Hogy lehetséges, hogy Magyarország nyugati részében is olyan "vidékiesek" a fizetések? Nem érvényesül a kereslet-kínálat?
Én soproni lakos vagyok, egész életemben itt laktam.
Sopronban, sem a diplomások, sem a szakmunkások nem keresnek sokkal többet, mint mondjuk Tatabányán.
Röviden, a helyi fizetések egy az egyben kakik, aki meg közalkalmazott, az végleg eláshatja magát.
Egy Sparban dolgozó vagy egy műszaki irodista, mint amilyen én is voltam, nem keres többet, mint Tatabányán.
Pedig, az itteni kereskedelmi multiknak az idejáró osztrák vásárlók miatt nagy a bevétele.
Ha érvényesülne a kereslet-kínálat, akkor Sopronban senki sem keresne nettó 250 ezer alatt.
Sopronban az ingatlanárak osztrákosak, a fizetések meg magyar vidékiesek.
Persze, aki teheti Ausztriában dolgozik, én azon csodálkozom,hogy egyáltalán még van olyan soproni, aki hajlandó vidéki bérért dolgozni.
"Hogy lehetséges, hogy Magyarország nyugati részében is olyan "vidékiesek" a fizetések?"
Talán azért mert Magyarországon van. Adj beadványt, hogy az egész megyét csatolják le Magyarországról és csatolják Osztrák-országhoz.
Sopronban, sem a diplomások, sem a szakmunkások nem keresnek sokkal többet, mint mondjuk Tatabányán.
Röviden, a helyi fizetések egy az egyben kakik, aki meg közalkalmazott, az végleg eláshatja magát."
Tatabánya? azzal ugye tisztában vagy hogy Tatabánya-Tata-Oroszlány ipari park méretű munkahely nem nagyon van az országba.
Menj le Pécsre, menj keletre Debrecenbe, menj Szegedre, megtudod mi a Magyar valóság.
Ott a minimálbérért nem heti 5X8 órát dolgoznak hanem 5x10-12 őt de csak 8 at fizetnek. Nem tetszik? el lehet menni, csak épp nincs hova.
Ezt északon nem értitek meg hogy nem ez a Magyar átlag, egy egyszerű példa
Tatabányán keresnek ált ipari parkban 220-260 bruttót
Pécsen keresnek az ipari park "maradványaiban" 128 500 bruttót
Érzed a különbséget?
Azért nem keres egy műszaki irodista többet mert nem belőle van hiány. A közszférás dolgozó meg bértábla szerint kapja a fizetést ahol szintén nincs apelláta.
Ezekből akik az önkormányzatokba üldögélnek szintén nincs hiány.
Mondjuk az ott lakó pincér, vállalkozó kömüves, villanyszerelő, festő ismerőseim simán megkérik itthon is az osztrák fizetést és meg is kapják.
Jó szakemberből van hiány nem másból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!