Miért ítélik el sokan a népnevelő törekvéseket?
Ha valaki feltesz akár itt egy ilyen kérdést vagy bárhol máshol felveti a témát, hogy pl vissza kellene állítani a sorkatonaságot vagy bármilyen más módszerrel fegyelmezni akarja az embereket akkor a többség lehurrogja őt, hogy "menj ki Észak-Koreába stb"
Kérdem én, milyen kivetnivalót találnak sokan ebben?
Jelenleg ha megnézzük a mai fiatalságot akkor teljesen nyilvánvaló, hogy probléma van velük: tiszteletlenek, fegyelmezetlenek, alapvető erények hiányoznak belőlük mint a bajtársiasság, hazaszeretet, közösségi érzés, tekintélytisztelet.
Csak a bulizás érdekli őket meg "éljünk a mának".
A virtuális világban élik mindennapjaikat.
Semmi felelősségvállalás, semmi önállóság nincs bennük.
Nyilvánvaló, hogy ez lett az eredménye a liberalizmusnak, a túlzott szabadságnak: hedonizmus, erkölcstelenség.
Régen nem ez volt. Most a rendszerváltás előtti időről beszélek.
Akkor még rend volt és fegyelem. Az iskolában a tanárnak nagy tekintélye volt és a diák tudta hol a helye
Az élethez is másképp álltak a fiatalok.
A sorkatonaság is sok mindent megtanított sok mindent.
Olyan erényeket amelyek már nincsenek meg bennük: a tisztelet, a fegyelem, a bajtársiasság, a közösségi érzés, a feltétel nélküli engedelmesség, hazaszeretet, nélkülözés stb.
A fiatalságé a jövő.
Jelenleg a fiatalságunk olyan ahogy leírtam.
Miért van mégis ezek után az, hogy sokan nem látják be, hogy szükség pl. sorkatonaságra, hogy a fiatalokat megneveljük?
Nem ítélem el a népnevelést, csak szerintem máshogy lehet nevelni a népet, mint ahogy azt te gondolod.
Népnevelő hatású lenne például, ha legalább a közszolgálati adókon kicsit minőségibb műsorokat adnának és nem pártproganadrára használnák azt a felületet. Közvetíteni lehetne ott, hogy a tudás mekkora érték és erkölcsi alapelveket is akár.
Nem tartom jó népnevelőnek a sorkatonaságot. Azt meg végképp nem, ha a kormányzat igazi farizeusi példát mutat, mert keresztény szerepbe próbál feltűnni, közbe meg a haveri körük maffia módszerekkel gazdagszik, a kommunikációjuk pedig sokszor nyilvánvaló hazugságokra épül. Ez azt közvetíti a fiatalok és az egész nép számára, hogy "bármit megtehetsz, ha tiéd a hatalom, vagy jó ismerőseid vannak." Azt közvetítik, hogy nem a teljesítmény számít, hanem a kiskapuk megkeresése, a kapcsolatok, az ügyeskedés. Nem ilyen országban szeretnék élni.
Tekintélytisztelet így is van bőven, csak szolgalelkűség képében. Én inkább egy általános felebaráti tiszteletre nevelnék, azon kívül pedig kritikus gondolkodásra, akár a feljebbvalókkal szemben is.
Igen, a mostani 35+-os korosztály is rettenetesen jól meg lett népnevelve sorkatonasággal.
Olyan prímán, hogy milliárdokat lopnak el mindenféle lelkiismeretfurdalás nélkül, kétpofára zabálják az alkoholt és miegymás.
Remek lenne újra ez.
A sorkatonaság maximum alkoholistát és kötelességkerülőt nevel a fiatalokból. Hallottam én elég történetet idősebb kollégáktól, hogy lógták el a dolgokat, csempészték be a pálinkát, részegedtek le szolgálat közben, vesztegették meg és játszották ki az elöljáróikat, sefteltek egymás között saját cuccokkal és a honvédség tulajdonával. Fene nagy fegyelem és tisztelet ez. Nem jó a sorkatonaság semmire, csak a fiatalok életéből elpazarol fél-egy-három évet.
Plusz kezdd a söprögetést a saját portádon. A gyerekek nem maguktól lettek ilyenek. A generációt, amire panaszkodsz, a te generációd nevelte ki. Ti voltatok azok, akik a tévére és a számítógépre, meg egymásra bíztátok őket, merthogy addig sincs láb alatt. Rendes szülőnek a gyereke ma is rendes.
Csak nem engeded el a hülyeségedet igaz? "Feltétel nélküli engedelmesség"... a múltkor is ezzel a hármassal mutattad meg mekkora ökörségekre vágysz. Nekem már nincs türelmem, sem kedvem az ilyen ostoba "szösszenetekre", úgyhogy ha megengeded, egy mondatba tömöríteném kérdésedre az érdemi választ:
Mert egy ökörség, ami feleslegesen vinne el rengeteg pénzt.
Aki katonásdit akar játszani fáradjon be a helyi Kiegbe, aztán mehet a tánc.
"Olyan erényeket amelyek már nincsenek meg bennük: a tisztelet, a fegyelem, a bajtársiasság, a közösségi érzés, a feltétel nélküli engedelmesség, hazaszeretet, nélkülözés stb."
Mondjuk FELTÉTEL NÉLKÜLI engedelmességre én pont nem szeretnék nevelni senkit. Ami meg a többit illeti, azzal a lányoknak is sok esetben problémáik vannak, és amúgy is, nevelni a SZÜLŐKNEK kell, nem az államnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!