Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem lenne jobb, ha kilépnénk...

Nem lenne jobb, ha kilépnénk az EU-ból?

Figyelt kérdés

Én még emlékszem a 2003-as évre. Az életszínvonal durván egyezett a mostanival, sőt talán még kicsit magasabb is volt. Akkoriban is el lehetett lenni itthoni munkából, aki meg többre vágyott az akkoriban is kiment külföldre, úgy, ahogyan a 90-es években is, akár vendégmunkásnak, akár kitelepülőnek.

Semmiben sem érzem azt, hogy a 2018-as Magyarország több lehetőséget és nagyobb szabadságot nyújtana nekem, egy átlag, munkásosztálybeli embernek, akinek pont 2002-ben született a kislánya, mint a mai. Sosem volt gondunk tápszer, pelenka, és bababútor vásárlással. A benzin és a vonatjegy is olcsóbb volt.

12 éves unokaöcsémnek akkor is volt a korhoz képest jó számítógépe, volt pénze hamburgerre stb.

Akkoriban is jöttek már be a német termékek, Plus és hasonló szupermarketekben lehetett megvásárolni őket hasonló árakon. Akkoriban is piacgazdaság volt, talán valamivel szabadabb is a mai.

Az egyetlen dolog amiben jobbnak érzem a mai világot az az, hogy már fejlettebb a technika, például vannak okostelefonok, de ezek akkor is eljöttek volna, ha nem vagyunk EU-tagok.

Mindent összevetve én úgy érzem, hogy 2003-ban egy kicsit jobb volt az élet, mint most.

Nektek mi a véleményetek? Nem kéne kilépnünk az EU-ból, és visszacsinálnunk a 2003-as állapotokat?

2018. jan. 20. 23:56
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
78%

Az életszínvonal csökkenés nem azért van,mert EU tagok lettünk.

10 éve sokkal jobban éltek az emberek.

A fidesz alatt nőtt a szegények száma.

Az Eu rengeteg pénzt adott Magyarországnak...

Érdekes Észtország és Szlovénia tudott profitálni az EU-s tagságból...

2018. jan. 21. 00:01
 2/32 anonim ***** válasza:
85%

Nem az EU miatt élünk rosszabbul!

2003-ban egy igen sikeres és normális Orbán kormány után voltunk, ha maradtak volna 2007-től már euróval fizettünk volna.

Most viszont egy teljesen elmeháborodott Orbán kormány markában senyvedünk - ezt a különbséget érzed, érzik az emberek!

2018. jan. 21. 00:03
 3/32 anonim ***** válasza:
17%
Nem, most még semmiképpen. Az EU meghatározó tényező Magyarország szempontjából, gazdaságilag legfőképp. Jobb, ha benne vagyunk abban a klubban, amely rólunk is dönt. És meg kell próbálni jó irányba terelni a dolgokat. Ha már vállalhatatlan lesz a helyzet az iszalmizáció vagy migránsdeportálás miatt, akkor majd lépni kell, de az még odébb van. Sajnos én nem hiszem, hogy az EU a század végére ebben a formában létezni fog még, ha másért nem, a migáció és iszlamizáció miatt több részre fog esni, ami a britek kilépésével már meg is kezdődött. De akkor is érdekünk lesz miminum valami Közép-európai szövetség részének lennünk. Hogy ez egy Amerika-barát oroszellenes, vagy oroszbarát muszlimellenes tömb lesz-e, esetleg erősen támaszkodik-e majd Kínára, az még kérdéses. Minden opciót nyitva kell hagynunk. Nagyon érdekes lesz Európa 21. századi töténelme, ahogy a 20. századi is az volt.
2018. jan. 21. 00:08
 4/32 anonim ***** válasza:
8%

A szegények száma EU-s módszertan alapján is régen látott alacsony szintre süllyedt (13%).

[link]

"A szegénységi küszöb – 77 680 forint – alatti jövedelemből a teljes népesség 13,4 százaléka, 1 millió 293 ezer ember élt tavaly, 105 ezerrel kevesebben az egy évvel korábbinál. A szegénységi küszöböt a KSH a felmérés alapjául szolgáló uniós módszertan szerint állapítja meg.

A főosztályvezető felhívta a figyelmet arra, hogy a súlyos mélyszegénységben élők aránya, akikre mindhárom szegénységi típus jellemző, 2016-ban 1,2 százalék volt, szintén csökkenő tendenciát jelez"

2018. jan. 21. 00:10
 5/32 A kérdező kommentje:

"Nem az EU miatt élünk rosszabbul!

2003-ban egy igen sikeres és normális Orbán kormány után voltunk,"

Igen? Akkor hogy lehet az, hogy az "elmútnyócévben" is Orbán-kormány volt, mégis egyre szarabbul élünk? Az iskolában Hittant és más baromságokat vezettek be, lassan minden "Nemzeti", stb.?

Én 2003-ban egy átlagos, Nyugati polgárnak éreztem magam, aki nemrég szabadult a Kommunizmus béklyója alól. Akkoriban lett internetünk is, mindenféle híroldalt böngésztem, miközben a kicsim az ölemben ülve gügyögött pisis pelusban, és őt is egyre jobban érdekelték a számítógépes játékok, a Teveclub flash-animációi, 5 éves korában már tanítottam egy kicsit programozni stb.

Most mást se hallok, mint hogy Soros meg Migránsok így meg úgy, az élelmiszer rohadtul drága lett minden boltban, az általános hangulat sokkal több mindenben hasonlít egy afféle Rákosi vagy Szálasi rendszerre. Az azóta tinivé felcseperedett lányom is egyre inkább görcsöl a jövője miatt, hogy hogyan fog ebben az országban érvényesülni, vagy kimenni külföldre és az idegen kultúrával szembesülni.

2018. jan. 21. 00:16
 6/32 anonim ***** válasza:
87%
60%-os fizetett trollnak mondhatod, ő azért van itt, hogy a gazdáit fényezze.
2018. jan. 21. 00:18
 7/32 anonim ***** válasza:
91%

"A szegénységi küszöb – 77 680 forint – alatti jövedelemből a teljes népesség 13,4 százaléka, 1 millió 293 ezer ember élt tavaly, 105 ezerrel kevesebben az egy évvel korábbinál."

Persze,mivel legalább ennyivel több ember vándorolt ki nyugatra.

Arról már nem szól a fáma,hogy 1 év alatt mennyivel drágultak az ingatlanárak és a más lakhatási költségek.

2018. jan. 21. 00:19
 8/32 anonim válasza:
13%
Mi a baj a hittannal es a nemzetivel? Masiknak meg az euro kvara nem lenne jo. En kulfokdiekkel dolgozok es bulgaria kvara megszivta az euro miatt ahogy szlovakua is. Euro bejon akkor nyugati arakra emelik a polcokon a cuccot de a fizetest csak at altjak euroba. 1.5x dragulasok voltak bulgariaban a fizetes meg 300 euro.
2018. jan. 21. 00:22
 9/32 anonim ***** válasza:
95%

Ha tovább olvastad volna, ezt írtam: "Most viszont egy teljesen elmeháborodott Orbán kormány markában senyvedünk "

Ennyit változott Orbán szellemisége, mentális állapota.

(szerintem is jobb volt 2003-ban!)

2018. jan. 21. 00:23
 10/32 anonim ***** válasza:
8%

Bármilyen hihetetlen, sem a migránsokat, sem Soros Györgyöt nem a Fidesz találta ki. Csak ezek jelentősége egyre nagyobb, így most egyre több szó esik róluk. De nem csak Magyarországon:

[link]

2018. jan. 21. 00:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!