Több mint 750 milliót kapott a Hit Gyülekezete a kormánytól. Rendben van ez így?
ha csak a katolikusok kapnak azabaj
ha mindenki kap (mert mindenki kap) akkor azabaj
van rajta sapka, nincs rajta sapka tipikus esete
Több milliárdnyi támogatást kaptak más felekezetek is, miért a HGY-t emelik ki? Elismert egyházak közé tartoznak, szóval ha lehet egyházaknak támogatást adni akkor nekik is joguk van rá.
Egyébként a támogatás infrastrukturális (könyvtár illetve rendezvényközpont létesítése) és nem hitéleti jellegű, tehát ha ezzel probléma van akkor minden más alapítvány vagy más nonprofit szervezet részére adott beruházási támogatás is támadható.
A közhiedelemmel ellentétesen egyébként nem kapnak más jellegű támogatást. Anno megnéztem a kiutalt összegeket összefoglaló kormányzati PDF-et és az oktatási intézményeknek járó kerettámogatást és az 1%-os felajánlásokat leszámítva más támogatást nem kaptak. Előbbi minden oktatási intézménynek jár és oktatási tevékenységre adják, utóbbit pedig az emberek adták önként az adójukból, tehát nem állami támogatás.
Én alapból azt nem értem, hogy milyen alapon kapnak az egyházak állami támogatást, amikor elméletileg szekuláris országban élünk. Ha valakinek ez a hobbija, akkor tartsa el magának, a saját pénzéből az egyházát.
Mert akkor, ennyi erővel, én nagyon szeretnék quadozni. Az állam nekem miért nem vesz egy 250-es quadot, hogy azzal szórakozhassak az erdőben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!