Nem kell félned :) Igaz lesz mind. Reális és jogos és ez az amit válságkezelésnek hívnak. Csak elriasztotta az embereket az elmúlt 8 év, de mostmár jobb lesz. Biztos vagyok benne, ahogyan mindenki más is, aki egyetért ezzel az akciótervvel, az pedig nem csak a Fidesz.
2010. jún. 8. 22:28
12/22 anonim válasza:
Igen. Én csak volt mszp-s vagyok, most nem szavaztam senkire. De örülök annak, hogy a sok, számomra értelmezhetetlen maszlag (forradalom, rendszerváltás, trianonozás) után elkezdtek kormányozni is. És nekem úgy tűnik, jó az irány és jók a belső arányok is. Persze sok múlik a ma még ismeretlen részleteken, a kivitelezésen meg a szerencsén (világgazdasági környezet) is.
2010. jún. 8. 22:29
13/22 anonim válasza:
Nekem igazából az a problémám vele, hogy sok a számomra bizonytalan elem. Egyrészt a bankadó nagyon szépen hangzik, és ha jól tudom, tárgyalni fognak a bankokkal, hogy az adózás miatt kiesett összegeket milyen banki szolgáltatásokkal fogják majd a bankoknál pótolni, de én nagyon félek, hogy ez is a hitelezők terhére fog menni. A kilakoltatási moratórium ismét a bankokat terheli, ha megegyezéseket szorgalmaznak a kilakoltatásra várók, és a bankok között. Nekem ezek túl nagy terheknek tűnnek a banki szektornak, amit valakin be kell hajtani. Ha állami finanszírozásból akarják a hiányt csökkenteni, az meg kapcsolatban áll a második problémámmal. Az adócsökkentés egyértelmű pénzkieséssel jár szerintem az állam részéről. Ha ehhez hozzáveszük a különböző állami támogatásokat meg devizarendezést meg hasonlók, akkor jó lenne tudni, hogy a kieső összegeket miből akarják pótolni, mert nekem a programban felsorolt közigazgatási/önkormányzati megszorítások nem tűnnek elegendőnek.
2010. jún. 8. 22:37
14/22 anonim válasza:
Mutatok valamit:
Bár ezt gondolom tudod, de azért leírom az előzményét is:
"Azonnali hatállyal megszüntették a kilakoltatásokat, újratárgyalják a részletfizetéseket, és aki abszolút nem tud fizetni létrehoznak egy állami alapot. Az állam felvásárolja a jelzáloggal terhelt ingatlanokat és az állam állapodik meg az új fizetési feltételekről, hogy megmaradhasson az ingatlanul, MERT HA
Utcára kerülnek többe kerülnek az államnak.."
2010. jún. 8. 22:44
15/22 anonim válasza:
"Orbán nem tárgyalni kíván a bankokkal, hanem törvényt hozott róla, hogy a bankoknak is ki kell venni a részét a gazdasági nehézségekből, épp eleget kaszáltak már. Ő nem alkudozik, tényeket közölt, alkunak itt helye nincs. Mit féltek attól, hogy 1-2 bank kivonul, de nem fognak, mert még így is bőven meg fognak élni.
Ja a bankok pedig nem tudnak emelni semmin, ez is törvényben lesz szabályozva, ha a bankok megpróbálnak ilyen jellegű intézkedéseket végrehajtani. "
2010. jún. 8. 22:45
16/22 anonim válasza:
22.37: Két válasz jutott eszembe. Az egyik, hogy az nem baj, hogy nincs kőbe vésve mondjuk a bankadó vagy más minden részlete, mert ez ad egy rugalmasságot, tárgyalási és korrekciós lehetőséget. A másik, hogy a bankadóból is elég sok pénz jönne, de még fontosabbnak tartom a minimálbér adóztatását, mert az nem megy, hogy a fél ország minimálbérre van bejelentve, és nem fizet adót. A már adózók további sanyargatása helyett helyesebb lépés az adózói kör kiterjesztése, és ha tényleg megcsinálják, ez sok többletbevételt hoz.
2010. jún. 8. 22:50
17/22 anonim válasza:
Hát nem tudom...nekem még mindig túl szép. Vagyishogy ezt meg nagyon erős állami beavatkozásnak érzem a pénzügyi világban. A jelenlegi világgazdasági berendezkedésben túl erősnek. Igaz, hogy a bankok így is rendesen megszedik magukat, de szerintem közel sem annyira, hogy ekkora új terhek között is vidáman éldegélhessenek. Ha meg pont ez a cél, hogy ne éldegéljenek olyan vidáman, akkor elég rendes társadalmi átrendeződés lesz, de az meg ismét okozhat problémákat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!