A magyarok azért nem akarnak alapjövedelmet, mert a szocializmusban azt tanulták, hogy kötelező dolgozni?
Figyelt kérdés
2018. márc. 3. 09:26
1/15 A kérdező kommentje:
Persze azt tegyük hozzá, hogy az alapjövedelem nem azt jelentené, hogy nem kellene dolgozni. Csupán egy kis plusz támaszt jelentene.
2018. márc. 3. 09:30
2/15 anonim válasza:
Na de ma már egy középkorú ember sem a szocializmusban nőtt fel.
3/15 szántóvető válasza:
az ingyenpénznek mindenki örlne,viszont könnyű belátni hogy nincsenek meg hozzá a feltételek.z egészségügy mellett a nyugdíjrendszer is össze fog omlani.miből osztogatnának ingyenpénzt,van valami elképzelésed kérdező?
4/15 anonim válasza:
Én épp azért nem akarok mert kapitalista nézetű vagyok.
5/15 anonim válasza:
1. Miből?
2. Ki fog megdolgozni érte?
3. Hogy veszed rá a C-kategóriás állampolgárokat, hogy dolgozzanak, ha alapból kapnak pénzt?
6/15 anonim válasza:
Alapjövedelem éppen a szocializmusban volt. A semmire nem alkalmas embereket szépen eldugdosták a gyárakban, termelő szövetkezetekben különféle kamu beosztásokban, és kapták a jövedelmet.
7/15 anonim válasza:
Épp a szocializmusban lehetett lébecolni és valamilyen szinten mégiscsak megélni. A lusta emberek paradicsoma volt a szocializmus.
8/15 anonim válasza:
Hát én akarok pedig Magyar vagyok. :)
9/15 anonim válasza:
Az a baj hogy a kérdező meg egy szűk réteg fel se fogja mivel járna. Csak legyen. Kapsz mondjuk ötvenet de mindenért fizetsz. Foghúzás 15000 tömés húsz. Ha e hónapban a kezed is eltöröd már minuszban vagy. És még rá kell fizetned.
10/15 anonim válasza:
Inkább azért mert nem akarják eltartani az élősködőket, illetve nem bírná el a gazdaság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!