Fideszesek, ti tényleg úgy érzitek hogy jobb nektek?
A kérdés nem provokatív, tényleg érdekel.
Én 2010-ben a Fideszes szavaztam mert az MSZP alatt nem volt jó. Aztán 2014-ben már nem a fideszre szavaztam, mert nem tartották meg az ígéreteiket és nem éltem jobban ( ellenben például a nyugdíj megtakarításom oda lett... ).
Oké, néhány ezer forinttal többet viszek haza az adókulcs miatt, illetve eleinte a rezsicsökkentés is jól jött ez tény ( havonta összesen kb 20-25 ezer forint többletet jelentett a kettő együtt ). Ellenben összességében nem jártam jobban, benzinre például többször annyit költök mint azelőtt, holott a benzin és gázolaj literenkénti ára 150-200 forint között kéne hogy legyen - a többi adó. A sok új adó miatt több megy az államkasszába, ugyanakkor a forint folyamatosan gyengül ( bár nem olyan mértékben mint a válság alatt ). Ugyanúgy nem érzem az egészségügyön hogy javult volna. Sőt, néhány helyen ( pl: az orvoshiány miatt ) egyenesen romlást figyeltem meg.
Egy szó mint száz, én nem élek jobban mint azelőtt, így se a fideszre, se az MSZP-re nem szavazok ( azt nem mondom meg kire szavazok, de tisztázandó: igen, eljárok szavazni ).
Ti jobban éltek most? Miért, melyik intézkedéssel jártatok a legjobban? Miért szavaztok a fideszre?
1# azzal ugye tisztában vagy hogy vásárolni kell? Már rég nem a kertben terem a zöldség - gyümölcs, főleg nem decemberben. Az elektronikai cikkekről meg akkor már ne is beszéljünk, ki csinál meg otthon egy tévét vagy telefont?
Az pedig hogy van pénz vásárolni, nem egyenlő azzal hogy jólét van. Nem tudod mennyi ideig spórolt az illető pl: egy tévére, illetve hogy mennyi pénzből kell gazdálkodnia élelmiszerre. Ráadásul sokan ( személyes vélemény: hülyén ) hitelre vásárolnak, hitelt vesznek fel egy tévéhez vagy számítógéphez, mert másként nem tudják kifizetni.
Egyébként én is napi szinten járok üzletekbe, boltokba, mégse hagyok ott havonta 50 ezer forintnál többet ételre és mosószerre.
Én pl jobban élek már 6 éve.
Ekkor költöztem külföldre.
Egyébként ne legyenek illúzióitok, bárki jön kormányon a mi életünkben nem fogjuk elérni az osztrák, meg a német életszínvonalat.
"Nem provokatív, tényleg érdekel"
:-) Ugyan, kérlek, kinek a fejében fordult volna meg ilyesmi, hogy trollnak nézzen egy naív és kíváncsi ellenzéki propagandistát?
Igen és nyilván elég sok embernek.
Elég az ingatlanpiacra gondolni.
Van kereslet.
6# ez igaz. Rendszeresen mondják hogy a CSOK felverte az árakat ami igaz, ellenben több millió forint támogatás. Az ilyenekre gondoltam, igen.
4# egyedül a te válaszod értékeltem le. Mindenki máséra ment a zöld. Hogy miért? Feltettem egy kérdést, mindenki válaszolt rá, kivéve te. Szerinted ha egy nem kormánypárti nem fikázza a kormányt, akkor egyből burkolt provokáció. Ha meg fikázza, akkor nem is burkolt.
Igazából szarok a kormányra, és arra is, hogy te kit pontozgatsz itt fel, vagy le. :-) Ha lebuktatok egy trollt, szoktam vele közölni, pártállásától függetlenül. A politikai rovat pedig tele van ilyen kis naiv kiváncsiskodókkal, mint amilyen te is vagy, aki már első szavával bebukja a mutatványát...
Tudod, nehéz úgy nem provokálni, hogy egy csoportot kipécézve kezdesz mondatot. Fideszesek, liberálisok, stb gyűjtőfogalmakkal kezdődő kérdésekre bizony besípol a trollométer, úgyhogy csitulj szépen, és fogadd kulturált módon a jóindulatú kritikát. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!