Fideszesek, ti tényleg úgy érzitek hogy jobb nektek?
A kérdés nem provokatív, tényleg érdekel.
Én 2010-ben a Fideszes szavaztam mert az MSZP alatt nem volt jó. Aztán 2014-ben már nem a fideszre szavaztam, mert nem tartották meg az ígéreteiket és nem éltem jobban ( ellenben például a nyugdíj megtakarításom oda lett... ).
Oké, néhány ezer forinttal többet viszek haza az adókulcs miatt, illetve eleinte a rezsicsökkentés is jól jött ez tény ( havonta összesen kb 20-25 ezer forint többletet jelentett a kettő együtt ). Ellenben összességében nem jártam jobban, benzinre például többször annyit költök mint azelőtt, holott a benzin és gázolaj literenkénti ára 150-200 forint között kéne hogy legyen - a többi adó. A sok új adó miatt több megy az államkasszába, ugyanakkor a forint folyamatosan gyengül ( bár nem olyan mértékben mint a válság alatt ). Ugyanúgy nem érzem az egészségügyön hogy javult volna. Sőt, néhány helyen ( pl: az orvoshiány miatt ) egyenesen romlást figyeltem meg.
Egy szó mint száz, én nem élek jobban mint azelőtt, így se a fideszre, se az MSZP-re nem szavazok ( azt nem mondom meg kire szavazok, de tisztázandó: igen, eljárok szavazni ).
Ti jobban éltek most? Miért, melyik intézkedéssel jártatok a legjobban? Miért szavaztok a fideszre?
Persze, hogy jobb lett nekik.
Amit másoktól elvettek, az az ő pénztárcájukba lett berakva.
Akkor az MSZP-t is kár volt leváltani, mivel az üzletek az ő idejükben is tömve voltak, szóval istentelen jólét volt itt már alattuk is.
"benzinre például többször annyit költök mint azelőtt, holott a benzin és gázolaj literenkénti ára 150-200 forint között kéne hogy legyen"
Az ugye világos hogy az üzemanyag árak világpiaci szinten mozognak?
"#14 az ugye világos, hogy ha 50$ alá megy a benzinár, akkor emelkedik a rá kidobott adó, ami kb felét teszi ki a benzinárnak, és amit a 2010-es kampányban nagyon csökkenteni akarta a felcsúti KISZ titkár, ezért növelte."
Az összes úniós országban minimális eltérés van pl.: Szlovákiához hasonlítva náluk pl.: a benzin drágább a dízel viszont olcsóbb (kaminionosok sztrájkja miatt csökkentették a dízelre kivetett adót)
az üzemanyag árakbak 50 dollár alá az olaj hordónkénti ára ment le nem a benziné ami 2014 ben történt nem pedig 2010 ben
Nincs minimális eltérés, pl szlovákiában is sokkal jobbak az utak (hát még ausztria, meg németország), amire "elvileg" a benzin adója megy el (na meg a fizetések is).
Nem tudom milyen 2014-ről beszélsz, ebben az évben is volt 50 alatt az olajár, meg is emelték az adót, nehogy már jól járjanak az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!