Nem gyenge érv kicsit a "úgysem akar senki idejönni" migránskérdésben?
Először is leszögezném, hogy a Fideszt hagyjuk ki a kérdésből, túltolják ezt a sorosozást és szerintem 2 perc alatt változna meg a véleményük a migrációról gyökeresen, ha ez biztosítaná a hatalmukat. A kérdés nem pártjellegű, kérlek titeket magyar politikát ne keverjünk most bele. Köszönöm!
Ugye azzal érvelnek sokan, hogy senki nem akar idejönni, így felesleges ezzel a kérdéssel foglalkozni, mert Magyarországot nem érinti a probléma (az mondjuk egy másik kérdést megérdemelne, hogy milyen szinten függünk mi nyugati gazdaságoktól) Értem én, hogy jelenleg tényleg nem vagyunk célország, de a nyugati országok egy idő után nem nagyon tudnak majd mit kezdeni ezzel a problémával, a nem európaiak gyorsabban is szaporodnak és létezik egy integrálhatatlan rétegük is. Hiába vagyok végtelenül toleráns és elfogadó egy emberrel, ha az nem viszonozza ezt akkor nem érek el sajnos semmit.
Németország 2015-ben felelőtlenül kijelentette, hogy jöhet oda bárki, befogadtak rengeteg embert papírok nélkül, most pedig, hogy kezdenek kialakulni az első problémák kihátrálnak, Merkel azt tervezni, hogy EU-s pénzek legyenek úgy súlyozva, hogy az adott ország mennyi terhet vállal migrációs kérdésben. Felső határ nélküli kvóta is terítékre került már mint megoldás.
Nehéz lenne kialakítani egy olyan szociális rendszert, hogy kap a migráns iratokat amivel csak egy adott országban tud segélyhez jutni. Aztán szépen elkezdik osztogatni keletebbre ezeket az embereket, majd EU-s támogatás címen gondoskodnak arról, hogy az adott államok el tudják őket tartani. Valljuk be, még olcsóbb is lenne nekik kicsengetni 150-200.000 forintot migránsonként, mint otthon eltartani őket a saját szociális rendszer keretein belül.
" https://www.youtube.com/watch?v=OF3FjWji-8U"
Az rendben, hogy ezt belinkeled, csak én meg tudok olyan linkeket, ahol arról van szó, hogy
"Öt magyar nőből egy él, vagy élt már élete során olyan kapcsolatban, ahol partnere testileg bántalmazta. Még ennél is nagyobb azok száma, akik nap, mint nap lelki bántalmazást élnek át. "
Most akkor lehet, hogy egy határral arrébb kellene felhúzni azt a kerítést?
Amit írsz az is súlyos probléma, de ez nem ok arra, hogy egy hasonló jellegűt elbagatellizáljunk csak mert utáljuk ezt a tolvaj kormányt.
Természetesen támogatom, hogy a családon belüli erőszakot ne lehessen büntetlenül elkövetni!
#9: 1. Tanulj meg te egy év alatt bármilyen idegen nyelvet a nulláról, hajrá. Főleg olyan nehezet mint a magyart.
2. Ez sérti a szabad vallásgyakorlás elvét.
3. [link] Járjál te ilyenekben, én inkább maradok az ing-szövetnadrág kombónál.
4. A vajas pirítósnak is?
5. Jó hogy nem kötelező nekik meztelennek lenniük.
6. Hadd döntsem már el én hogy üdvözlöm a nőket.
7. Vannak erre külön strandok, ha valaki nudizmus nélkül akar strandolni, adjuk meg neki erre a lehetőséget.
8. Tehát nem hozhatom a német feleségem Magyarországra, mert nem tud magyarul? Mindezt a schengeni határokon belül?
9. És ha én ateista vagyok, és hidegen hagy az összes vallás?
10. Ez is sérti a szabad vallásgyakorlás elvét.
Remélem ezeket csak viccnek gondoltad, hogy majd egy EU-s országban ilyen törvényeket fognak bevezetni.
Szerintem nagyon kevesen mondták azt, hogy el kell bagatellizálni a problémát, csak fel kellene állítani a sorrendet. Például beszélhetsz itt a szociális segélyeikről, de 12-20 év között jósolnak a nyugdíjrendszer működőképességét. Számomra az öszödi beszéd sem tűnik olyan távolinak, mégis az is 11 éve volt.
Bűnözők ellen meg fel kell lépni függetlenül attól, hogy német, török, magyar, cigány, india, stb.
Viszont akkor sem lehet általánosítani, sokszor olvasom, hogy Belgiumban ilyen meg olyan rossz a helyzet, de Brüsszel környékén, mint a legtöbb európai nagyvárosban rossz a helyzet, attól itt Flandriában is vannak bevándorlók, mégis teljesen más. Egyszer nem láttam, hogy a bolt bejáratában a ledobott iskolai táskákba bárki csak úgy belenézne, pedig nem vigyáz rájuk senki, sőt biztonságiakat sem láttam, hogy állandóan köröznének, szembe mondjuk Magyarországgal.
Kedves 70%-os, én ebben nagyon is egyet értek veled. Engem a legjobban az zavar egyre jobban, hogy a magyar társadalom feketén fehéren politizál és ha találunk valami pozitívat az ellenfél programjában akkor is zsigerből elutasítjuk. Lassan két táborra osztják a nemzetet és egyszer emberek fognak egymásnak menni csupán azért mert különböző a véleményük. Én úgy látom, hogy ebben a nagyobb pártok könyékig benne vannak, Fidesznek csak az a nemzet aki rá szavaz, MSZP idején a kormány ellen tüntetők egytől egyik csőcseléknek lett beállítva és hasonlók.
Azzal is egyetértek, hogy szánalmas meglovagolni ezt a globális problémát és politikai előnyt faragni belőle, tényleg odáig jutottunk, hogy program nélkül, propagandára építenek kampányt. A másik oldalnak meg a legnagyszerűbb érve, hogy miért szavazz rá, hogy 1Orbán tűnjön el' OK, de utána 4 évig kormányozni is kéne, amit a jelenlegi ellenzékre én nem szívesen bíznék rá (még a végén Ferinek szólnának, hogy segítsen, neki legalább van tapasztalata)
Ugyanakkor én azt is látom, hogy az EU egyes országai egyre agresszívebben politizálnak annak érdekében, hogy osztogassák a migránsaikat más országokba a társadalom megkérdezése nélkül. Szóval a sok belpolitikai probléma mellett azért erre is kéne figyelmet szentelni, de egészséges mértékben és nem olyan formában ahogy most történik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!