Miért akar a jobbik erős kisvállalkozásokat?
Mert egy normális országban a kisvállalkozások egy nagyon fontos részét képezik a gazdaságnak, ugyanis rengeteg embernek adnak munkát, azon kívül a kisvállalkozások jellemzően belföldi magánemberek kezében vannak, szemben a multikkal, akiknek csak leányvállalata van itt, ergo, a kisvállalkozások inkább tartják belföldön a tőkét, mint a nagy cégek.
Csakhogy itt Magyarországon jelenleg minden a nagy cégeknek kedvez, míg egy kezdő vállalkozás - mivel semmiféle könnyítést nem kap - belefullad az adókba, mielőtt meg tudna erősödni.
Külföldön a kisvállalkozásokat adókedvezményekkel segítik, van, ahol egy bizonyos bevételig, vagy bizonyos ideig egyáltalán nem is kell adóznia a kisvállalkozásnak. Itthon meg még egy szalmaszálat nem tettél keresztbe, de máris fizesd az adót...
Mert kellene a középosztály.
Az mondjuk már más kérdés, hogy a Jobbik vajon mennyire akarja ténylegesen azokat a kisvállalkozásokat.
Csak mert mindig, amikor a véleményüket olvasom vagy hallgatom, akkor mindig arról beszélnek, hogy ők majd személyesen kézbe veszik a problémákat és megoldják.
A gond az, hogy ez az államilag megoldjuk módszer nem működik. Eddig sem működött. Éppen ezen kellene változtatni.
,,belefullad az adókba, mielőtt meg tudna erősödni"
Nem mielőtt meg tudna erősödni, hanem mielőtt hivatalosan is elkezdene működni már csődbe megy és eladósodik több évre a tulaj.
Nem tudom én az ilyeneket sosem szerettem, kb drágábban adják ugyan azt a dolgot/ szolgáltatást mint más nagyobb boltok/vállalkozások.
Szerintem ha valaki nem tudja olcsóbban adni/csinálni nincs rá szükség... nem kötelező neki vállalkozást vezetni
A legtöbb nyugat-európai országban a kis és középvállalkozók húzzák az országot.
Kelet-Európában viszont a multicégek, ami nem túl egészséges.
Azért mert a kisvállalkozások képesek hozzáadott értéket adni a gazdasághoz, az ország működéséhez. Olyat ami érték és időtálló.
Az audi meg a többi gondol egyet - vagy kénytelen rá - aztán kalap kabát, megy velük még több ezer vállalkozás, van még pár ezer bérmunkát idehozó külföldi cég, de ezen kívül mi van még az országban?
Nem tudom ki emlékszik a nokiára? Hova lett? Egyszerű divat elsöpörte, mintha sose lett volna. Senkit nem érdekelt a dolgozók mit akarnak, mi a jó nekik.
Ezeken a helyeken a magyarok 90% -a szalagmunkát végez. Kell ez is, de nem hiszem hogy csak erre a rabszolgamunkára lenne alkalmas a magyar nép.
Arról nem is beszélve, hogy az ország egyes régióiban adnak munkát, máshol meg csak a nagy üresség, sivárság.
Ezeken kívül a legnagyobb munkáltató a teszkó, aztán a még igénytelenebb cba -k, meg coop -ok. Hát én nem tudom, de szerintem többet is ki tudnánk hozni magunkból, csak nem a szalagok mellett három műszakban.
A KKV-k többek között:
-stabilitást adnak a gazdaságnak
-növelik a versenyt
-elősegítik egy képzett réteg létrehozását
-a megfelelő szabályozási és adókörülmények kialakítása után további befektetés nélkül hoznak létre értéket
-csökkentik a központosítást, élhetőbbé teszik azokat a területeket is, ahol nincs multi
-a pénzt helyileg forgatják vissza
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!