Nem gyenge érv kicsit a "úgysem akar senki idejönni" migránskérdésben?
Először is leszögezném, hogy a Fideszt hagyjuk ki a kérdésből, túltolják ezt a sorosozást és szerintem 2 perc alatt változna meg a véleményük a migrációról gyökeresen, ha ez biztosítaná a hatalmukat. A kérdés nem pártjellegű, kérlek titeket magyar politikát ne keverjünk most bele. Köszönöm!
Ugye azzal érvelnek sokan, hogy senki nem akar idejönni, így felesleges ezzel a kérdéssel foglalkozni, mert Magyarországot nem érinti a probléma (az mondjuk egy másik kérdést megérdemelne, hogy milyen szinten függünk mi nyugati gazdaságoktól) Értem én, hogy jelenleg tényleg nem vagyunk célország, de a nyugati országok egy idő után nem nagyon tudnak majd mit kezdeni ezzel a problémával, a nem európaiak gyorsabban is szaporodnak és létezik egy integrálhatatlan rétegük is. Hiába vagyok végtelenül toleráns és elfogadó egy emberrel, ha az nem viszonozza ezt akkor nem érek el sajnos semmit.
Németország 2015-ben felelőtlenül kijelentette, hogy jöhet oda bárki, befogadtak rengeteg embert papírok nélkül, most pedig, hogy kezdenek kialakulni az első problémák kihátrálnak, Merkel azt tervezni, hogy EU-s pénzek legyenek úgy súlyozva, hogy az adott ország mennyi terhet vállal migrációs kérdésben. Felső határ nélküli kvóta is terítékre került már mint megoldás.
Nehéz lenne kialakítani egy olyan szociális rendszert, hogy kap a migráns iratokat amivel csak egy adott országban tud segélyhez jutni. Aztán szépen elkezdik osztogatni keletebbre ezeket az embereket, majd EU-s támogatás címen gondoskodnak arról, hogy az adott államok el tudják őket tartani. Valljuk be, még olcsóbb is lenne nekik kicsengetni 150-200.000 forintot migránsonként, mint otthon eltartani őket a saját szociális rendszer keretein belül.

"Én úgy látom, hogy ebben a nagyobb pártok könyékig benne vannak, Fidesznek csak az a nemzet aki rá szavaz, MSZP idején a kormány ellen tüntetők egytől egyik csőcseléknek lett beállítva és hasonlók. "
Sajnos többen voltak akik úgy is viselkedtek, viszont tény is való, hogy nem igazán kezelték külön a békés tüntetőktől. Mondjuk ezzel kapcsolatban szerintem nagyobb szégyen, hogy akik tényleg zúztak, romboltak azok még merik magukat forradalmároknak nevezni.
"Azzal is egyetértek, hogy szánalmas meglovagolni ezt a globális problémát"
Migráció, mint globális probléma az tény is való, viszont szerintem el kell választani EU-tól, mert az csak helyi. Ha migrációról, mint globális problémáról beszélünk, akkor foglalkoznunk kellene Oroszországgal, Egyesült Államokkal, Távol-Kelettel vagy esetleg Kína helyzetével, ahol csak a munkanélküliek száma több, mint Magyarországon a 15-74 év közötti lakosság.
Én valamilyen szinten meg tudom érteni a népharagot, elvégre az akkori miniszterelnök bevallotta, hogy semmit nem csinált és hazudozott, hogy választást nyerjen. Most lehet azzal jönni, hogy mindegyik ezt csinálja, mert valóban, a hazudozás egy eszköz amit minden párt bevet, ki-ki milyen arányban azt hagyjuk, lényegtelen. Itt a gond az volt, hogy ha ezzel egy politikus lebukik, akkor azonnal lemond. Nem szétverni kellett volna a tüntetőket, hanem kiírni azonnal egy új választást, akkor nem lett volna különösebb konfliktus. az meg hogy globális, igazad van, rosszul írtam, ez inkább európai szintű probléma.
Még annyit tennék hozzá, hogy az Orbán kormány folyamatosan kritizálva van az oktatás és az egészségügy miatt, de ezeknek a szektoroknak a leépülése már 15-20 éve tart. Olyan komoly problémák vannak, hogy azt nem lehet csak így ma 'elzavatom orbánt, holnap megoldom a problémákat az egészségüggyel.' Ide egy komoly program kellene, nemzeti összefogással, de a politikusaink azzal vannak elfoglalva, hogy fürdőzzenek a hatalmukban meg a befolyásukban vagy éppen a másik oldalt karaktergyilkolják, szapulják. Én nagyon szívesen leváltanám ezt a kormányt, de jelenleg nem látok alternatívát, és amiket kínálnak azokkal szemben jobbnak tartom a jelenlegit, az legalább valamit tud kormányozni. Csak ezzel meg az a gond, hogyha ők megint itt lesznek 4 évet akkor addigra több mint valószínű, hogy annyira be lesznek betonozva ide, hogy simán ellehetetlenítenek új, nem ismert pártokat a propagandagépezetükkel.

Meg is lehet fordítani a kérdést, ha mi nem engedjük be, de az osztrákok meg a németek igen, mi gátolná meg a migránsokat, hogy idejöjjenek, ha már egyszer nyitott a belső határ?
Meg úgy is lehet nézni, hogy akkor nem fogadunk be senkit, lezárjuk a határt Ausztria felé aztán magunk vagyunk. Persze nehéz lesz ezt elfogadni a kint dolgozóknak, meg rengeteg vállalkozásnak aki érintett, meg vissza kellene vásárolni szépen a letelepedési kötvényeket is azoktól akik megvették, hiszen nem ide akartak ők jönni, hanem az EU -ba.... mindenki ezt akarja, ez itt inkább csak átjáróház semmi szerepünk a globális problémák megoldásában.
Igazából ez mind csak egy átmeneti állapot, ennél lesznek még nagyobb problémák is.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!