Fideszesek! Mi a véleményetek arról, hogy Mészáros Lőrinc mát a top 10 leggazdagabb magyar között van? Becsületes szorgalmas embernek tartjátol?
"A nagy közcélú projektek mind közbeszerzési eljárás után kerülnek leszerződésre."
Mondjuk igazad van, ha indítanak, akkor úgy szabják meg a feltételeket, hogy hopp csak egy induló van.
Egyébként a 4-es metró üggyel is ez a legnagyobb baj, hogy Demszkyék sokszor kifelejtették a közbeszerzést...sajnos bevett szokás.,
"Valószínűleg a Fideszre fogok szavazni.
Szerintem elég gáz, hogy egy ilyen ember van a top10 ben."
"Logika, Hadnagy Úr! Logika!"
"Ezek a listák távol vannak a megbízhatóságtól, érthetetlen módon kerülnek le róla emberek egyik évről a másikra minden ésszerű magyarázat nélkül, inkbáb csak hiszitériakeltésre használják őket. Az tény, hogy már 2010 előtt milliárdos forgalmú cége volt, amit nem örökölt, hanem ő épített fel, ami nyilván nem kis munka, szorgalom nélkül nem megy. Arról meg még nem hallottam, hogy bárkit becsapott, átvágott volna."
Nos nézzük.
Az e-beszámolóbann nyilvánosan elérhetőek a cég pénzügyi adatai.
2008-ban
a cég bevétele 100 millió forint volt.
nyeresége 6 millió forint
nyereséghányad = 6%
2009-ben már
bevétel 1 milliárd forint.
nyereség 360 millió forint
nyereséghányad 36%.
Az átlagos nyereséghányad a gazdaságban olyan 8% körül van. Az építőiparban olyan 6-10% között a jól menő cégeknél.
Nekem senki nem meséli be, hogy Mészáros törvényesen, korrupció, állami megrendelés és haverság nélkül ért el 36%-os nyereséget egy építőipari céggel a gazdasági válság legsötétebb évében amikor az építőipar haldoklott.
Nem tudok.
Én csak annyit tudok, hogy rendes, korrupciómentes, törvényes piaci keretek között 2009-ben, a válság legmélyén annak az esélye, hogy egy építőipari cég megtízszerezze a bevételét és 36%-os nyereséghányadot érjen el majdnem 0. Mondjuk 0.000001.
És, hogy pont a volt miniszterelnök, az ellenzék vezetőjének gyerekkori barátja érje ezt el.....
Csak az nem látja, hogy itt valami nem stimmel aki nem akarja látni.
A helyzet az, hogy a ballib ideológiai alapokon nem tudja elviselni, ha a magyar gyarapszik...
Sorosnak a legnagyobb gazemberségei is megbocsáttatnak az országok bedöntésétől a taposó akna gyártáson keresztül a sokezer halált okozó migránsutaztatásig, de ha egy magyar sikeres, akkor abban már a maga a Sátán van benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!