségük miatt nem jönnek ki a pénzükből. Meg olyan szegények is, akik kijönnének, ha lenne normális háztartásvezetés oktatás az iskolában, meg mindenkit megtanítanának kamatos kamatot számolni, hitel- és befektetési ajánlatokat értékelni, Bróker Marcsikat kiszűrni stb.
Mivel az emberek túlnyomó többségének nincs semmilyen megtakarítása és hónapról hónapra élnek nehogy azt mond hogy nincs csóróság.
Menj le Baranyába, Pécsen a megyeszékhelyen is brutális munkanélküliség van a falvakban kis településeken a munkalehetőség nulla.
Ne "pöstből" indulj ki, tudod ott kb 1 millió ember él az országba meg 9 millióan se maradtunk mivel majd EGYMILLIÓ ember vándorolt ki a kormánynak köszönhetően.
Kik vándorolnak ki ? Főleg a fiatalok pont azok akiknek a kormány által megemelt adók miatt minden 100 forintból 51!!! forintot adóként befizet. Nem azért menekültek ki mert nem akarnak a családjukkal élni, sok kimenekült ismerősöm hazajönne de nincs hova, ha hazajönnek akkor szó szerint éhezni fog a családjuk mert havi 100-200 ezer forintokat utalnak haza jelenleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!