Debrecenben milyen az egészségügyi ellátás? Az árak? A kórház? Tényleg kiemelten támogatja a kormány? Érződik?
Debrecenben az egészségügy sem szokványosan működik:
A Klinikák a Debreceni Egyetemhez tartoznak. A Kenézy Kórház immár ugyanúgy az egyetemhez tartozik, mint a Klinikák. A háziorvosokon kívüli szakrendelések a Kenézyhez tartoznak. Így ez az ország legnagyobb egységes egészségügyi rendszere.
A Debreceni Egyetem nagyon gazdag, nagyobb a költségvetése mint Debrecen városának...
Ez meglátszik az épületeken, a folyamatos építkezéseken, beruházásokon, fejlesztéseken.
Nem kap kiemeltebb támogatást, mint a többi egyetem, mint a többi kórház - csak rengeteg a külföldi és fizetős diák, meg nem lopják szét ezerrel a bevételt...
Persze ott is van zsúfoltság, meg hiba, meg WC-papír hiány is, de ott még van elég orvos (és nem is rosszak), vannak ápolónők.
Nagyon kevés lepukkant hely maradt, de azt is tökig fel- újítják.
Én 4 napig feküdtem az urológián, de sokszor azt hittem hogy nem Magyarországon vagyok...
Mondom: ott sem fenékig tejfel, mert a hazai szabályozás alól nem nagyon lehet kilógni, de a hazai viszonyokhoz képest nagyon is elfogadható!
Biztos lesz, aki teljesen jogos személyes sérelmét előadja itt, de amikor én ott voltam, akkor teljesen normális, emberi és szakszerű ellátásban volt részem - ráadásul a kaja is ehető volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!