Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek Szél Bernadettet...

Szerintetek Szél Bernadettet lefogja tudni járatni a Fidesz?

Figyelt kérdés

Valahogy nem tudom elképzelni azt hogy őt mocskolják az emberek, mert nincs olyan beleköthetnék jelleme. És azt sem tudnám elképzelni róla hogy korrupt. Ha valaki pénzt ajánlana neki, szerintem tutira elkezdené nyomatni a stréber dumáját.

Nincs benne az a sunyiság, nem az a valaki akinek "van sütnivalója", nem kétszínű. Én ilyennek látom.

Ti hogy látjátok? Kicsit közönséges nyelvezetet használtam, ennek ellenére szeretném ha normálisan érvelnétek a témával kapcsolatban.

Ti tudnátok bizalmat adni neki?

2018. febr. 19. 18:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
35%

" Azt persze továbbra sem tudjuk, hogy Szél Bernadett mitől olyan alkalmatlan a kormányzásra, "

Mint ahogy azt sem, hogy olyan alkalmas lenne mint azt szajkózzátok, hiába nyomkodjátok a nullákat, az szintén kevés! :D

2018. febr. 20. 07:22
 12/14 anonim ***** válasza:
70%
#10: "csak a barátaik járnának jól." Ne a Fideszből indulj ki.
2018. febr. 20. 09:00
 13/14 anonim ***** válasza:
23%
A CSOK eltörlésésével nem segített magán...
2018. febr. 20. 09:23
 14/14 anonim ***** válasza:
57%

Nem csak közönséges nyelvezetet használtál, hanem zavaros is a kérdésed. Nekem baromira nem jön le, hogy mit akarsz megtudni, csak az, hogy szimpatizálsz vele, és próbálsz egy kicsit agitálni mellette.

Ha szó szerint veszem a kérdésed, tehát hogy őt le tudja-e járatni a Fidesz, erre az a válaszom, hogy igen. A Fidesznek annyi pénze, és annyira több médiamegjelenése van az ellenfeleinél, hogy BÁRKIT lejárathat, akit akar. És itt nem kell jogos, megalapozott dolgokra gondolni, nem kell, hogy valós hibák legyenek, elég, ha kitalálnak valami hazugságot. Ha sokat mondják, akkor elhiszik, és majd tíz év múlva talán kiadnak egy helyreigazítást, hogy valótlanul állították, de arra már a kutya se fog emlékezni. Lásd a Bajnai esetét, mindenki libajnaizza, azt hiszik, hogy tönkretette a libagazdákat, közben ezerszer tisztázta magát, mégis.

Szélről nekem sem az jut eszembe, hogy korrupt lenne, ezzel eszemben sincsen ellene érvelni. Mégis számomra nagyon ellenszenves sok tekintetben azzal együtt, hogy elismerem az erényeit, és ezért végül semmiképpen nem szavaznék rá.

Azt hirdeti, hogy korszakváltást akar. Korszakváltást csak kormányváltással lehetséges. Ebben a választási rendszerben csak úgy lehet kormányt váltani, hogy választási együttműködést kötnek. Mert annak 0% esélye van, hogy most az LMP, a a Momentum, a kétfarkú, az Együtt elérné a kormányváltáshoz szükséges többséget az MSZP, Párbeszéd és a DK nélkül. Még a Jobbikkal együtt sem lennének erre képesek! Egy választókerületben nincs esélyes egyéni képviselőjelöltjük, így csak annak esélyét növelik, hogy több evk-t nyerjen a Fidesz, és hogy több győztes kompenzációs mandátumhoz jusson. Vagyis a Fidesznek tesznek szívességet, akárhogy szidják őket. Hogy pontosabban fogalmazzak: az LMP, a Momentum, az Együtt, a Kétfarkú, és a kamupártok több mandátumhoz segítik a Fideszt a koordinálatlan jelöltállítással, a csökönyösségükkel, a pártérdekük miatt, mint amennyit ők maguk szereznének, és ezzel könnyen lehet, hogy a kétharmadot segítik ismét elő.

Persze megértem azt, hogy a jelöltállítással kapnak kampánypénzt, azt is, hogy a se listáról, se EVK-ról be nem jutó pártoknak (pl. Momentum, Együtt) ha elérik az 1%-ot, akkor már kapnak állami pártfinanszírozási támogatást, így már megéri nekik. Ez nem korrupció, de mégis... pénzért segítik a Fidesz 2/3-ban maradását.

És a Fidesz már nyíltan megfogalmazta, hogy mit tenne a 2/3-dal legközelebb, de nyilván nem teljes a lista: STOP-Sorossal betiltaná a nekik nem tetsző civil szervezeteket. Érted: csak olyan civil szervezetek védhetnék az "állammal" értsd Fidesszel szemben az emberek emberi jogait, akik a Fidesznek szimpatikusak. Ennyit a jogállamról!

Bevezetnék az újságírói kamarát, ami által csak olyanok lehetnek újságírók, akik a Fidesznek tetszenek, tűrnek. A tiltólistán lévő újságírókat kizárják a kamarából, így nem írhatnak. Ennyit a sajtószabadságról.

Szóval a Szél és a többiek nagyon mellélőnek, akármilyen nemes az elképzelésük. És tegyük fel, hogy nem most, de maaaajd 2032-ben vagy később, ha lesz még választás, majd kormányra kerülnek. A 2/3-os törvényeket nem tudják megváltoztatni, és erről nem az MSZP, Párbeszéd, DK tehet, hanem az, hogy a Fidesznek mindig meglesz az 1/3-nyi mandátuma.

Ezért egyéniben a valóban legesélyesebb ellenzéki jelöltre szavazok, és listán meg arra, akik tuti, hogy elérik az 5%-ot, mert nekem kevés az, hogy kis párt most kap némi támogatást, de közben meg ugyanennyit elvesz a kormányváltó erőktől.

2018. febr. 21. 08:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!