Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Van-e oka panaszkodni az...

Van-e oka panaszkodni az ellenzéknek a kormányra, amikor el lehet menni az országból, ha nem tetszenek az itteni állapotok?

Figyelt kérdés

Megmondom őszintén, hogy nekem nem jön be a Fidesz, de már nagyon unom hallgatni a sok vernyákolást velük kapcsolatban, hogy mennyit lopnak, milyen cinikusok, agybetegek, stb.

De minek kínlódni ezen, amikor az ember úgy sem tud rajta változtatni? Elsírja a kis mondókáját és minden marad a régiben. Ha nem tetszik, akkor el kell menni.

Különben is, a Fidesz demokratikusan lett megválasztva, vagy kétszer olyan erősek, mint a második legerősebb párt. Már az is lehet, hogy több, mint kétszer, de ezt nem tudom biztosan.

De nincs olyan diktatúra, ahol zárt a határ és ne lehetne menni, ha nem tetszik. Mindenki előtt ott a lehetőség, hogy lépjen, ha nem tetszik. Ez már nem a Rákosi-korszak, hogy lelőnek a határon, ha a közelébe mész.

A másik dolog meg, hogy az ilyen ember szerint mi változik meg a panaszkodástól? A gonosz Fidesz lop, csal, hazudik és kiröhögi az elesetteket. És? A magyarok általában ilyenek, nem pusztán a Fidesz ilyen. A Fidesz csak ráépül a magyarokra. Ezért is van ennyire elhúzva támogatók terén, mert megvan nekik a közeg.

De amíg el lehet menni ebből a közegből, addig lehet-e panaszkodni? Vagy érdemes-e? Jobb lesz attól? Megváltoznak az emberek? Nem!

Majd amikor Orbánék lezárják a határt és lehetetlen lesz a menekülés, na, akkor majd én is azt mondom, hogy ez már a mocsok netovábbja!

2017. dec. 19. 05:43
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

"de már nagyon unom hallgatni a sok vernyákolást velük kapcsolatban, hogy mennyit lopnak, milyen cinikusok, agybetegek, stb. "

Igen, de ez is olyan, hogy fontos mindig elmondani. A magyarnak igen rövid memóriája van és a végén még mindenki elhinné, hogy minden rendben van. Mert amit nem lát, az nincs is. Ezt fontos mindig "láttatni".

Ez az "akinek nem tetszik, annak el lehet innen menni" mentalitás már volt egyszer nagyon népszerűtlen ebben az országban. És az a baj ezzel, hogy akinek nem tetszik, azok többségében az értelmiségi gondolkodó emberek közül kerülnek ki, akik változtatnának, de kisebbségben kevesek hozzá. Nos ha ők elmennek, ahogy tették ezt pl 56-ban, vagy 56-89 között, vagy 90 óta eltelt időben, akkor az ország megint veszít. Az nem lehet, hogy egy ország bizonyos időközönként elveszítse lakosainak, változtatni akaró népességének java részét!

2017. dec. 19. 15:14
 22/27 anonim ***** válasza:
Majd egyszer az emberek rajonnek, hogy nem partok kellenek, ideologiai alapon, stb., hanem szakerto kormany.
2017. dec. 19. 16:01
 23/27 anonim ***** válasza:
#14 dehogy felel meg nekik, de nem tehetnek semmit, az mszmp nem engedi, hogy nem mszmp származék párt megerősödhessen.
2017. dec. 19. 16:50
 24/27 anonim ***** válasza:
0%

#21 "Az nem lehet, hogy egy ország bizonyos időközönként elveszítse lakosainak, változtatni akaró népességének java részét!"

Miért nem?

Miért KÖTELEZŐ a változás?

Ki mondja meg, hogy milyen irányba?

Mi a garancia arra, hogy a "változást" akaró (kierőszakoló) intellektuálisok nem saját maguk számára karják berendezni az országot?

Kicsit uncsi, hogy a sok lángész a tömegeket hibáztatja, hogy nem követik birka módjára az ő utasításaikat...

Meg kellene már érteni ballibéknél, hogy nem a népet kell átnevelni, hanem a nép kívánsága szerint kell politizálni.

2017. dec. 19. 16:59
 25/27 A kérdező kommentje:

"Meg kellene már érteni ballibéknél, hogy nem a népet kell átnevelni, hanem a nép kívánsága szerint kell politizálni."

Le is írtad a Fideszt. :D

2017. dec. 19. 17:40
 26/27 anonim ***** válasza:
0%

"Le is írtad a Fideszt. :D"

Így van...

Ha a nép megkapja amit kíván, nem bánja, ha a vezetői sokkal jobban élnek.

És ez így volt sok ezer évig.

Csak a feltörekvő, magát, új elitnek kinevező társaság túltolta a pofátlanságot, nem csak jobban akart élni, hanem át is akarta alakítani a népet...

Az meg nem megy olyan könnyen...

Forradalmaknak meg kommuniznusnak nevezett vérfürfőkkel meg hullahegyekkel sem.

Akkor sem, ha a legújabb emebrkisérletet Nyílt társadalomnak hívják.

Persze az ellenzék sipákol, mert neki nem sikerült ami a Fidesznek.

2017. dec. 19. 18:21
 27/27 anonim ***** válasza:

"Meg kellene már érteni ballibéknél, hogy nem a népet kell átnevelni, hanem a nép kívánsága szerint kell politizálni."

De sajnos a népnek valamilyen szinten szüksége van valamiféle szemléletváltásra, mert ez így rohadtul nem jó, ahogy van. Abban igazad van, hogy ennek nem felülről kell jönnie, mert az egyből elutasítást vált ki.

Jelenleg az emberek fejben még mindig a kommunizmus kényelmében élnek és a gyakorlatban is ezt keresik. Az atyuska, az állambácsi, a vezető majd megoldja az én gondjaimat, kifizeti a nyugdíjamat, gondoskodik az egészségügyi ellátásomról, de ezen túl nekem már effektíve semmi felelősségem sincs. Ha jól élek, felőlem akár illiberális állam is lehet, sőt össze is rúghatjuk a port egész Európával, engem ez sem érdekel... igaz elődeink nem ezekre tettek hitet, de sebaj. Ha rosszul élek, akkor természetesen nem én vagyok a hibás és nopláne nem is az állam, mert én hiszek az államban, erős a hitem benne, hogy atyáskodik felettem. Hanem a háttérhatalmak, meg a migránsok tehetnek mindenről, na és természetesen még 7 év után is a baloldal sz..át kell felzabálnunk.

Ez a szemlélet most. Összességében a nagyobb felelősség mások irányt és az öngondoskodás hiányzik az emberekből.

2017. dec. 19. 21:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!