A lenti nevek közül hányról tudod kapásból megmondani, hogy miről híresek?
gróf Esterházy János
Slachta Margit
Angelo Rotta
Sztehlo Gábor
Friedrich Born
Raoul Wallenberg
Valdemar
Nina Langlet
Carl Lutz
idősebb Antall József
Jane Haning
Salkaházi Sára
Hányról tudod legalább nagyjából, hogy kik voltak, mikor éltek, miről híresek? Természetesen arra vagyok kíváncsi, hogy magadtól hányat tudsz és kiket. Ez egy névtelen oldal, névtelen válaszolókkal, így senki előtt nem lesz ciki ha valaki 0-t ír be és senki nem fogja a válladat megveregetni ha behazudod az összeset vagy netán tényleg ismered. Szóval légyszíves inkább őszintén, ha kérhetném. Kíváncsi vagyok erre így a rakpart átnevezések kapcsán. Köszönöm!
Slachta Margit a háború utáni első választáson ismert politikus volt. A pártra már nem emlékszem,de úgy rémlik,hogy Keresztény Demokrata volt.
Raoul Wallenberg svéd diplomata volt Magyarországon. A nyilasok alatt nagyon sok zsidónak szerzett menlevelet,és juttata ki őket Svédországba. A háború befejezése után letartóztatták, a Szovjetúnióba vitték. További sorsa,halálának körülményei máig ismeretlenek,és nem tisztázottak.
Schlachta Margit, Salkaházi Sára, Raoul Wallenberg, Gr. Esterházy János.
És mind zsidók megmentői, támogatói voltak, a második világháború alatt. Gondolom a többi név is hasonló tevékenységek miatt híres. Unalmas... számomra legalábbis.
tegnap 18:10
Kicsit leegyszerűsíted a kérdést.
60%
Szerintem, neked nem ezzel van a baj, hogy leegyszerűsítem, hanem azzal hogy unom már az ilyesmit... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!