Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fideszesek, ti tényleg úgy...

Fideszesek, ti tényleg úgy érzitek hogy jobb nektek?

Figyelt kérdés

A kérdés nem provokatív, tényleg érdekel.

Én 2010-ben a Fideszes szavaztam mert az MSZP alatt nem volt jó. Aztán 2014-ben már nem a fideszre szavaztam, mert nem tartották meg az ígéreteiket és nem éltem jobban ( ellenben például a nyugdíj megtakarításom oda lett... ).

Oké, néhány ezer forinttal többet viszek haza az adókulcs miatt, illetve eleinte a rezsicsökkentés is jól jött ez tény ( havonta összesen kb 20-25 ezer forint többletet jelentett a kettő együtt ). Ellenben összességében nem jártam jobban, benzinre például többször annyit költök mint azelőtt, holott a benzin és gázolaj literenkénti ára 150-200 forint között kéne hogy legyen - a többi adó. A sok új adó miatt több megy az államkasszába, ugyanakkor a forint folyamatosan gyengül ( bár nem olyan mértékben mint a válság alatt ). Ugyanúgy nem érzem az egészségügyön hogy javult volna. Sőt, néhány helyen ( pl: az orvoshiány miatt ) egyenesen romlást figyeltem meg.

Egy szó mint száz, én nem élek jobban mint azelőtt, így se a fideszre, se az MSZP-re nem szavazok ( azt nem mondom meg kire szavazok, de tisztázandó: igen, eljárok szavazni ).

Ti jobban éltek most? Miért, melyik intézkedéssel jártatok a legjobban? Miért szavaztok a fideszre?

2017. dec. 15. 00:38
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
23%
Nem vagyok FIDESZ-es,de jobb.
2017. dec. 15. 11:25
 12/19 anonim ***** válasza:
0%

Persze, hogy jobb lett nekik.

Amit másoktól elvettek, az az ő pénztárcájukba lett berakva.

2017. dec. 15. 12:15
 13/19 anonim ***** válasza:
74%

Akkor az MSZP-t is kár volt leváltani, mivel az üzletek az ő idejükben is tömve voltak, szóval istentelen jólét volt itt már alattuk is.

2017. dec. 15. 12:17
 14/19 anonim ***** válasza:
19%

"benzinre például többször annyit költök mint azelőtt, holott a benzin és gázolaj literenkénti ára 150-200 forint között kéne hogy legyen"

Az ugye világos hogy az üzemanyag árak világpiaci szinten mozognak?

2017. dec. 15. 12:19
 15/19 anonim ***** válasza:
94%
#14 az ugye világos, hogy ha 50$ alá megy a benzinár, akkor emelkedik a rá kidobott adó, ami kb felét teszi ki a benzinárnak, és amit a 2010-es kampányban nagyon csökkenteni akarta a felcsúti KISZ titkár, ezért növelte.
2017. dec. 15. 12:37
 16/19 anonim ***** válasza:

"#14 az ugye világos, hogy ha 50$ alá megy a benzinár, akkor emelkedik a rá kidobott adó, ami kb felét teszi ki a benzinárnak, és amit a 2010-es kampányban nagyon csökkenteni akarta a felcsúti KISZ titkár, ezért növelte."

Az összes úniós országban minimális eltérés van pl.: Szlovákiához hasonlítva náluk pl.: a benzin drágább a dízel viszont olcsóbb (kaminionosok sztrájkja miatt csökkentették a dízelre kivetett adót)

az üzemanyag árakbak 50 dollár alá az olaj hordónkénti ára ment le nem a benziné ami 2014 ben történt nem pedig 2010 ben

2017. dec. 15. 12:56
 17/19 anonim ***** válasza:

Nincs minimális eltérés, pl szlovákiában is sokkal jobbak az utak (hát még ausztria, meg németország), amire "elvileg" a benzin adója megy el (na meg a fizetések is).

Nem tudom milyen 2014-ről beszélsz, ebben az évben is volt 50 alatt az olajár, meg is emelték az adót, nehogy már jól járjanak az emberek.

2017. dec. 15. 13:02
 18/19 anonim ***** válasza:
Azért durva, hogy a ma 09:42 es válaszomat, hogy lepontoztátok pedig én a kérdésre válaszoltam. Szóval akik lepontoztak azoktól kérdezem, hogy aki a benzinárakról írt (őt nem pontozták le) az miért adott hasznosabb választ a kérdésre mint én?
2017. dec. 15. 17:04
 19/19 anonim ***** válasza:
Nem másoltam be propagandát hanem leírtam, hogy jobb e nekem. És ez is volt a kérdés nem?
2017. dec. 17. 23:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!