Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Soros valóban milliókat...

Soros valóban milliókat telepítene be afrikából és a közel-keletről?

Figyelt kérdés

Ma lettem figyelmes egy plakátra, aztán lett belőle később több is. Az állt rajta ami a kérdésemben szerepel. Ezek elég komoly dolgok, hogy mi az EU egymás közt osszunk szét milliószámra nem a mi kultúránkban szocializálódott gazdasági bevándorlókat, csak mert nekik jobb itt a mások által megteremtett jó létben élniük, mint mondjuk afrikában vagy a közel-keleten. Nem tudhatjuk mennyi migránst képes a nyugati régió (Fra,Ger,Gbr,BeNeLux) felszívni ezért egyértelműen következik, hogy ide is sok jut. Nyílván nem ez a végső céljuk, de ha nem jut mindenkinek London itt is szívesebben élnek, sokkal magasabb életszínvonalon.

A kérdésem lényege abban áll, hogy szeretném megérdeklődni ennek a valóságtartalmát. Nem vagyok minden hírportálon kutató, nem ez a foglalkozásom és nem tudom ennek mi a valóságalapja és mi nem. Nem szeretném a csípőből lehurrogó liberálisokat sem hallgatni ugyanúgy a másik oldalt sem. A valós tények érdekelnek. Valóban létezik ilyen terv,mely Soros közreműködésével vagy anélkül migránsok millióit akarná ide az EU-ba betelepíteni? Ezt komolyan gondolja valaki?

Én régebben a migráns „válság „ kirobbanása előtt nem hittem semmilyen háttérhatalomban. Azárt írom idézőjelbe a válságot, mert ezt mi európaiak saját magunknak hoztuk létre ezt a válságot, amit európa a megnövekedett bűnözéssel és a heti szintű robbantgatásokkal átél sajnos. Semmi nem lenne, ha mi magunk külső nyomás ellenében nem engedtük volna be a papírok nélkül, nyelvet nem beszélő antiszociális „menekülteket”. Nem hittem semmilyen háttérhatalomban, viszont amióta ez az önpusztító mechanizmus elindult európában, hogy mindenáron, mint az öngyilkos be kell engedni ide mindenkit a világ akármelyik feléről, azóta beláttam ezt saját magunk nem akarhattuk. Valamilyen láthatatlan irányító erőnek lennie kell. Fel akarják bontani a nemzetállamokat a rendet. Viszont abban sem vagyok biztos mennyire mennek el.

Azt olvastam : „A Földközi-tenger észak-afrikai partvidékén 1,45 millió ember várakozik arra, hogy átkelhessen Európába – írta a Bild am Sonntag című vasárnapi német lap biztonsági forrásokra hivatkozva.

A német biztonsági szervek kimutatása szerint Olaszországban – ahova a legtöbb menedékkérő megérkezik az észak-afrikai partvidékről – az év elejétől június 22-ig 71 ezer 978 ember érkezését regisztrálták, ami 27,6 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest – írja az MTI” Törökországban jelenleg 3,3 millió menekült tartózkodik”

Ha ez igaz, akkor valóban a megkérdezésünk nélkül akarnak ide milliókat betelepíteni vagy csak túlreagáltam az első sokkat ami a plakáton volt?

2018. febr. 5. 19:13
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
46%

#14 A válaszodban egyedül a link volt a hasznos, a következtetésed csapnivaló. Nem is tudom, hogy elolvastad-e, értetted-e, amit linkeltél.

A "Soros-terv" nem arról szól, hogy idecsábítja a migránsokat, menekülteket, és ebből ő élvezkedik, meggazdagodik, stb., hanem arról, hogy a menekültek ha tetszik nekünk, ha nem, áradnak, és erre a jelenségre Európának, és a többi kontinensnek is fel kell készülnie. Tudod, létezik olyan, hogy "tűzridadó-terv", az sem arról szól, hogy a megalkotója gyújtogatni akar, hanem arról, hogy számba veszi a kockázatot, és a hatékony válságkezelés érdekében előre kidolgoz egy tervet, hogy ne akkor kezdjenek el agyalni.

