Ki nyerjen, ha nem a Fidesz?
Az előző kérdés ihletett meg, amiben a kérdező azt kérdezi, hogy az emberek mit fognak kezdeni, ha megint a Fidesz nyer.
Miért, jobb lenne ha az ellenzéki pártok közül nyerne valamelyik?
Az MSZP-t ismerjük, nem kell felsorolni amit műveltek az SZDSZ-szel az elmúltnyolcév időszakban. Kormányon megbuktak
A Jobbiknak már kormányra se kellett kerülnie ahhoz, hogy megbukjon. Még ellenzékként sem képes "kormányozni" saját magát, nem hogy egy egész országot.
És ezzel kb. kifújt az ellenzék. A többi kisebb párt az elmúlt 8 évben képtelen volt az erősödésre. Nem is volt nagyon beleszólásuk a politika haladásába az elmúlt években.
Nincs más választás.
Értem. Tehát Neked az ellenzék jelenleg MSZP-ből meg Jobbikból áll. Gratulálok! A politikai tájékozatlanság iskolapéldája vagy...függetlenül attól a többi is hazugság, amit írtál.
"A többi kisebb párt az elmúlt 8 évben képtelen volt az erősödésre."
Ez max az MSZP-re lehet igaz, a többi erősödött, önmagához képest, plusz sok párt 8 éve még nem is létezett.
Bárki csak ne a Fidesz.
Látjuk mit művelnek, ennél még egy kormányképtelen pártszövetség győzelme is jobb.
Maximum 1 évig nem lesz kormányunk aztán kész. Valami majd kialakul. A belgáknak 2 évig nem volt mégis megvoltak.
Szerintem az ország népe kellene, hogy nyerjen első sorban.
Most már ez után az elmúlt nyolc év után nem biztos, hogy azzal nyer az ország, ha a Fidesz marad újra.
Az MSZP nagyon, illetve a jobbik valamennyire gyengült, ez tény, csakhogy nem ebből a két pártból áll az ellenzék.
A Momentum néhány hónap alatt a semmiből 3%osra növekedett. Egyes elemzések szerint akár be is juthat a parlamentbe, de a többség 2-3-4%-ra teszi.
Az LMP 5-10% között mozog, tartotta a 4 évvel ezelőtti szintet.
Az MKKP-t elismerték mint pártot és 1-3% között mozog. Ezzel megelőzte a KDNP-t, ami mérhetetlenül kicsivé vált, már csak névleg létezik.
Az ellenzéki pártok nagyon lejáratták magukat.
Ez meg is látszik az ellenzéki tábor szavazókedvén is.
"Most már ez után az elmúlt nyolc év után nem biztos, hogy azzal nyer az ország, ha a Fidesz marad újra."
"Bárki csak ne a Fidesz."
Értem én hogy azt a legkönnyebb mondani, hogy "bárki csak a fidesz ne", de akkor ki? Nincs egy versenyképes ellenzék, csak papagájok.
"A politikai tájékozatlanság iskolapéldája vagy...függetlenül attól a többi is hazugság, amit írtál."
Felőlem elkezdhetünk személyeskedni, csak én nem azon a értelmi szinten vagyok, mint te, úgyhogy be is fejezem :)
De ha olyan tájékozott vagy, mondd, melyik párt erősödött mondjuk 10%-kal az elmúlt 8 évben?
"a többi erősödött, önmagához képest, plusz sok párt 8 éve még nem is létezett."
Azok most se léteznek, csak néha felhívják a figyelmüket magukra, aztán kb. ennyi. Ennyi a nagy ellenzéki erősödés szintén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!