Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ítélik el sokan a...

Miért ítélik el sokan a népnevelő törekvéseket?

Figyelt kérdés

Ha valaki feltesz akár itt egy ilyen kérdést vagy bárhol máshol felveti a témát, hogy pl vissza kellene állítani a sorkatonaságot vagy bármilyen más módszerrel fegyelmezni akarja az embereket akkor a többség lehurrogja őt, hogy "menj ki Észak-Koreába stb"

Kérdem én, milyen kivetnivalót találnak sokan ebben?

Jelenleg ha megnézzük a mai fiatalságot akkor teljesen nyilvánvaló, hogy probléma van velük: tiszteletlenek, fegyelmezetlenek, alapvető erények hiányoznak belőlük mint a bajtársiasság, hazaszeretet, közösségi érzés, tekintélytisztelet.

Csak a bulizás érdekli őket meg "éljünk a mának".

A virtuális világban élik mindennapjaikat.

Semmi felelősségvállalás, semmi önállóság nincs bennük.

Nyilvánvaló, hogy ez lett az eredménye a liberalizmusnak, a túlzott szabadságnak: hedonizmus, erkölcstelenség.

Régen nem ez volt. Most a rendszerváltás előtti időről beszélek.

Akkor még rend volt és fegyelem. Az iskolában a tanárnak nagy tekintélye volt és a diák tudta hol a helye

Az élethez is másképp álltak a fiatalok.

A sorkatonaság is sok mindent megtanított sok mindent.

Olyan erényeket amelyek már nincsenek meg bennük: a tisztelet, a fegyelem, a bajtársiasság, a közösségi érzés, a feltétel nélküli engedelmesség, hazaszeretet, nélkülözés stb.

A fiatalságé a jövő.

Jelenleg a fiatalságunk olyan ahogy leírtam.

Miért van mégis ezek után az, hogy sokan nem látják be, hogy szükség pl. sorkatonaságra, hogy a fiatalokat megneveljük?

2018. jan. 13. 18:39
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem ítélem el a népnevelést, csak szerintem máshogy lehet nevelni a népet, mint ahogy azt te gondolod.

Népnevelő hatású lenne például, ha legalább a közszolgálati adókon kicsit minőségibb műsorokat adnának és nem pártproganadrára használnák azt a felületet. Közvetíteni lehetne ott, hogy a tudás mekkora érték és erkölcsi alapelveket is akár.

Nem tartom jó népnevelőnek a sorkatonaságot. Azt meg végképp nem, ha a kormányzat igazi farizeusi példát mutat, mert keresztény szerepbe próbál feltűnni, közbe meg a haveri körük maffia módszerekkel gazdagszik, a kommunikációjuk pedig sokszor nyilvánvaló hazugságokra épül. Ez azt közvetíti a fiatalok és az egész nép számára, hogy "bármit megtehetsz, ha tiéd a hatalom, vagy jó ismerőseid vannak." Azt közvetítik, hogy nem a teljesítmény számít, hanem a kiskapuk megkeresése, a kapcsolatok, az ügyeskedés. Nem ilyen országban szeretnék élni.

Tekintélytisztelet így is van bőven, csak szolgalelkűség képében. Én inkább egy általános felebaráti tiszteletre nevelnék, azon kívül pedig kritikus gondolkodásra, akár a feljebbvalókkal szemben is.

2018. jan. 13. 19:33
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
"Jelenleg ha megnézzük a mai fiatalságot, akkor teljesen nyilvánvaló, hogy probléma van velük..." Ez nagyjából, mindig így volt. Az öregek szerint a fiatalok,."semmire sem jók". A "bezzeg az én időmben", egy örökzöld sláger.
2018. jan. 13. 19:53
 13/17 anonim ***** válasza:
85%

Igen, a mostani 35+-os korosztály is rettenetesen jól meg lett népnevelve sorkatonasággal.

Olyan prímán, hogy milliárdokat lopnak el mindenféle lelkiismeretfurdalás nélkül, kétpofára zabálják az alkoholt és miegymás.

Remek lenne újra ez.

2018. jan. 13. 19:56
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

A sorkatonaság maximum alkoholistát és kötelességkerülőt nevel a fiatalokból. Hallottam én elég történetet idősebb kollégáktól, hogy lógták el a dolgokat, csempészték be a pálinkát, részegedtek le szolgálat közben, vesztegették meg és játszották ki az elöljáróikat, sefteltek egymás között saját cuccokkal és a honvédség tulajdonával. Fene nagy fegyelem és tisztelet ez. Nem jó a sorkatonaság semmire, csak a fiatalok életéből elpazarol fél-egy-három évet.

Plusz kezdd a söprögetést a saját portádon. A gyerekek nem maguktól lettek ilyenek. A generációt, amire panaszkodsz, a te generációd nevelte ki. Ti voltatok azok, akik a tévére és a számítógépre, meg egymásra bíztátok őket, merthogy addig sincs láb alatt. Rendes szülőnek a gyereke ma is rendes.

2018. jan. 13. 20:42
 15/17 anonim ***** válasza:
"Miért ítélik el sokan a népnevelő törekvéseket?" Mert nem ott van a hiba. Ha a mai fiatalság olyan mint amit leirtál, akkor valamit nem jol tettünk. MI A JELENLEGI FELNÖTTEK!!!! Nem a közt, hanem a saját gyerekeinket kell nevelnünk!Mindenki vállaljon felelösséget a saját neveléséért. TE hány gyereket neveltél egyáltalán fel?? Velük elégedett vagy? REMÉLEM ÖSZINTÉN VÁLASZOLSZ A KÉRDÉSEIMRE!
2018. jan. 13. 22:47
 16/17 anonim ***** válasza:

Csak nem engeded el a hülyeségedet igaz? "Feltétel nélküli engedelmesség"... a múltkor is ezzel a hármassal mutattad meg mekkora ökörségekre vágysz. Nekem már nincs türelmem, sem kedvem az ilyen ostoba "szösszenetekre", úgyhogy ha megengeded, egy mondatba tömöríteném kérdésedre az érdemi választ:

Mert egy ökörség, ami feleslegesen vinne el rengeteg pénzt.

Aki katonásdit akar játszani fáradjon be a helyi Kiegbe, aztán mehet a tánc.

2018. jan. 14. 03:13
 17/17 anonim ***** válasza:

"Olyan erényeket amelyek már nincsenek meg bennük: a tisztelet, a fegyelem, a bajtársiasság, a közösségi érzés, a feltétel nélküli engedelmesség, hazaszeretet, nélkülözés stb."

Mondjuk FELTÉTEL NÉLKÜLI engedelmességre én pont nem szeretnék nevelni senkit. Ami meg a többit illeti, azzal a lányoknak is sok esetben problémáik vannak, és amúgy is, nevelni a SZÜLŐKNEK kell, nem az államnak...

2018. szept. 27. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!