Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Több mint 750 milliót kapott...

Tgt kérdése:

Több mint 750 milliót kapott a Hit Gyülekezete a kormánytól. Rendben van ez így?

Figyelt kérdés
[link]

2017. dec. 29. 14:47
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
56%
A jó K. anyjukat!
2017. dec. 29. 14:57
 2/26 anonim ***** válasza:
22%

ha csak a katolikusok kapnak azabaj

ha mindenki kap (mert mindenki kap) akkor azabaj

van rajta sapka, nincs rajta sapka tipikus esete

2017. dec. 29. 15:15
 3/26 A kérdező kommentje:
Minden egyház kap állami támogatást, a Hit gyülekezete is. Ez a 750 millió azon felül van. Ajándék.
2017. dec. 29. 15:17
 4/26 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem nincs, lehet bőven elég pénzük a tizedekből. De én kimondottan a fideszesek véleményére lennék kíváncsi. Bár valószínűleg hasonló kritikátlanságokat írnának, mint 2-es.
2017. dec. 29. 15:18
 5/26 zedelenyi_lajos válasza:
32%

Több milliárdnyi támogatást kaptak más felekezetek is, miért a HGY-t emelik ki? Elismert egyházak közé tartoznak, szóval ha lehet egyházaknak támogatást adni akkor nekik is joguk van rá.

Egyébként a támogatás infrastrukturális (könyvtár illetve rendezvényközpont létesítése) és nem hitéleti jellegű, tehát ha ezzel probléma van akkor minden más alapítvány vagy más nonprofit szervezet részére adott beruházási támogatás is támadható.

A közhiedelemmel ellentétesen egyébként nem kapnak más jellegű támogatást. Anno megnéztem a kiutalt összegeket összefoglaló kormányzati PDF-et és az oktatási intézményeknek járó kerettámogatást és az 1%-os felajánlásokat leszámítva más támogatást nem kaptak. Előbbi minden oktatási intézménynek jár és oktatási tevékenységre adják, utóbbit pedig az emberek adták önként az adójukból, tehát nem állami támogatás.

2017. dec. 29. 15:29
 6/26 anonim ***** válasza:
88%
Minden egyháznak pontosan 0 forint állami támogatást kellene kapnia. Pont. Számomra nem elfogadható semmilyen más variáció.
2017. dec. 29. 15:30
 7/26 A kérdező kommentje:
Biztosan nem Havas kirúgását hálálta meg Orbán Viktor. :)
2017. dec. 29. 15:36
 8/26 anonim ***** válasza:
58%
Nincs. Semmilyen egyháznak sem kéne pénzt kapnia. De Németh Sanyi, a hitgyülis szektavezér, és az ATV tulajdonosa haverja a felcsúti KISZ titkárnak, ugyan is németh "igazi keresztényként" oda fordul ahonnan épp hasznot lát, mert 2010 előtt még fletó országos cimbije volt.
2017. dec. 29. 16:02
 9/26 anonim ***** válasza:
82%

Én alapból azt nem értem, hogy milyen alapon kapnak az egyházak állami támogatást, amikor elméletileg szekuláris országban élünk. Ha valakinek ez a hobbija, akkor tartsa el magának, a saját pénzéből az egyházát.

Mert akkor, ennyi erővel, én nagyon szeretnék quadozni. Az állam nekem miért nem vesz egy 250-es quadot, hogy azzal szórakozhassak az erdőben?

2017. dec. 29. 16:12
 10/26 anonim ***** válasza:
53%
Megtalálta zsák a foltját. A hitgyüli és a fityisz teljesen és tökéletesen egymásra talált, a híveik mentalitása szintén egy az egyben stimmel, a fidesz kormány pedig nagyüzemben tömi a magyar közpénzzel a talpnyalóit. Van egy gyülis ismerősöm aki degradálónak tartotta a fidesz hívekkel való párhuzamot, de mondtam neki csak várjon. És tessék :DDD
2017. dec. 29. 17:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!