Melyik pártra, vagy pártszövetségre fogsz szavazni áprilisban?
"Az lmp meg kutyapárt meg ilyesmire miért voksol valaki? Tök esélytelen, hogy kormányt váltsanak. Ennyi erővel felesleges elmenni szavazni."
Miért, talán a DK, a Jobbik vagy a szocik esélyesebbek?
Nem.
Egyik nagyobb xar mint a másik.
Még nem tudom pontosan, de ők esélyesek lehetnek:
LMP
Momentum
Együtt
"Az lmp meg kutyapárt meg ilyesmire miért voksol valaki? Tök esélytelen, hogy kormányt váltsanak. Ennyi erővel felesleges elmenni szavazni."
Miért, akkor kire???
A biztos szavazók között 11%-on álló MSZP-re, akik ellenszenvesek?
A mélyponton, kb 12-14%on álló Jobbikra, akikről nem hiszem el, hogy tényleg 'cukik' lettek?
A 6%-os DK-ra, ahol ott a Feri (aki szerintem annyira nem démon, mint aminek tartják, de nem is egy jó miniszterelnök, azt bizonyította)?
LMP is 6%-on van a BIZTOSAN választók körében.
Míg a fidesz 54-57%-on...
(megint mondom, ez a biztos szavazók általi novemberi állás, így a 'nem válaszolt' nincs benne; azaz reprezentatívabb a választásokra; és ezek a Republicon adatai, akik ja, balosak, de nem úgy kanyarintják az eredményeket; lévén hogy Századvég is feljebb értékeli mszp-t meg dk-t, mint ők).
Perpil bárki esélytelen arra, hogy kormányt váltson... ha összefogna a teljes baloldal a jobbikkal, akkor is lenne köztük vagy 10%.
S mint mondtam, ebbe nincs benne az a 35-45%nyi ember, aki jelenleg egyéb/nem tudja.
Ezeket az embereket mint láthattuk, az MSZP nem szólította meg. A jobbik se szólította meg.
DE!!! ha például mondjuk én, meg még pár tízezer ember azt mondja, hogy 'jó, akkor LMP-re szavazok', akkor ez simán szavazásra buzdíthat ebből a jó 40%-os tömegből mérhető mennyiségű embert... onnantól meg gombóc effektus.
1) Nő pl az LMP támogatottsága
2) Emiatt olyanok, akik eddig azért nem akartak elmenni szavazni, mert a nagy pártok közül egyikkel se szimpatizálnak, a kicsikre meg minek szavazni, úgy sem ér semmit, még is elmennének szavazni, mert már pl az LMP is mérhető, akár mondjuk egy 10% körül
3) Emiatt szintén nő az LMP támogatottsága
4) A megnőtt támogatottság miatt még több embert vonzanak be szavazni
5) repeat.
Persze ez nagyon zanzásítva, és egyszerű, buta módon leírva.
De ez akkor sem elhanyagolható, hogy igen, van 30-40%nyi ember, aki jelenleg a "nem menne el szavazni" kategóriába tartozik, mert mondjuk csalódtak az mszp-ben, csalódtak a fideszben, a jobbik meg nem tetszik nekik, ezért erre a 3-ra sose szavaznának.
Ezeknek az embereknek igényük van egy 'friss' pártra, lásd a Momentum kezdeti akciói pár hónap alatt kb 5% környékére vitték fel őket (más kérdés, hogy azóta szinte eltűntek, mert voltak megkérdőjelezhető akcióik/kijelentéseik).
But hey, I'm just a guy in spandex
21:52
Mi a csuda, még vannak gondolkodásra képes emberek az országban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!