Fideszesek, ha szerintetek nincs korrupció, véletlen lenne hogy a legtehetségesebbek mind fideszesek?
A top 5 legtöbbet nyerő cég közel 2000 milliárdot nyert, kivétel nélkül mind nyíltan fideszesek vagy fidesz közeliek.
Ehhez képest a top 10 utolsó helyezettje mindössze 12 milliárdot nyert. De nem kell félni, ő is, mint ahogy a konkrét top 10 fideszes vagy legalábbis fidesz közeli.
Ha szerintetek nincs is korrupció, akkor se feltűnő hogy a legjobbak, legtehetségesebbek mind fideszesek?
28
A nem magyar eredetű szavakat a magyar köznyelv szabályai szerint kell használnunk. Attól függetlenül is, hogy mi itt nem egy nemzetközi, hanem magyar oldalon kérdezünk-válaszolunk.
Arról nem is beszélve, hogy a pontatlanul, helytelenül használt szavak beszivárognak a köznapi szóhasználatba, és sokkal nehezebb aztán kijavítani, mint kezdetben helyesen használni.
És tudtommal ez egy hétköznapi oldal, nem szakmai, és a legkevésbé sem nemzetközi szakmai. Hát nézzük csak meg a kérdés stílusát, ha mást nem.
33.
Magyarázhatod a bizonyítványod. Ha téged nem érdekel a szavak magyar köznyelvi értelme, az a te lelkeden szárad.
Talán a szakmai elfoglaltságok mellett szánhatnál egy kis időt -1-2 perc elég lenne- a magyar értelmező szótárra is. Ha nem tartottad pocsékolásnak a pénzt, amibe kerül.
A korrupció “köznyelvi értelme” pont megegyezik a szakmaival. Ha az állami tendereken Fidesz haverok nyernek folyamatosan, az kormányzati korrupció akkor is, ha nem úgy működik, hogy ott helyben adnak át borítékot békaemberek. Ezt mérik a korrupciós indexek is.
Na ezt a témát lezárhatjuk, hiszen nyilván mindenféle szempontból nekem van igazam (igen, “köznyelvileg” is), ámen!*
* Mielőtt az Ámen szó jelentését is magyarázni kezdenéd, óhéberből diplomám van szóval... :))
36.
Nem én magyarázom, hanem a magyar értelmező szótár.
Bár értem én, hogy már bedobtad a aduászt is a semmire. És hogy aki bedobja az óhéber szót, az csak magyarabb lehet a magyarnál, jobban kell, hogy értsen a magyar nyelvhez (is). De nekem nem számít, dobálhatod nyugodtan. Értelmező szótár van Izraelben is, sőt.
A (költői) kérdés már csak az, hogy micélból jobb az átértelmezés, és kinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!