A magyarok nagy része miért maradi és miért él mindig a múltban?
Ez egyáltalán nem tesz jót az ország fejlődése szempontjából, de nagyrészt a fennmaradását is veszélyezteti.
Folyamatosan több száz éves dolgokon rágódnak, Trianonon, törökökön, tatárokon. A disznóvágás jelenti számukra a kultúra csúcsát, főleg akkor, amikor a pályinkátú seggrészegen lehet csinálni.
Amíg mások mesterséges intelligenciát fejlesztenek, mágnesvasutat építenek és szondákat küldenek a Jupiter valamelyik holdjára, addig a magyarok még mindig hurkatöltésben élik ki magukat, szakadt munkásruhában hátul a fészerben.
Itt van például ez az eset Boldog Istvánnal.
Ilyet szól, hogy ő azért dolgozik, hogy még ezer év múlva is disznókat vágjanak a magyarok a Kárpát-medencében, mert ez mennyire fontos és überkulturális.
Ez rendben is van, csak amikor a magyarok ezer év múlva még mindig a katlanban fogják kevergetni félrészegen a desznyó belsőségeit, addigra mások már az Androméda-galaxist fogják kolonizálni az űrhajóikkal.
De miért kell ez?
"Ember, ha szerinted Ausztriában és Svájcban is vannak olyan leszakadt, proli emberek, mint Magyarországon, akkor te nem igazán vagy tisztában a valósággal."
Vannak még leszakadtabbak is, akinek disznóra se telik és azt sem tudja mi az a pálinka, a faluján kívül meg még nem járt. És ez mindkét nevezett országra igaz.
"Igazatok van, lapátoljatok nyugodtan trágyát még 100 év múlva is és tekintsétek ezt a kultúra magasfokának. Engem már nem zavar. Befejeztem a magyarokkal a jövő tervezését."
Először is a disznóvágást itt szerintem csak te tekintetted kulturális eseménynek. Nálunk a színházba járás a kulturális esemény, disznóvágás meg családi összejövetel.
Másodszor nehogy azt hidd, hogy nyugaton másképpen lesz, ott sem fogják szeretni azt, akinek az a jövő tervezés, hogy kijelenti a saját elképzelését aztán elvárja mindenkitől, hogy ahhoz alkalmazkodjon.
Itt Belgiumban is büszkék a hagyományokra az emberek és ápolják.
"Az a baj,hogy Magyarországból 2.Kínát akarnak csinálni."
Azzal nincsen baj. Az a kérdés, hogy ezzel tudunk-e úgy élni, mint Kína.
#49 #50
Nem látjátok, hogy itt erre van igény?
Nézzétek csak a hozzászólásokat. Itt az emberek többsége ilyen, mi meg menekülhetünk előlük nyugatra.
" Itt az emberek többsége ilyen, mi meg menekülhetünk előlük nyugatra."
Én keletet ajánlom, nyugatra nem kell ez a gondolkodás mód :D
Keleten jobban szeretik, ha keményen megmondják, hogyan is éljenek, ahogyan te teszed.
Ebben a kérdező kisgyerekben nagyon össze van keveredve a sebesség...
Nagyon modern, fejlődő akar lenni a mókuscsávó, közben meg nincs mögötte semmi: megtagadja a gyökereit, új értéket nem képes előállítani, ezért keni a saját sz@rát másra; igyekszik "valakinek" látszani, miközben egy neoprimitív senki...
Én sem itthon, sem Amerikában, sem Norvégiában nem éreztem alantas dolognak a szabadtűzön való sütögetést, főzést, lakmározást, piálást!
Nemzetektől függetlenül jók ezek és kellenek is! Attól, mert én ezt élvezem, attól még van 3 bejegyzett szabadalmam (és még egy jelenleg még megadás előtt), úgyhogy nem hiszem, hogy a kérdezőke képes lesz ilyenre az élete során... és el fogok járni disznótorra is!
Kérdező: ahogy leírtad, édesapád egy rendes, dolgos, tisztessége ember; miért vagy te pont az ellenkezője?
A házi hús jobb mint a bolti mert az tele van E betűvel. A házipálinka is jobb mint a bolti, mert abban nincs gyümölcs, víz meg színezék, meg pancsolt alkohol.
Szóval nem a disznóvágás meg a hp a legnagyobb probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!