A kormány miért nem segít forradalmasítani a "home officet" és az online kereskedelmet?
A home office egy nagyszerű találmány, főleg az USA-ban kezd terjedni.Több hasznos hatása is van, nem csak az egyénre,hanem a környezetre is.
Az ember megtudná spórolni a munkahelyre utazást.Továbbá,emiatt a környezetre gyakorolt hatás is csökkenne.Ugyanis, nem úgy indulna minden reggel,hogy bepattansz reggel fél nyolckor a kocsiba, munka után meg vissza.
Az egyén számára meg kényelmesebb, jobb, könnyebben tudja az idejét beosztani.
Ahol én dolgozom, Magyarországon nagyon fejlettnek számat a vállalati kultúrája,de a home office még sincs engedélyezve.Pedig semmi akadálya nem lenne, otthonról is tudnák audiokonferenciákat indítani, illetve laptoppal dolgozni.
Az online vásárlással szintén az a baj,hogy Magyarországon még nincs eléggé kifejlődve.Például nem minden helyen lehet élelmiszert rendleni online.
Az online vásárlás elterjedésével kevesebb boltra lenne szükség, elég lenne egy depó.
Továbbá ez is csökkentené az utak terhelését.Nem mindegy, hogy 10-en kocsiba ülnek és elmennek a Tescoba, vagy az Auchan 2 autóval elmegy mind a 10 ügyfélhez a szállítmánnyal.
Szerintem az online piacon az ÁFÁT 10 százalékkal csökkenteni kellene, emiatt vonzóbbá válna az online kereskedelem.
Már megbocsájts, de ez nem a kormány dolga. A jogi kereteket megteremtették, innentől a vállalatokon áll, hogy alkalmaznak-e távmunkában embereket vagy sem. Hasonlóan az ő döntésük, hogy melyik falukba, városokba szállítanak és melyikbe nem.
Ez az egész a kereslet / kínálat függvénye.
Mert a magyar kormàny,akàrcsak a magyar ember 99 szàzaléka,ellenez mindent,ami új,jó,kényelmes,kreatív,jövedelmező,szabad.
Ellenben tàmogat mindent,ami elavult, nem vezet előre, kényelmetlen/nem kellemes, nélkülözi a szabad kibontakozàs lehetőségét, a hétköznapi ember is jól kereshet vele, a régi szabàlyok közé szorított.
Nos ezért itt nem lesz ilyesmi soha.
Mi köze ehhez a kormánynak?
A home office-t olyan munkaköröknél szokták engedélyezni, ahol teljesen fix a feladatkör, a lényeg, hogy meg legyen csinálva, ha kész vagy vele, akkor sem tudnak/akarnak neked több feladatot adni. Ezzel szemben a legtöbb munkáltató nem csak egyetlen konkrét feladatot bíz egy-egy alkalmazottra, hanem kihasználja, hogy a munkaidő alatt teljes készenlétben áll, bármikor bármit rá lehet sózni. Ha otthon van, nem látja, mivel mennyi idő alatt végez, mennyivel többet lehetne kiadni neki.
Ezért szoktam én mindig kétkedve fogadni az afféle amerikai blogos javaslatokat, miszerint szervezzük ki a feladatunkat, és töltsünk kevesebb időt a munkahelyünkön. Hát lehet, hogy arrafelé ez működik, de itt csak boldogan adna helyette a főnök másik tennivalót.
12-17 16:26
Idióta az a mocskosk.rv.a anyád aki idef0$0tt te szájonkú.rt fa$$zop0.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!