Illegitim a kormány?
A Fidesz vezetői a napokban bevallották, hogy azt a gazdaságpolitikát fogják követni, amelyet a kampányban hirdettek, hanem új tervet dolgoznak ki. A választók többsége viszont nem erre hatalmazta fel őket. A kormány arra hivatkozik, hogy csődközelben van az ország gazdasága, és hogy erről csak most szereztek tudomást. Ez nyilvánvalóan nem igaz, hiszen Varga Mihálynak a pénzügyi és költségvetési bizottság elnökeként pontosan ismernie kellett a költségvetés helyzetét, illetve sem a makroadatok, sem a gazdasági szakemberek nem támasztják alá ezt az állításukat.
Gyakorlatilag arról van szó, hogy a Fidesz trükkel, szándékos hazugsággal került hatalomra, most pedig a 2/3-os választói felhatalmazásra hivatkozva kíván teljesen önkényes lépéseket hozni. Ez a kormány tehát nem legitim.
Ha jövő héten megismerjük az "akciótervüket" és az szöges ellentétben áll az eddig meghirdetettel, ugye mi is jogosan tüntethetünk az előrehozott választásokért, illetve gyűjthetünk aláírást a valószínűsíthető megszorítások ellen?
Senki nem mondta hogy megváltás lesz, hangsúlyozták a kampányban is hogy nem ismerik a pontos adatokat, és k*rvára hogy nem a Fidesz tehet arról ahogy az ország áll.
Aki most ugat hogy kamuztak a kampányban stb stb, várjon türelemmel, majd meglátjuk mi lesz.
És egyébként mit vártatok? Teli lesz az államkincstár, és és eltűnik az adósság, amint kormányváltás lesz?
Alapjaiban kell megváltoztatni az országot, mind bürökrácia szempontjából mind gondolkodás szempontjából.
Fáj az igazság hogy a kedves felsővezetők kiürítették az országot? Szerintem egyik fideszes választópolgár sem azt várta hogy egyből megváltás jön. Azon egyszerű oknál fogva , hogy sz*rból nem lehet várat építeni.
"nem a Fidesz tehet arról ahogy az ország áll"
A gazdasági világválságot is az MSZP csinálta úgye? Akkor hogy a fenébe nőtt magyarországon az ipari termelés 9,7%-al?
14:18
Ezt már én is felvetettem kérdésként( http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__820.. ), de mindent nyilván nem lehet teljesíteni. Ezért gondoltam, hogy ne teljes egészében a program szerint járjanak el, hanem annak bizonyos százalékát teljesítsék.
Ha mindent teljesíteniük kellene, még akkor is, ha komolyan gondolnák, előre nem látható események miatt, lehet hogy nem hoznának előrelépést.
Ez már így is véget vetne a felelőtlen ígérgetéseknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!