Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kik azok akik elmennek informa...

Kik azok akik elmennek informatikatanárnak? Ha maradnak ezek a fizetések, szerintetek az iskolákban egyre nagyobb probléma lesz a hiányuk? Miért akarna valaki tanárnak menni?

Figyelt kérdés

Néztem a tanári fizetéseket:

[link]

Ahogy néztem a lehető legmagasabb fizetés ami elérhető, az kb egy kezdő fejlesztő fizetése.

Személy szerint egyetemen egy infó tanárt se ismertem, pedig infó szakra jártam, de senki sem választotta ezt.

2018. jan. 7. 15:26
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Már a kérdést se értem. Az megy el tanárnak, aki szeret tanítani. Ha kevesli a fizut, csinál valamit mellette. Egy informatikusnak van ebben a legkönnyebb dolga, például elvállalja plusz pénzért a suli informatika rendszerének karbantartását; vállalkozást indít és például szervereket üzemeltet; szabadúszóként programoz; appokat ír és azokat feltölti a Play áruházba stb. Közben meg van egy fix állása. Mi a bajod ezzel?
2018. jan. 7. 18:25
 12/16 anonim ***** válasza:
Akit ismerek tanárt, az mellette weboldalakat készít jó pénzért.
2018. jan. 8. 15:43
 13/16 anonim ***** válasza:
52%

Nem akarok senkit megsérteni. Az én ismerősi körömből elég sok olyan van, aki saját maga is bevallotta, hogy a szakterület versenyszférájában nem hinné, hogy megállná a helyét. Szereti a reálos tárgyakat, de mérnökként (pl biomérnök, vegyészmérnök stb) nem állná meg a helyét, ezért inkább választ egy ehhez hasonló tanári szakos kombót, pl biológia-kémia tanár. Ugyanez a helyzet az IT-ben is, csak ott többségben az megy infotanárnak, aki nem lenne befutó pl programozóként.

Ez persze nem mindenkire igaz, szerencsére van olyan is, aki azért megy tanárnak, mert becsülettel, elhivatottan tanítank szeretné a jövő generációit, de sajnos utóbbi emberek vannak kisebbségben.

2018. jan. 11. 17:58
 14/16 anonim ***** válasza:

13!

De az miért olyan nagy probléma?

Egy általános iskolában biztos, hogy nem Javascriptet meg Python fog tanítani meg op rendszer kell kernel ismereteket oktatni, hanem a Paintet meg a Wordöt, ahhoz meg nem kell senkinek egy mérnök-infós diploma.

2018. jan. 12. 11:38
 15/16 anonim ***** válasza:
Régi mondás ,de sokszor igaz ,hogy aki tudja csinálja ,aki nem tudja, tanítja.
2018. jan. 13. 12:09
 16/16 anonim ***** válasza:
Utolsó: vannak akik elkötelezettségből tanítanak. Például én. A civil életben elég sikeres ember vagyok. Sokkal nagyobb ember vagyok, mint egy iskola igazgatója. És mégis — szeretetből tanítok. Mert szeretem. Ennyi.
2018. jan. 13. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!