Mi a jobb egy országnak hosszútávon, MSZP módra vagy ha Fidesz módra gazdálkodik? (bővebben lent)
Erre gondolok:
MSZP: magas hitelállomány de kevesebb lopás, kevesebb megszorítás, jobb életszínvonal
Fidesz: kisebb hitelállomány, több megszorítás, alacsony életszínvonal
Tudom, hogy sokan majd mondják, hogy az MSZP hitelfelvételét meghúzta a válság, de most tekintsünk el ettől.
Én nem tudom, te melyik ország statisztikáit olvasod, talán inkább tanulmányozd a magyart:
"A szegénységi küszöb – 77 680 forint – alatti jövedelemből a teljes népesség 13,4 százaléka, 1 millió 293 ezer ember élt tavaly, 105 ezerrel kevesebben az egy évvel korábbinál. A szegénységi küszöböt a KSH a felmérés alapjául szolgáló uniós módszertan szerint állapítja meg."
" a súlyos mélyszegénységben élők aránya, akikre mindhárom szegénységi típus jellemző, 2016-ban 1,2 százalék volt, szintén csökkenő tendenciát jelez. "
# 9/13 Időpont ma 18:51
Ha a korrupció, a teljesítmény hiánya, a válságos kivándorlási adatok, az egészségügy, az oktatás állapota a lehetőségekhez képest stb.. lenne az oka a kormányváltásnak, akkor olyan gyakran váltogatnánk itt kormányokat, mint a magyar válogatott szövetségi kapitányokat...
De nem erről van szó. Nem azért váltották le Gyurcsány/Bajnai kormányt (sajnos) mert hazudtak, mert loptak, mert semmit nem csináltak... Hanem azért mert túl hülyék voltak az emberek ahhoz hogy felfogják hogy a világválság az oka a az életszínvonaluk rohamos csökkenésének... És nem a kormány. Persze a kormány is tetézte a dolgot, de hát most sem zavar senkit az hogy 2010-2018 között Románia vagy Szlovákia egy főre jutó gdp-hez több dollárt adott hozzá mint a magyar...
Ha annyira felszínes vagy hogy a leglényegesebb dolgot, a nemzetközi viszonyokat kihagyod az összehasonlításokból, és ilyen esztelenségeket beszélsz hogy a Fidesz Jobb, mert az MSZP alatt nagyot zsugorodott a gazdaság, akkor nincs kivel beszélni, már ne haragudj meg...
ma 18:55
Te az origo cikkeiből tájékozódsz, én olvastam régen is az origot, hidd el ma már nevetséges az ő cikkeiket idézni. Én a KSH ún. létminimum alatt élők statisztikájáról beszélek amit 1990 óta minden évben elkészített míg a Fidesz beszüntette és ekkor a Policy Agenda folytatta. Mindenképp független, nem a Fidesz által megvásárolt sajtókból tájékozódj:
De mutatok neked egy nagyon érdekeset, mielőtt nem vette meg Matolcsy fia az origot-t érdekes ott is megírták a tutit, például ilyenek még megjelentek:
" A cég több mint 1700 háztartás fogyasztását figyelte meg."
Na, ez aztán marha reprezentatív :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!