Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Amikor áfa csökkentés történik...

Amikor áfa csökkentés történik, vagy bármilyen más "támogatás", az emberek miért nem gondolnak bele, hogy azt a kieső pénzt az állam másképp be fogja szedni az embereken?

Figyelt kérdés
2018. jan. 7. 11:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
59%
#3: De, az adó mindig a végfelhasználót terheli. Ha a vállalatoknak több adót kell fizetniük, akkor drágábban fogja árulni a termékét vagy a szolgáltatását, tehát a végfelhasználót fogja terhelni az adó. Egyetlen vállalat se fogja lenyelni a profitcsökkenést.
2018. jan. 7. 19:45
 12/17 anonim ***** válasza:
0%
Számtalan vállalat kénytelen volt lenyelni a profitcsökkenést. Bankok, áramszolgátatók, RTL és sorolhatánk. A gazdaság nem úgy működik, ahogy az a te egyszerű kis agyadban van.
2018. jan. 7. 19:54
 13/17 anonim ***** válasza:
#12: Az áramszolgáltatók semmiképpen sem vállalatok mert nem valós piacon versenyeznek, monopolhelyzetben vannak. A bankok és az RTL is elég speciális piacon versenyeznek. Például az RTL önmagában nem árul semmilyen szolgáltatást, az alapcsomagban benne van. Sértegetni meg sértegessél mást, előtte meg tanulj kis közgazdaságtant.
2018. jan. 7. 20:03
 14/17 anonim ***** válasza:
40%
Te, én nem csak tanultam közgazdaságtant, de a gazdaságban is dolgozom, szóval én tudom miről beszélek - veled ellentétben. Egébként semmilyen közgazdságtani tétel nem mondja azt ki, hogy a nettó profit változatlan marad, ha változik egy ország adórendszere. Szóval remélem azért papírt nem kaptál erről, de ha mégis, így utólag most meghúzlak közgazdaságtanból.
2018. jan. 7. 20:12
 15/17 A kérdező kommentje:

Egyébként a bankok pont átterhelték az ügyfeleikre.

[link]

[link]

[link]

Oké, hogy a fidesz azt hazudta, hogy nem fogják, de ezt csak azért mondták, mert sok hülye be is veszi.

2018. jan. 7. 21:13
 16/17 anonim ***** válasza:
Nem tudták átterhelni a banki különadót, csökkent a profitjuk. A tranzakciós illetéket tudták többé-kevésbé.
2018. jan. 7. 21:24
 17/17 anonim ***** válasza:
És ha belegondolnak? Tiltakozzanak, ha mondjuk ÁFA- csökkentést tervezne a kormány?
2018. jan. 7. 23:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!