Néhány részlet:

"A megfelelő finanszírozás kritikus fontosságú. Az EU-nak az első két év mindegyikére menedékkérőnként 15 000 eurót (16 800 dollárt) kell biztosítania a lakhatási, egészségügyi és oktatási költségek fedezése érdekében, és hogy a menekültek befogadása vonzóbbá tegye a tagállamok számára."

(Ezt a Fidesz szerette úgy hazudni, hogy Soros ezzel a pénzzel csábítaná a migránsokat, vagyis ezt nekik fizetné, holott ez nem igaz, a befogadó tagállamoknak adná, hogy ebből finanszírozzák a feladatokat.)

"Ahhoz, hogy átfogó legyen, a tervnek túl kell nyúlnia Európa határain. Kevésbé zavaró és sokkal olcsóbb a potenciális menedékkérők jelenlegi helyükön vagy annak közelében tartani."

"Harmadszor,az EU-nak azonnal meg kell kezdenie egy egységes uniós menekültügyi és migrációs ügynökség és végül egy egységes uniós határőrség kiépítését. A jelenlegi 28 különálló menekültügyi rendszer jelenlegi sokasága nem működik: drága, nem hatékony, és rendkívül következetlen eredményeket hoz annak meghatározásában, hogy ki jogosult menedékjogra."

Mennyivel jobb lett volna, ha pl. a nagy arcoskodás-dacoskodás helyett Orbán valami konstruktív, de kemény javaslatokkal áll elő. Pl. a menedékkérőknek vállalniuk kell egy biometrikus adatbázisba kerülést, adatfelvételkor bemondják a származási országot, anyanyelvet, családot... És mondjuk, nem végleges letelepedést, pláne nem "automatikus" állampolgárságot stb. kapnak, hanem alapból csak addig, amíg a válság tart a hazájukban, utána szépen vissza kell vándorolniuk; azt követően illegálisan tartózkodnának Európában. Közepes, vagy nagyobb szándékos törvényszegés esetén végleg kitiltják egész EU-ból, ezzel a közbiztonságot is erősítették volna.

Egyedi elbírálás esetén ha valaki képes nagyon is jól beilleszkedni, munkát vállalni, megtanulni a nyelvet, normálisan adót fizetni stb., akkor az maradhat, de a segélyesektől vészhelyzet után megvonják a tartózkodási engedélyt.

Szóval lehetett volna az egész válságot humánusan szivatás nélkül szigorúan és határozottan kezelni, de Orbán ebben nem volt partner.

2020. máj. 20. 08:42
 22/24 anonim ***** válasza:

21: "Az EU-nak az első két év mindegyikére menedékkérőnként 15 000 eurót (16 800 dollárt) kell biztosítania a lakhatási, egészségügyi és oktatási költségek fedezése érdekében"

Évi 15.000 euró?!

Amikor a magyar közmunkást évi 2000 euróért kötelezik rabszolga közmunkára?

Na, ezért retteg Orbán a migriktől, mert akkor kiderül hogy milyen szinten van az ország a munka megbecsülésében, a magyar állampolgárok kisemmizésében!

2020. máj. 20. 09:15
 23/24 anonim ***** válasza:
#22 Ez is egy olvasat. Én viszont még nem láttam Orbánt megijedni attól, hogy az EU pénzt adott volna az országnak, aminek nagy részét lenyúlhatja. Természetesen a pénzt az állam sem puszira kapta volna, hanem egy adott feladat elvégzésére, VISZONT Magyarországon az adott feladatot (elvileg - ha nincs benne a Mészáros tényező) sokkal kevesebből el lehet végezni, mint mondjuk, Németországban, és ugyanannyit kapnánk, így Magyarország jobban járt volna anyagi szempontot tekintve.
2020. máj. 20. 11:18
 24/24 anonim ***** válasza:
51%

Az a gyengeség jele, hogy egy 90 éves aggastyántól mű-rettegünk már évek óta!

Biztos, hogy mindenki normális ebben a kormányban?!

2020. máj. 20. 21:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!