Miért költünk többet multikra, mint a hadseregre?
Nem hiszem el hogy segítség nélkül nem bírnak felhúzni egy gyárat vagy üzemet.
A GE Hungary is 400 milliót kapott "támogatás" címszó alatt,majd fél év múlva kirúgott 2000 embert.
Ennyi erővel kifizethettük volna a bért a munkásoknak, ugyanott vagyunk.
http://www.youtube.com/watch?v=dfbcFH8ZkHQ&feature=channel
0:25-nél
Azon egyszerű oknál fogva, mert jelenleg ők itt nálunk a máyerek, mivel a sok gyík ember nem hogy nem tesz, de még nem is mond és gondol róluk rosszat.
Spartacus féle rabszolgafelkelés lett volna szerinted, ha a rabszolgák úgy hitték volna, hogy fogvatartóik azok, akik biztosítják nekik a tökéletes életet, és annál jobb már nem is lehetne a számukra a világ?
Hát nem lett volna felkelés és éppen ez a helyzet nálunk is. Az emberek nem tudják, hogy ki az, aki segíteni szeretne nekik és ki az, aki csak élősködni szeretne rajtuk.
A GE Hungaryban dolgoztam, és még dolgozom is, egy kicsit rálátok a dolgokra. Két dolgot külön kell választani. A GE Hungary jelenleg még mindig az egyik legnagyobb foglalkoztató Magyarországon (talán a 4., de biztos több embert foglalkoztam, mint a Telekom vagy a Tesco). Van öt üzletága itt, közülük a legnagyobbak a Lighting (régi Tungsram) és a Budapest Bank. A támogatást az anyacég kapta, a dolgozókat az egyik ágazat bocsátotta el. Az elbocsátásokra amúgy is sor került volna, mert
1. a Lighting üzletág globálisan veszteségessé vált, a válságtól függetlenül
2. az EU határozata alapján a régi izzókat nem lehett EU-n belül se gyártani, se eladni. A 2000 ember meg ezeket gyártotta nagy részben.
400 millió forint szerinted hány embernek lett volna ott elég? Ha csak 100e forintos bérrel számolsz, az is csak 350 embernek lett volna elég egy éven keresztül. A kétezer embert pedig folyamatosan építik le két (most már csak másfél) éven keresztül.
A kérdésedre pedig, hogy miért nem hadseregre költjük, én is kérdeznék. Miért éppen a hadserekre? Miért nem az egészségügyre? Az oktatásra? A szegényebb térségekben munkateremtésre?
Gondolom most, hogy a Sony kivonul a multi ellenesek örömtüzeket gyújtanak. A magyar KKV-k pedig ugrásra készen állnak, hogy betöltsék az általuk hagyott űrt...
Majd ha még néhány kivonul itt maradunk a pusztában és vásárolgathatunk a sarki fűszeresnél 2x drágábban. hiphip hurrá
Mivel a Jobbik ötlete volt először a multik megadóztatása, ezért azt hiszem jogosan teszem hozzá:
NEM az összes multit kell megadóztatni, a Sonyt pl. nem. Azokat a multikat, amelyek tönkreteszik a KKV-kat kell megadóztatni, mert jelenleg európában itt van a legkiváltságosabb helyzete a multiknak. Gondolok itt a: Spar, Penny, PLus, lidl, stb...
14.07:
Egy egyszemélyes kényszervállalkozásnak meg van adva,hogy mennyit KELL minimum befizetnie havonta adót,eü-járulékot stb...akkor is,ha egy forintot nem keresett.Szval nézz utánna,mielött hülyeséget állítasz.
15:01
Amit te mondasz és amit én mondok, nem állnak ellentmondásban. Én azt állítottam, hogy a multik nem foglalkoztatnak senkit feketén, míg ez a magánszektorra nem igaz. Erre alapoztam azt a kijelentésemet, hogy a multik a 6%-nál többet járulnak hozzá a bevételekhez.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!